به گزارش روز سه شنبه ایران پرس؛ «باب کورکر»(Bob Corker) رئیس کمیته روابط خارجی سنا، گفت: «هیچگاه فکر نمی کردم شاهد روزی باشم که کاخ سفید تبدیل به اداره روابط عمومی ولیعهد عربستان سعودی شود.»
«رند پال» Rand Paul سناتور جمهوریخواه ایالت کنتاکی نیز روز دوشنبه در گفت وگو با «سی بی اس»، اعلام کرد، شواهد بسیاری قوی وجود دارد که نشان می دهد «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، در قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه نگار منتقد سعودی دست داشته است.
رند پال همچنین تاکید کرد که آمریکا به جای تحریم مقامات سعودی که در رابطه با قتل خاشقجی بازداشت شده اند، باید فروش تسلیحات به عربستان را متوقف کند.
این سناتور جمهوریخواه آمریکایی وضع تحریم ها ضد مقامات سعودی را که در رابطه با قتل خاشقجی بازداشت شده اند؛ اقدامی نمایشی از سوی دولت آمریکا دانست و تصریح کرد: ولیعهد سعودی باید در این رابطه زندانی شود.
ترامپ عصر سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا «شریک» عربستان باقی خواهد ماند حتی اگر «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی از طراحی قتل «خاشقجی»، مطلع بوده باشد.
ترامپ اظهار داشت: «احتمالا ولیعهد عربستان از ماجرای قتل خاشقجی اطلاع داشته؛ شاید اطلاع داشته و شاید هم نداشته است.»
رئیس جمهور آمریکا در این بیانیه همچنین تجارت تسلیحاتی ریاض با واشنگتن را ستود و تاکید کرد آمریکا فروش سلاح به عربستان را ادامه می دهد.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه امریکا نیز ضمن حمایت از بیانیه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا درباره ترور «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار منتقد سعودی گفت: واشنگتن متعهد است منافع ملی و امنیتی آمریکا را فراتر از هر نوع ملاحظاتی قرار دهد.
قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار و منتقد رژیم سعودی در کنسولگری این رژیم در استانبول به معضل جدی برای «محمد بن سلمان» ولیعهد و حاکم واقعی عربستان سعودی تبدیل شده است.
«خاشقجی» دوم اکتبر 2018 به کنسولگری عربستان در استانبول وارد شد، اما هیچگاه از آن خارج نشد.
قتل بی رحمانه خاشقجی، واکنش و محکومیتهای شدیدی را در سطح جهانی به دنبال داشته است و سران اروپایی و مقامات آمریکایی نیز به انتقاد از این مساله پرداختند.
رژیم سعودی پس از 18 روز انکار، درپی فشار بینالمللی با صدور بیانیهای به قتل خاشقجی در ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول اعتراف و اعلام کرد که در ارتباط با پرونده قتل وی، 18 نفر از جمله 15 مامور تیم ترور اعزامی از ریاض دستگیر شدهاند.
در داخل آمریکا به عنوان متحد اصلی رژیم سعودی نیز این قتل فجیع واکنشهای زیادی را به همراه آورد و درخواستهای زیادی برای تنبیه رژیم سعودی بهخصوص از جانب قانونگذاران کنگره مطرح شد.
نتیجه این فشارها اعلام تحریم 17 نفر از دست اندرکاران قتل خاشقجی توسط وزارت خزانهداری آمریکا بود که بیشتر به عنوان اقدامی ظاهری و نمایشی برای کاهش اعتراضات تلقی شد.
این در حالی است که کاخ سفید کماکان تلاش میکند تا نقش اساسی «محمد بن سلمان» در قتل خاشقجی را انکار کند تا بدین ترتیب ضمن خوشامد بن سلمان بهانه لازم را برای تداوم روابط گسترده واشنگتن و ریاض به دست آورد.
دفاع ترامپ از فروش سلاح به عربستان
118/110
بیشتر بخوانید:
وزیر خارجه کانادا: پرونده «خاشقجی» را در نشست جی 20 مطرح میکنیم
چاووشاوغلو: عربستان در پرونده خاشقجی همکاری نمی کند؛ از سازمان ملل کمک خواهیم خواست
ظریف: بیانیه ترامپ درباره قتل خاشقجی «شرمآور» است