جمهوری اسلامی با تکیه بر قدرت مردم استقلال ایران را نهادینه ساخت و در برابر زورگویی قدرتهای استکباری و بهویژه آمریکا ایستاده است.
طی 40 سال گذشته، ملت ایران توطئههای آمریکا و دشمنان را پشت سر گذاشته است.
امروز ایران اسلامی الهامبخش ملت های جهان است و همچنان منشاء تحولات بزرگ، اساسی و بنیادین در معادلات منطقهای و بینالمللی است.
«کرین برینتون» از نظریهپردازان انقلاب، در بخشی از کتاب «کالبدشکافی چهار انقلاب» می نویسد:
"انقلابها، روزی زاده میشوند و روزی از دنیا میروند که در هر چهار انقلاب فرانسه، انگلیس، آمریکا و روسیه میتوان این وجه اشتراک را دید."
بر مبنای نظریه برینتون، در هر انقلاب، پس از پیروزی انقلابیون، دوران امید و شادی آغاز می شود که متمایز از دوران ماقبل انقلاب است.
او این دوران را دوران «ماه عسل» انقلاب ها می نامد؛ دورانی که حکومت پیشین فروپاشیده و نظام جدید جای آن را گرفته است، اما دوران ماه عسل، خیلی زود تمام میشود و با روی کار آمدن حکومت میانهروها و تندروها و درگیریها و تضادهای درون انقلاب، زمینه مرگ انقلاب فراهم میشود.
از این منظر، انقلابها صرفاً «تب تند جامعه»، یعنی پدیده ای «غیر نرمال» هستند، بنابراین باید به سرعت به شرایط عادی و نرمال بازگشت.
انقلاب اسلامی نماد جریان حق طلبی
انقلاب اسلامی اما برخلاف بسیاری از انقلاب های جهان از ارزش ها و آرمان های خود فاصله نگرفت و با حرکتی تکاملی به نماد جریان حق طلبی در عرصه حیات سیاسی و اجتماعی تبدیل شد.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، انحصارگرایی در عرصه روابط بینالملل در هم شکست وبا ظرفیت هایی که با این الگوسازی ایجاد شد، جمهوری اسلامی ایران ایفای گر نقشی سازنده در موضوعاتی همچون مبارزه با تروریسم شد.
اساس نظام جمهوری اسلامی تکیه بر ارزش های دینی و نفی سیاستهای یکجانبه قدرت های جهانی و تعیین سرنوشت ملتها به دست خود آنها است. بر اساس این الگو جمهوری اسلامی در عرصه نظام های سیاسی با ارائه راهبردها و راهکارهای خلاق و سازنده در مسیر تبدیل تهدیدها به فرصتها گام برداشته است.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که انقلاب اسلامی ایران، چه از نظر پدیداری و چه از جنبه های ماندگاری و تاثیرگذاری، انقلابی منحصر به فرد است و هر روز بر دامنه تاثیر گذاری خود می افزاید.
ارائه تصویری کارآمد از دین در انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی با ارائه تصویری کارآمد از دین به عنوان پدیدهای معنوی پویا توانست نقش آموزهها و اعتقادات دینی را به عنوان منبع معرفتی و راهنمای زندگی فردی، اجتماعی و سیاسی به منصه ظهور برساند و توان دین را به عنوان پرچم معنوی مبارزه برای رفع استیلای بیگانگان، فراروی بشریت قرار دهد و با شاخصه دینباوری و آرمانخواهی، دین را به عنوان پدیدهای سیاسی و عنصری فرهنگی معرفی کند.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دلایل متعدد قدرت های استکباری را به تکاپو واداشت، این انقلاب بیش از هر چیز نشان داد که یک ملت حتی با دست خالی می تواند منشاء تغییرات بزرگ حتی در معادلات و محاسبات قدرت های جهانی شود.
هرچند که آنها می کوشند حقیقت را زیر لفاظی ها وادعاهای موهوم همچون اتهام دخالت ایران در منطقه و صدور انقلاب پنهان سازند.
آنها نمی خواهند به عجز خود اعتراف کنند، زیرا با کینه ورزی، جنگ و تنگ نظری نتوانستند چیزی از ارزش های انقلاب بکاهند.
این شاخص ها بیانگر قدرت نرم انقلاب اسلامی ایران است که توانسته است روحیه ایستادگی در برابر نظام های سلطه را در میان ملتهای تحت ستم تقویت کند.
انقلاب اسلامی در مسیری که امام راحل ترسیم کرد، تحت هیچ شرایطی از ارزش ها و آرمان های خود با وجود همه فشارها و کارشکنی ها، فاصله نگرفت؛ از اینرو انقلاب اسلامی به نماد جریان حق طلبی در عرصه سیاسی و اجتماعی جهان تبدیل شد.
تردیدی نیست که دشمنی استکبار با گفتمان انقلاب اسلامی تمامی نخواهد داشت. آمریکا درچهار دهه گذشته با اعمال تحریم ها و توطئه ها و بهانه جویی های مختلف در صدد دشمنی با ایران برآمد و تلاش کرده است با ایجاد ائتلاف علیه ایران مانع از ادامه این حرکت انقلابی شود.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در بخشی از بیاناتشان در اجتماع عظیم و پرشکوه بسیجیان در ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی با تأکید بر اینکه هدف استکبار، ضربه زدن به عناصر اقتدار ایران اسلامی است، گفتند:
"استقرار و ثبات اجتماعی، امنیت و وحدت ملی، پایبندی به اصول و مبانی انقلاب ادامه حرکت پیشرفت رو به توسعه علمی، گسترش و تعمیق فرهنگ انقلابی و اسلامی، پیشرفت دفاعی و موشکی و حضور در منطقه، عناصر اقتدار جمهوری اسلامی است و دشمنان به دنبال ضربه زدن به این عناصر قدرت هستند."
پروفسور «جان مرشایمر»، استاد دانشگاه شیکاگو در سمیناری تحت عنوان «چشم انداز نظم منطقه ای غرب آسیا از نگاه ایران و آمریکا» که در تهران برگزار شد با اشاره به روندهای سیاست خارجی امریکا در بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷ و طی دوران پس از یازده سپتامبر، می گوید:
"... تغییر رژیم به یکی از اهداف سیاست خارجی امریکا در خاورمیانه تبدیل شده و تلاش هایی برای اعمال آن در ۵ کشور افغانستان، عراق، سوریه، لیبی و مصر انجام شد."
برغم همه توطئه ها؛ سیر تحولات منطقه، اکنون حول مقاومت های مردمی قرار دارد و آثار این تغییر رویکرد را می توان در شکست های پی در پی امریکا و ایادی اش در منطقه دید.
انقلاب اسلامی اکنون که وارد چهلمین سال حیات خود شده است همچنان آرمانهای والای معمار کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) همچنان پویا و پایدار است.
فشارها و سختی هایی که انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته تحمل کرده است، گواه بر این واقعیت است که ملت ایران با اقتدار و افتخار، به حرکت رو به جلو ادامه داده و با حفظ این شاخص ها به الگویی برای ملتهای آزادیخواه در مناطق مختلف جهان تبدیل شده است.
آنگونه که رهبر معظم انقلاب، خاطر نشان کردند: "بر اساس سنت الهی، در شکست دشمن هیچ تردیدی وجود ندارد."
تهیه شده در «گروه ایران» اداره کل خبر و تفسیر برونمرزی
116/110