امضای توافقنامه احداث راه‌آهن رشت - آستارا بین ایران و روسیه بازتاب گسترده ای در رسانه های روسیه به همراه داشت.

ایران و روسیه روزچهارشنبه برای تکمیل گذرگاه ریلی شمال - جنوب که جنوب آسیا را به شمال اروپا متصل می‌کند، توافقنامه احداث راه آهن رشت - آستارا را امضا کردند.

مسیر غربی کریدور شمال – جنوب که کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران را شامل می شود، از نظر ریلی دارای یک حلقه مفقوده ای به مسافت ۱۶۲ کیلومتر بین رشت و آستارا است که اگر این خط آهن ساخته شود، عملا بین سن پترزبورگ و خلیج فارس ارتباط ریلی برقرار می شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از ایرنا؛ خبرگزاری گازیتا در گزارش خود نوشت:‌ احداث این مسیر ریلی سبب می‌شود تا ارسال کالا از پترزبورگ تا بمبئی از یک و نیم ماه به ۱۰ روز کاهش پیدا کند.

این رسانه روس افزوده است:‌ این مسیر زمینی-دریایی جایگزینی برای مسیر دریایی قدیمی از طریق کانال سوئز است.

خبرگزاری ار ب کا نیز نوشت: در این توافق در همکاری های بین مسکو و تهران تامین مالی، ساخت و ارسال کالا و خدمات برای ساخت ۱۶۲ کیلومتر راه آهن پیش بینی شده است. 

خبرگزاری تاس نیز با پوشش خبر امضای این توافق به حضور روسای جمهور دو کشور و اظهارات آنها پرداخته است.

این خبرگزاری افزود: طول خط آهن رشت - آستارا ۱۷۰ کیلومتر خواهد بود، این مسیر برای اتصال بخش‌های زمینی کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال به جنوب مورد نیاز است و بازده اقتصادی مسیر حمل و نقلی خزر را افزایش می‌دهد. 

خبرگزاری ودومستی نیز گزارش داد: در سال ۲۰۲۲ و در شرایط تحریم های غرب علیه مسکو، ترانزیت کالا به روسیه از طریق ایران افزایش یافت و مسیرهای حمل و نقل موجود بیش از حد بارگیری شدند، به همین دلیل از سال گذشته میلادی، کار روی این پروژه سرعت گرفت.

این رسانه روس نوشت: قرار است علاوه بر توافق روسیه و ایران، قرارداد سه جانبه روسیه، ایران و جمهوری آذربایجان برای احداث خط راه آهن بین رشت (ایران) و آستارا (آذربایجان) امضا شود.

به نوشته ودومستی، روسیه قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ۱.۵ میلیارد دلار برای توسعه این کریدور اختصاص دهد.

خبرگزاری ایزویستیا نیز اعلام کرد، انعقاد توافقنامه میان روسیه و ایران برای ساخت راه آهن رشت - آستارا یک رویداد بزرگ برای کل زیرساخت حمل و نقل جهانی است.125