پارلمان رواندا، کمیته ملی مقابله با نسل کشی را مورد بازخواست قرار داد و توضیح درباره اهمال در بازداشت متهمان فراری این فاجعه تاریخی را خواستار شد.

به گزارش ایران پرس به نقل از رادیو سواحیلی برون مرزی؛ پارلمان روندا با انتشار بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی درباره محاکمه نشدن متهمان فراری نسل کشی سال 1994 اعلام کرد، بیش از 10 هزار نفر از متهمان بازداشت نشدند و در مکان های نامعلوم به سر می برند.

در این بیانیه آمده است، شمار زیادی از متهمان نسل کشی رواندا با تغییر هویت خود در این کشور به سر می برند و فقط 204 نفر از آنها خارج شده اند.

نسل‌ کشی رواندا، سال ۱۹۹۴ به دنبال سقوط هواپیمای حامل «جووینال هابیاریمانا» رئیس‌ جمهوری وقت روآندا در نزدیکی کیگالی، پایتخت این کشور به وقوع پیوست.

«قوم هوتو» این عمل را به «قوم توتسی» نسبت داد و این موضوع آغازگر درگیری‌های شدید میان این دو قوم شد.

اگر چه ریشه این نسل کشی به اختلاف میان دو قوم «هوتوها» و «توتسی ها» در این کشور باز می گشت، اما رد پای کشورهای غربی چون فرانسه و بلژیک نیز در این نسل کشی بزرگ مشهود است.

در نسل‌ کشی سال ۱۹۹۴ رواندا،  که از آن تحت عنوان تاریک‌ ترین فاجعه انسانی نیم قرن گذشته یاد می‌شود، طی ۱۰۰ روز نزدیک به یک میلیون انسان کشته شدند. 139/118

بیشتر بخوانید:

نقش فرانسه در نسل‌کشی رواندا/ تحلیل

رواندا: فرانسه مسئولیت نسل‌کشی را بپذیرد 

خاک اروپا پناهگاه امن عاملان نسل کشی رواندا