ایران پرس- پس از یک ماه فضاسازی و جنجال‌ بر سر ادعای طرح ترور رهبر گروه تروریستی موسوم به «الاحوازیه»، شاخه دانمارک، سفیر ایران در این کشور خبر داد که سفیر این کشور اروپایی روز چهارشنبه به تهران برمی‌گردد تا فعالیت خود را در سفارتخانه دانمارک در تهران بار دیگر آغاز کند.

مرتضی مرادیان سفیر ایران در دانمارک در صفحه توییتری خود نوشت: «روز سه‌شنبه با «دنی عنان» سفیر دانمارک در تهران صحبت کوتاهی داشتم. خبر داد که فردا به تهران برمی‌گردد. اظهار امیدواری کردیم با تلاش و کوشش دو سفارت مشکلات برطرف شود.»

حدود یک ماه پیش در پی مطرح شدن برخی اتهامات از سوی دولت دانمارک علیه ایران سفیر این کشور بنا‌به درخواست دولتش برای مشورت فراخوانده شد.

رئیس دستگاه اطلاعاتی دانمارک مدعی شده بود؛ روز ۲۱ اکتبر سال‌جاری یک نروژی ایرانی‌تبار را که در حال عکسبرداری از محل زندگی عضو گروهک تروریستی الاحوازیه بوده بازداشت کرده و این گونه توطئه خنثی شده است.

اعلام خبر بازگشت سفیر دانمارک در شرایطی است که وزرای‌خارجه عضو این اتحادیه روز دوشنبه در بروکسل اعلام کردند در واکنش به ادعاهای دانمارک علیه ایران، پاسخ‌ها و تحریم های هدفمند را در نظر خواهد گرفت.

فراموش نکنیم که نخست وزیر جنایتکار رژیم اسراییل از حامیان و طراحان این جریان سازی بود. بنیامین نتانیاهو پیش از قضایای دانمارک به اتحادیه اروپا درباره رخ دادن حملات احتمالی در خاک آن از طرف ایران هشدار داد. 

مایک پمپئو وزیرخارجه آمریکا هم ادعا کرد اروپا در طول چهل سال گذشته در معرض حملات تروریستی ایران بوده است.

همزمانی این سناریو با تبرئه «اسدالله اسدی» دیپلمات ایرانی در آلمان که با اتهامات سیا و موساد چند ماهی را در بازداشت به سر می برد یادآور جریان سازی مشابهی شد که  همزمان با سفر «حسن روحانی» به اتریش و سوئیس صورت گرفت.

در آستانه سفر اروپایی رئیس جمهوری در ماه ژوییه گذشته دادستان بلژیک از دستگیری زوجی ایرانی به اتهام تلاش برای بمب گذاری در نشست سالانه گروهک تروریستی مجاهدین خلق در پاریس خبر داد و اسدی دیپلمات ایرانی مامور در وین از سوی پلیس آلمان دستگیر شد.

این رخدادها در کنار هم با سناریوسازی در دانمارک همسانی می یابد.

در حالیکه شباهت و فصل مشترک همه این دسیسه های دیپلماتیک و اطلاعاتی آمریکا و صهیونیست ها این است که هرگز شواهد و مستنداتی برای اتهامات مطروحه انتشار نیافت و در حد ادعا باقی ماند.

از این منظر، طرح و تکرار این ادعاها همزمان با  اظهار نگرانی از جریان های تروریستی و اعلان نگرانی های اروپایی از سیاست های منطقه ای تهران و مسایلی از این دست را می توان در چارچوب ایجاد موازنه از سوی اروپا در مواجهه با  تهران و واشنگتن مورد توجه قرار داد.

«حشمت الله فلاحت پیشه» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره می گوید:«اتفاقاتی مثل موضوع اتهام‌زنی دانمارک به ایران نشان می‎دهد که برخی کشورها چراغ سبزهایی را به آمریکا به شکل‌ها و روش‌های مختلف نشان داده‌اند. کشور دانمارک با دو هدف این اقدامات را در پیش گرفته است. هدف اول آن، نوعی در اختیار گرفتن دست برتر است. برخلاف کنوانسیون‎های بین‎المللی، سرکرده‎های تروریستی در دانمارک حضور دارند و دانمارک باید طبق قطعنامه‌‎های ضدتروریستی سازمان ملل متحد، امکان مجازات سرکرده‌‎های تروریستی و استرداد آنها به ایران را فراهم کند. ... دوم اینکه این اقدام دانمارک به نوعی چراغ سبز به دشمنان ایران است.»

این  جوسازی ها در آستانه شروع مرحله دوم تحریم های بانکی و نفتی علیه ایران و در زمانی صورت گرفت که قراربود اروپا بسته پیشنهادی خود را برای جلب رضایت تهران برای ماندن در برجام ارائه دهد؛ اما آنها هنوز بسته مشخص و قابل دفاعی ارائه نکرده اند که جای تامل دارد. اکنون باید دید که آیا این سناریوسازی ها علیه ایران پایان می یابد؟  

پرونده‌سازی علیه ایران

113/110

نویسنده: جمشید امین زاده

بیشتر بخوانید: 

سفیر دانمارک به‌تهران بازمی‌گردد؛ شکست پروژه موساد

آزادی مظنونین به همکاری با تروریست‌های حمله اهواز در دانمارک

بازداشت سه عامل حمله تروریستی اهواز در دانمارک