نخست وزیر بنگلادش اعلام کرد، دولت میانمار باید هر چه سریعتر برای بازگرداندن آوارگان روهینگیا به این کشور تدابیر لازم را اتخاذ کند.

به گزارش ایران پرس به نقل از آسوشیتدپرس، شیخ حسینه واجد نخست وزیر بنگلادش امروز طی سخنانی هنگام بازدید از اردوگاه آوارگان مسلمانان روهینگیا در مجاورت شهرک مرزی اوخیا   این مطلب را اعلام کرد.

وی تاکید کرد بنگلادش بی عدالتی ضد مسلمانان روهینگیا را تحمل نخواهد کرد و نهایت تلاش خود را برای کمک به آنان به کار خواهد گرفت.

نخست وزیر بنگلادش پیشتر ضمن انتقاد از دولت میانمار به خاطر سرکوب خشونت بار مسلمانان این کشور اعلام کرد، ظلم و شقاوت ضد مسلمانان به اندازه ای است که زبان قادر به بیان آن نیست.

در همین حال وزارت امور خارجه بنگلادش اعلام کرد، کشورش در صدد جلب حمایت بین المللی از طرح خود برای انتقال پناهجویان مسلمان  روهینگیا به جزیره ای دور افتاده در خلیج بنگال است. 

وزارت امور خارجه بنگلادش دیروز در بیانیه ای  پناهنده شدن  مسلمانان روهینگیا به کشورش را مشکلی بزرگ برای بنگلادش  برشمرد و اعلام کرد که دولت داکا به کمک های انسانی بیشتری نیاز دارد.

جنایت ضد بشری علیه مسلمانان روهینگیا

بنابرگزارش های اعلام شده، در پی حملات 25 اوت ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در استان راخین در غرب این کشور بیش از شش هزار نفر کشته، هشت هزار نفر زخمی  و سیصد هزار نفر نیز به بنگلادش پناهنده شده اند  و این موضوع بحران انسانی را در پی داشته است. 

بیش از یک میلیون مسلمان در میانمار زندگی می‌کنند، اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری می‌کند.

کشتار بی رحمانه مردم مسلمانان میانمار ازسوی دولت و بودائیان این کشور  با موجی از خشم و اعتراض‌ در کشورهای مختلف جهان رو به رو شده است.

دیدبان حقوق بشر از میانمار خواسته است به ناظران مستقل اجازه دهد وارد استان راخین شوند.

پیش از این حزب الله لبنان، جمهوری اسلامی ایران و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» جنایات علیه مسلمانان روهینگیا را محکوم کرده بودند.

استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است. 

یک میلیون مسلمان روهینگیا ازحقوق شهروندی در میانمار محروم هستند.

درخواست بنگلادش از هند بر فشار ضد میانماربرای پایان نسل کشی

سفیر بنگلادش در دهلی نو از دولت هند خواست با فشار بر میانمار به نسل کشی و قتل عام مسلمانان روهینگیایی دراین کشور پایان دهد.

«سیدمعظم علی» سفیر بنگلادش دردهلی نو گفت، دولت هند با توجه به روابط گسترده اقتصادی و فنی با میانمار می تواند حکومت این کشور را به توقف نسل کشی مسلمانان روهینگیایی ترغیب کند.

سید معظم علی افزود، تاکنون پیشنهادهای بنگلادش برای ایجاد مناطق امن برای محافظت از مسلمانان در ایالت راخین میانمار بی پاسخ مانده است.

سفیر بنگلادش درهند گفت، میانمار باید زمینه بازگشت تمامی آوارگان این کشور را در بنگلادش  براساس تعهدات بین المللی فراهم کند.

116/111

بیشتر بخوانید:

تظاهرات اروپایی‌ها در حمایت از مسلمانان روهینگیا

ولایتی: طرح رژیم صهیونیستی نشان از جنایت سازمان یافته علیه مسلمانان روهینگیا دارد

واکنش عضو کابینه بریتانیا به کشتار مردم در میانمار/ محکومیت کشتار مسلمانان روهینگیا در یونان