«فیلیپو گراندی» کمیسرعالی سازمان ملل در امور پناهندگان و هیأت همراه روز دوشنبه از اردوگاه و مرکز خدمات اداری اتباع خارجی «سلیمان خانی» واقع در منطقه تهرانسر تهران دیدن کردند.

به گزارش ایران پرس، سرپرست اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران در حاشیه این بازدید با بیان اینکه یکی از وظایف دفتر امور اتباع مهاجران خارجی عقد قراردادهای دو و سه جانبه با سازمان های مردم نهاد، حامیان و کمیسیاری عالی پناهندگان است؛ گفت: خدمات این مرکز در حوزه های مختلفی از جمله سلامت و درمان، بیمه سلامت و واکسیناسیون ارائه می شود.

علی صادقی، تحصیل هزار و سیصد نفر از پناهندگان در رشته های پزشکی و پیراپزشکی را از جمله اقدامات این مرکز برشمرد و افزود: علاوه بر آن 840 نفردیگر نیز دانش آموخته و در بازار کار مشغول فعالیت شدند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدود بودن پذیرش در دانشگاه ها، این اقدامات به دلیل نگاه بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به این افراد بوده است.

به گفته صادقی، آموزش مهارت های زندگی به زنان افغان، شرکت در کارگاه های اشتغالزایی به منظور کسب استقلال مالی و جلوگیری از آسیب پذیری آنان از دیگر فعالیت های این مرکز بوده است.

وی افزود: رسیدگی و توجه به فعالیت های ورزشی ویژه جوانان افغان در رشته های مختلف ورزشی و ایجاد تیم های ورزشی فوتبال، فوتسال و رشته های رزمی از جمله خدمات ارائه شده در حوزه ورزش بوده است.

سرپرست اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران اضافه کرد: علاوه بر این در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز نشست های تخصصی علمی و فرهنگی با جامعه پزشکان افغانستان، غربالگری پناهندگان از لحاظ سلامت روانی، ویزیت رایگان بیماران و مشاوره حقوقی توسط این مرکز ارائه شده است.

«فیلیپو گراندی» برای دیدار و گفتگو با مقامات جمهوری اسلامی ایران در تهران به سر می برد.

کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز یکشنبه با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه و «عبدالرضا رحمانی‌فضلی» وزیر کشور دیدار کرده بود.

دیدار کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل با ظریف

رحمانی‌فضلی: کمک‌های بین‌المللی برای پناهندگان به ایران «جزئی» است

وزیر کشور در دیدار «فیلیپو گراندی»  با بیان اینکه ایران، 35 سال است پناهندگان را پذیرفته است و به آنها خدمات ارائه می‌کند، تصریح کرد: کمک‌های بین‌المللی برای رسیدگی به وضع پناهندگان جزئی است.

«عبدالرضا رحمانی‌فضلی» به حضور حدود سه میلیون پناهنده مجاز و غیرمجاز افغان در ایران اشاره و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران هزینه‌های زیادی برای نگهداری از پناهندگان پرداخت می کند؛ به طوری که این افراد از تمامی خدمات و امکانات از جمله  آموزشی، بهداشتی و درمان و مسکن بهره مند هستند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد؛ برای درک بیشتر مشکلات ناشی از میزبانی پناهندگان، جا دارد چند سال هم سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی میزبان این پناهندگان باشند.

بر اساس گزارش ژوئیه 2017 کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، حدود یک میلیون مهاجر نام نویسی شده افغان (قانونی) در ایران زندگی می کنند. حدود دو میلیون آواره افغان نیز به صورت غیرقانونی در جمهوری اسلامی ایران زندگی می کنند.

این افراد در واقع جماعتی فاقد مدارک هویتی هستند؛ با این حال در چارچوب تاکیدهای مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی تحصیل مهاجران  افغان‌ اعم از قانونی و غیرقانونی در ایران رایگان است.

مهاجران افغان از خدمات درمانی و بهداشتی جمهوری اسلامی ایران نیز بدون هیچ تبعیضی استفاده می کنند.

مقامات سازمان ملل بارها با قدردانی از خدمات ایران به پناهندگان تاکید کرده‌اند ایران مدارس، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مرزهای خود را به روی پناهندگان باز کرده است؛ به گونه‌ای که این افراد همانند مردم ایران از همه مزایا برخوردار هستند.

117/110

بیشتر بخوانید:

سازمان ملل: ایران بیش از میزان مشخص شده به پناهندگان خدمات ارائه می کند

سازمان ملل: ایران پیشتاز کمک به پناهندگان و مهاجران خارجی/ تحلیل

سازمان ملل: خدمات ایران به پناهندگان بی نظیر است

سفیر افغانستان در تهران: خدمات ایران به مهاجران بی‌نظیر است

قدردانی ویژه کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل از خدمات ایران به پناهندگان

سازمان ملل: خدمات ایران به پناهندگان بسیار عالی است