به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ علی حاجیلاری دیپلمات جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته دوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سخنانی در نشست این کمیته درباره مسائل کلان تجاری و اقتصادی بین المللی به گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در رابطه با موضوع "اقدامات قهرآمیز یکجانبه به عنوان ابزاری برای تهدید اقتصادی کشورهای درحال توسعه" در این کمیته واکنش نشان داد.
رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل در ابتدای سخنان خود با انتقاد شدید از این گزارش گفت: متاسفانه گزارش دبیرکل سازمان ملل در خصوص اقدامات قهرآمیز یکجانبه اقتصادی که توسط نماینده دبیرکل ارائه شد، بیان بسیار ضعیفی دارد، ناامید کننده است و به لحاظ عدم رد یا محکومیت این اقدامات، فاقد هرگونه ارزش اجرایی است.
این دیپلمات ایرانی افزود: این گزارش همچنین هیچگونه راه حلی بخصوص در رابطه با لزوم رفع فوری و کامل این اقدامات نامشروع ارائه نکرده و به نظر می رسد صرفا برای رفع تکلیف، تهیه و ارائه شده است و لذا محتوای گزارش مزبور، برای جمهوری اسلامی ایران قابل پذیرش نیست.
وی اظهار داشت: همه گیری کرونا، درعین تاثیرات مخربی که بر زندگی مردم در سراسر جهان داشته، اثراتی منفی نیز بر روی تجارت بین المللی و اقتصاد جهانی از خود برجای گذاشته که همه این موارد، لزوم ارتقای چندجانبه گرایی، همبستگی و همکاریهای بین المللی را به ما یادآور می شوند.
رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل افزود: با این وجود، تحمیل اقدامات یکجانبه قهرآمیز نامشروع به ویژه تحریم های غیرقانونی یکجانبه با آثار فرامرزی توسط عده معدودی از کشورها ازجمله آمریکا، به صورت هشدار دهنده ای افزایش یافته و همزمان با همه گیری ویروس کرونا، وضعیت دردناکی را برای مردم کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده است.
رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: همه گیری کرونا از یک سو و ضربات مهلک بر پیکر چندجانبه گرایی از سوی دیگر، تامین مالی توسعه را بسیار بیش از گذشته با چالش روبرو کرده و موانع بی شماری را بر سر راه "تامین مالی" و "توسعه" ایجاد کرده وسیاست های یکجانبه بعضی از بازیگران اصلی در سکوت جامعه بین المللی، تاثیرگذاری نظام های اقتصادی و تجاری چندجانبه را با تردید روبرو کرده است.
رایزن نمایندگی ایران در سازمان ملل ، تجارت بین المللی را پیشرانه رشد اقتصادی، توسعه و رفاه ملت ها دانست و افزود این حق همه کشورهاست که بخشی از یک سیستم تجاری چندجانبه جهانشمول، قاعده مند، باز، شفاف، قابل پیش بینی، فراگیر و غیرتبعیض آمیز باشند.125