در این جنگ نابرابر صدها نفر از مردم ایران و عراق قربانی سلاح های شیمیایی و میکروبی اهدایی از جانب برخی کشورهای غربی به صدام حسین شدند. به مدت چند سال شهرهای ایران در سکوت شورای امنیت سازمان ملل و رضایت امریکا و متحدین آنان هدف انواع موشک های مرگبار قرارگرفت و هزاران نفر از مردم بیگناه و غیرنظامی درخانه هایشان دفن شدند.
امریکا، ایران را بارها تهدید به جنگ و استفاده از نیروی نظامی کرد، اما هرگز جرات چنین تجاوزی را نداشت؛ لیکن تا توانسته از عناصر شرور و جنگ افروز در منطقه بعنوان ابزار برای ضربه زدن به ایران استفاده کرده است.
آمریکا از سال ۱۹۷۲ تا اواسط جنگ ایران و عراق در بغداد صرفا یک دفتر حفاظت منافع با ۱۴ دیپلمات داشت، اما زمانیکه رژیم صدام در آستانه شکست قرار گرفته بود درنوامبر ۱۹۸۳ آمریکا در بیانیه ای در نوامبر 1983 اعلام کرد: "دولت آمریکا هر آنچه لازم، و از نظر قانون موجه است را انجام می دهد تا عراق در جنگ با ایران مغلوب نشود."
آمریکا متعاقب اعلام این موضع آشکار در حمایت از یک رژیم متجاوز؛ بعد از گذشت ۱۷ سال از قطع روابط دیپلماتیک با بغداد برقراری مجدد مناسبات سیاسی با رژیم عراق را اعلام کردند.
حمایت نظامی کشورهای غربی از رژیم بعث عراق
«کنت تیمرمن» کارشناس مسایل سیاسی در این زمینه می نویسد: "آمریکا با این اقدام اجازه داد صدام در حمله به ایران چراغ سبزی را برای خود تصور کند."
حامیان غربی به ویژه دولت آمریکا هنگامی که با مقاومت و اراده آهنین ملت ایران در جنگ تحمیلی مواجه شدند، تصمیم گرفتند در حمایت از صدام سلاحهای شیمیایی کشتار جمعی را در اختیار عراق قرار دهند.
خبرگزاری آمریکایی یونایتدپرس پس از دستگیری صدام در گزارشی نوشت:
"این حقیقت اکنون آشکار شده است که برنامه های شیمیایی و میکروبی صدام در دهه ۸۰ میلادی بدون حمایت آمریکا ممکن نبوده است."
یکی از کارمندان وقت کمیته روابط خارجی سنا می گوید: "حقیقت این است که هرگاه عراق قوانین بین المللی را نقض می کرد و از سلاح های کشتار جمعی استفاده می کرد بیش از پیش کمک ها و حمایت های مالی و سیاسی از آمریکا دریافت می کرد."
وی تاکید می کند: "قطعا ما بر رفتار صدام تاثیر داشتیم، زیرا او را به این باور رسانده بودیم که بسیار مهم است که به علت قتل هایی که داخل کشور خود انجام می دهد، تحت تعقیب قرار نگیرد."
جنگ شیمیایی عراق ضد ایران در سایه حمایت آمریکا
شرکت علمی «American Type Culture Collection» درسال ۱۹۸۶ مجموعه ای از عناصر شیمیایی و میکروبی بیماری زا شامل سه گونه سیاه زخم، ۵ نوع سم بوتولینیوم و سه گونه بروسلا را به بغداد ارسال کرد.
دولت آمریکا با ادامه سیاستهای مخرب خود تمام تعهدات و رویه های بینالمللی را نقض کرد.
«سیامک باقری» کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در این باره میگوید:
"همان طور که کشورهای غربی اولین استفاده کنندگان سلاحهای مرگبار شیمیایی بودهاند اولین صادرکنندگان سلاح شیمیایی نیز هستند و در طول جنگ تحمیلی، عراق تسلیحات شیمیایی خود را از 150 شرکت آلمانی، آمریکایی و انگلیسی تهیه کرد."
جنگ شیمیایی با جنگ جهانی اول در اوایل قرن بیستم آغاز شد و با جنگ شیمیایی عراق علیه ایران در اواخر قرن بیستم به اوج خود رسید.
«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی با ادای احترام به قربانیان فاجعه حمله شیمیائی به سردشت و بازماندگان این حادثه و بزرگداشت روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیائی و میکروبی نوشت: "حادثه ای تلخ و جانکاه که یکبار دیگر مظلومیت ملت بزرگ ایران را در دوران هشت سال دفاع مقدس به اثبات رساند و سندی بزرگ در اثبات پوچی و بطالت مدعیان دفاع از حقوق بشر را در تاریخ ثبت و ضبط نمود."
اما جنایات امریکا علیه ملت ایران متوقف نشد، تعهد واشنگتن به بغداد تا جایی پیش رفت که آمریکا در سال آخر جنگ عملا با ایران وارد جنگ شد.
آمریکا در حمایت مستقیم از صدام جنایتکار، در ژوئن 2008 (۱۲ تیر ۱۳۶۷) هواپیمای مسافربری ایران را که از بندر عباس به مقصد دبی در حرکت بود؛ شلیک موشک هدایت شونده از ناو «یواس اس وینسنس» متعلق به نیروی دریایی آمریکا بر فراز خلیج فارس سرنگون کرد.
در این جنایت آشکار تمامی ۲۹۰ سرنشین آن که شامل ۴۶ مسافر غیر ایرانی و ۶۶ کودک بودند، جان باختند.
آمریکا هرگز بخاطر این حمله از ملت ایران عذرخواهی نکرد و هیچ کدام از خدمه ناو وینسنس تحت پیگرد قرار نگرفتند؛ حتی «ویل راجرز» فرمانده ناو جنگی آمریکا در پایان خدمت خود مدال شجاعت گرفت.
این جنایات و مداخلات جنگ افروزانه امریکا محدود به دوران جنگ تحمیلی نیست. این روند به بخش جدا نشدنی سیاست های امریکا تبدیل شده است.
نقش مخرب آمریکا در ایجاد ناامنی و جنگ در خاورمیانه
امریکا منطقه را گرفتار وحشیانهترین خشونتها و مخرّبترین سیاستها کرده است. میلیونها انسان بر اثر جنگ افروزی های امریکا در منطقه و حمایت هایش از تروریست ها در سوریه، عراق و افغانستان آوارۀ شدند و صدها هزار انسان به خاک و خون غلطیده اند.
مردم بی دفاع یمن آماج بمبارانهای ویرانگر قرار گرفتند و فلسطینیان مظلوم هنوز در بند آپارتاید رژیم غاصب صهیونیستی هستند.
این واقعیت را رهبر انقلاب درفرازی از پیام شان به حجاج بیت الله الحرام مورد اشاره قرار دادند و گفتند:
"... امروز به رفتار آمریکای مستکبر و جنایتکار بنگرید. سیاست اصلی آن در برابر اسلام و مسلمین، جنگافروزی است. خواست و تلاش خباثتآلود آن، کشتار مسلمانان به دست یکدیگر است. ظالمانی را به جان مظلومانی انداختن، از جناح ظالم پشتیبانی کردن، به دست او جناح مظلوم را بیرحمانه سرکوب کردن، و آتش این فتنهی هولناک را همواره تیزوتند کردن."
تهیه شده در «گروه ایران» اداره کل خبر و تفسیر برونمرزی
116/120