"پیمان جبلی" معاون برون مرزی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران که  برای دیدار و گفت وگو با مقامات رسانه ای روسیه به مسکو ،پایتخت این کشور سفر کرده است، در دیدار با مدیر عامل شبکه تلویزیونی "راشاتودی" گسترش همکاری‌های رسانه ای ایران و روسیه را گام موثری در مسیر پایان دادن به سلطه رسانه ای غرب دانست.

جبلی در این دیدار که روز جمعه انجام شد، با اشاره به بستن حساب های توییتر و صفحات شبکه های برون مرزی در فیسبوک تاکید کرد: از آنجا که اقدامات مشابهی علیه رسانه‌های روسیه انجام شده، تهران و مسکو می توانند همکاری رسانه ای را برای مقابله با این اقدامات تقویت کنند.

"الکسی نیکولوف" مدیر عامل "راشاتودی" هم با انتقاد شدید از برخورد دوگانه آمریکا و اروپا با موضوع آزادی بیان و رسانه گفت: بستن صفحات مرتبط با این رسانه در شبکه‌های اجتماعی و فشار بر خبرنگاران و مدیران از طریق گشودن دهها پرونده در دادگاهها و آفکام، به عنوان سازمان ناظر بر فعالیت رسانه ای بخشی از اقدامات غرب برای جلوگیری از فعالیت راشاتودی است.

درجهان وسیع ارتباطات؛ رسانه‌های غرب سعی می کنند از انحصار رسانه ای خود در هر نقطه دنیا استفاده کنند.

در شرایطی که رسانه‌های غرب حجم قابل توجهی از اخبار و تصاویر را با هدف تحریف واقعیت ها منتشر می کنند؛ افزایش سطح همکاری های رسانه‌ای برای مقابله با این جریان یکسویه به یک ضرورت تبدیل شده است.

کارشناسان عرصه رسانه معتقدند برای ارتقای سطح آگاهی مخاطبان در جهان و تحقق اهداف رسانه مستقل و پایبند به اصل آزادی بیان، باید وحدت نظر و رویه ای بین خبرگزاری‌های مستقل ایجاد شود.

در این جهت ایران و روسیه  می توانند نقشی  کلیدی  ایفا  کنند. همکاری بین رسانه های دو کشور در عرصه خبر و ارائه تحلیل های شفاف در قبال تحولات و رویداد‌ها می‌تواند به طور قابل توجهی دسترسی مخاطبان را به اطلاعات و اخبار واقعی با  مطرح کردن دیدگا ههای مستقل؛ در رسانه فراهم آورد.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در این زمینه ابتکارات رسانه‌ای کار آمدی را در محیط بین‌الملل صورت داده و با حضور مبتکرانه و ایده‌های نو و مجموعه‌‌ای از تولیدات رادیو - تلویزیونی در شبکه های پر مخاطب برون مرزی همچون "پرس تی وی" ؛ "العالم"، "ایران پرس" و "ایران پرس" توانسته است گام های موثری بردارد و در فضای رسانه های دیجیتال فعالیت های چشمگیری را عرضه و فشار رسانه‌ای غرب را مهار کند.

اکنون رسانه‌های ایران و روسیه این ظرفیت را دارند که متناسب با روابط سیاسی دو کشور بتوانند با تلاش های دو جانبه این همکاری ها را ارتقا دهند. در این راستا شبکه تلویزیونی راشاتودی با "پرس تی وی" و دیگر شبکه‌های برون مرزی همکاری دارند و این همکاری می‌تواند در زمینه‌های مختلف از جمله تبادل تجربیات، آموزش و تجهیزات فنی گسترش یابد.

"طلایی‌نیک" تحلیل‌گر مسائل سیاسی در عرصه رسانه، راهبرد اصلی در خنثی سازی جنگ رسانه‌ای غرب را در تقویت فعالیت‌های رسانه‌ای برون مرزی و تولیدات مشترک بین رسانه‌های مستقل می‌داند و معتقد است که این تعامل می‌تواند تا حدودی خلاء اطلاع رسانی و انعکاس واقعیت‌ها و حقایق را پوشش دهد.

بی تردید پیشبرد این هدف منوط به ظرفیت‌ سازی‌های جدید در قالب امکانات و تعاملات خبری و تولید برنامه های مشترک با استفاده از کارشناسان و نخبگان عرصه رسانه‌ است.

اکنون در این راستا شاهد فصل تازه‌ای از همکاری میان رسانه‌های ایران و روسیه در شبکه‌های خبری و همسو، در سفر معاون برون مرزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به مسکو هستیم.118

گزارش: گسترش همکاری های رسانه ای ایران و روسیه

سفر معاون برون مرزی سازمان صداوسیما به مسکو