شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه‌ای رای داد که بر اساس آن ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه گسترش می‌یابد.

حدود 80 روز از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه می‌گذرد. بیش از 20 هزار فلسطینی در این مدت شهید و حدود 53 هزار نفر نیز مجروح شده‌اند. حتی مقامات سازمان ملل متحد از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل، نیز بارها درباره فاجعه انسانی در غزه هشدار دادند. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، شورای امنیت سازمان ملل امروز جمعه قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن از اشغالگران قدس خواسته شد تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به سراسر نوار غزه را تسهیل کند.

این قطعنامه ۱۳ رای مثبت از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت را کسب کرد و آمریکا و روسیه بعنوان دو عضو دائم دارای حق وتو در این شورا، به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

نماینده آمریکا در شورای امنیت گفت این قطعنامه از هیچ طرحی که به حماس کمک کند در قدرت باقی بماند، حمایت نمی کند.

وی افزود به موجب این قطعنامه یک نماینده سازمان ملل، برای نظارت بر گسترش کمک رسانی تعیین می‌شود.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در شورای امنیت عنوان کرد که متن پیش‌نویس قطعنامه مربوط به غزه به دلیل فشارهای آمریکا از اصل خود تهی شده است.

او به ویژه از لحن و زبان ضعیف این قطعنامه که خواستار ایجاد «شرایط برای توقف پایدار خصومت‌ها» بود، انتقاد کرد و گفت که این قطعنامه نمی تواند درگیری ها را متوقف کند و به اسرائیل «دستی  آزاد» برای ادامه عملیات خود می‌دهد.

نماینده روسیه  اصلاحیه ای به این قطعنامه را ارائه کرد که خواستار «تعلیق» جنگ برای دسترسی بیشتر به کمک ها می شد. 

در رای گیری انجام شده در شورای امنیت، ۱۰ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت به این اصلاحیه رای موافق دادند. ۴ عضو به آن رای ممتنع دادند و آمریکا تنها کشوری بود که با استفاده از حق وتوی خود به این اصلاحیه رای منفی داد.

در روزهای گذشته، چند بار رأی گیری قطعنامه در شورای امنیت درباره غزه با کارشکنی آمریکا به تعویق افتاد.

/ 114