زلزلهای به بزرگی 6 و یک دهم ریشتری چهارشنبه گذشته دو ولایت پکتیکا و خوست در جنوب شرق افغانستان را لرزاند و به سبب شدت آن، صدها شهروند افغان کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، «غلام غوث ناصری» روز سهشنبه درجمع خبرنگاران در کابل اظهار کرد، در میان کشورهای همسایه، نخستین کشوری که با ارسال کمکهای مورد نیاز برای زلزلهزدگان در افغانستان وارد عمل شد، جمهوری اسلامی ایران بوده است.
ناصری افزود، عمق فاجعه در مناطق زلزلهزده بسیار گسترده است و در ابتدا نیازهای اساسی به دست مردم افغانستان رسید و آنچه اکنون اهمیت دارد سرپناه دائمی است و جامعهجهانی در این زمینه مسئولیت دارد.
این مقام دولت طالبان تصریح کرد، با فرارسیدن فصل سرما در چند ماه آینده، مردم افغانستان در مناطق زلزلهزده نمیتوانند در چادر زندگی کنند و در چنین شرایطی، نباید کمکهای بشردوستانه سیاسی شود؛ اگرچه غرب این موضوع را سیاسی کرده است.
ناصری تاکید کرد، غرب اگر ادعا دارد حامی حقوق بشر بوده، اکنون بشر در افغانستان متضرر شده است و نیاز بود کمک کند اما اگر غربیها کمک نمیکنند، حداقل پولهای بلوکه شده مردم افغانستان آزاد کنند که بیش از 9 میلیارد دلار است.
معاون بهداشت و درمان جمعیت حلال احمر ایران هم گفت، زلزلهزدگان افغان در دو ولایت خوست و پکتیکا، شرایط سختی دارند و شرایط برای ادامه سکونت مناسب نیست.
«پیمان نامدار» معاون بهداشت و درمان جمعیت حلال احمر ایران روز سهشنبه درجمع خبرنگاران در کابل تصریح کرد، برای تامین نیازهای زلزلهزدگان و توسعه زیرساختهای آب، برق و سکونت در مناطق زلزلهزده افغانستان به کمکهای بیشتری نیاز است.
معاون بهداشت جمعیت هلال احمر ایران
نامدار اظهار کرد، خوشبختانه با هماهنگی دولت طالبان و جمعیت هلال احمر افغانستان، کمکهای اولیه به زلزلهزدگان درحال انجام است و مردم از خدمات اولیه برخوردار شدهاند.
معاون بهداشت و درمان جمعیت حلال احمر ایران تاکید کرد، امنیت در مناطق زلزلهزده افغانستان هنگام توزیع اقلام و کالاهای مورد نیاز میان مردم برقرار بوده و خدمترسانی با دقت کامل درحال انجام است.
نامدار گفت، برای بازسازی زیرساختهای مناطق زلزلهزده در جنوب شرق افغانستان نیاز است نهادهای بینالمللی برای ساخت خانههای تخریب شده و ایجاد شبکههای برق و آب به مردم و دولت طالبان کمک کنند.
بیشتر بخوانید:
ایران همچنان در کنار مردم زلزلهزده افغانستان