این افراد پس از ورود به میانمار به یک اردوگاه منتقل شدند.
میانمار و بنگلادش در زمینه تمهیدات مربوط به بازگشت آوارگان روهینگیا توافقنامه ای امضا کرده اند.
با این حال اخیرا" نهادهای وابسته به مسلمانان روهینگیا و محافل بین المللی از جمله سازمان ملل با بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا به میانمار مخالفت کردند، زیرا معتقدند هنوز زمینه و شرایط بازگشت آنها فراهم نیست.
روستاهای محل اسکان مسلمانان روهینگیا به آتش کشیده شده و خانه و کاشانه آنان در اختیار بوداییان قرار گرفته است.
به همین دلیل افراد بازگشته به میانمار در اردوگاهها اسکان داده شده اند.
علاوه بر این مهمترین مشکل مسلمانان روهینگیا در میانمار مخالفت دولت این کشور با شناسایی حق شهروندی آنها است.
بنابراین تا زمانی که دولت میانمار با این درخواست موافقت نکند آزار و اذیت توسط بوداییان افراطی و نظامیان تندرو ضد مسلمانان روهینگیا همچنان ادامه خواهد داشت.
ریش سفیدان مسلمان روهینگیا متشکل از 40 روستا که در اردوگاههای بنگلادش ساکن هستند نیز اعلام کردند زمانی به میانمار بازخواهند گشت که دولت این کشور رسما اعلام کند که اقلیت مسلمانان روهینگیا را به عنوان یکی از اقوام تشکیل دهنده ملت میانمار به رسمیت میشناسد و به مسلمانان روهینگیا حق شهروندی کامل میدهد.
همچنین، خانه، محل کسب و زمینهای متعلق به مسلمانان روهینگیا که توسط تندروهای بودایی تصرف شده به صاحبان آنها پس داده شود.
سخنگوی آژانس پناهندگان سازمان ملل در این باره گفت:
"درحالحاضر شرایط در ایالت راخین میانمار برای بازگشت پیوسته و امن آوارگان مسلمان روهینگیا مهیا نیست. ما شاهد هستیم که هنوز هم آوارگان درحال فرار از خشونتها هستند و بسیاری از آنها قربانی تجاوز، خشونت و آسیبهای روحی شدید شده اند."
با توجه به مشکلات عدیده مسلمانان آواره روهینگیا در اردوگاهها از جمله مشکلات تغذیه و شیوع انواع بیماریها، تردیدی نیست بازگشت هر چه سریعتر آنان به محل سکونتشان لازم و ضروری است اما از دیدگاه مسلمانان روهینگیا اقدام دولت میانمار در بازگرداندن 62 تن به عنوان اواره مسلمان روهینگیا حرکت نمایشی و به اصطلاح ژست انسان دوستانه است که برخی عوامل خودی را به اردوگاههایی در میانمار منتقل کرده اند و این در حالی است که اوارگان مسلمانان روهینگیا خواهان بازگشت به روستاها و شهرهای خود در میانمار هستند.
میرزا فخرالاسلام علمگیرکارشناس مسایل سیاسی معتقد است:
"بازگرداندن مسلمانان روهینگیا به استان راخین میانمار در حقیقت انداختن آنان به دهان ببر است. این سوال مهم مطرح است که انان را کجا می فرستید؟ به دهان همان ببری که از آن گریختهاند؟ بازگشت مسلمانان روهینگیا به هیچ عنوان تضمینکننده امنیت آنان نیست."
در هر حال، دولت میانمار در تلاش است با تبلیغ بازگشت 62 تن از آوارگان مسلمان روهینگیا به گونه ای از فشارهای منطقه ای و بین المللی بر خود بکاهد این در حالی است که در پارلمان میانمار در مورد بازگشت آوارگان مسلمان میانمار اختلاف نظر جدی وجود دارد و برخی از نمایندگان با این اتهام که در میان مسلمانان آواره روهینگیا افراد خارجی وجود دارد می کوشند مانع از بازگشت آنان به سرزمین آبا و اجدادیشان شوند.
نویسنده: مجید وقاری
137/116
بیشتر بخوانید:
توافق میانمار و بنگلادش درباره بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار/تحلیل
ماموریت شورای امنیت سازمان ملل برای دولت میانمار/ عاملان نسل کشی مسلمانان روهینگیا محاکمه شوند
دفاع فرمانده ارتش میانمار از نظامیان کشورش در مقابل کشتار مسلمان روهینگیا
اذعان ارتش میانمار به جنایات ضد مسلمانان روهینگیا+ ویدئو