ایران پرس: خانم دکتر هم اکنون 16 بچه بی سرپرست و 700 زن آسیب پذیر را تحت پوشش خود دارد و خدمات رایگانی به آنها تقدیم می کند.

دکتر صفیه شهریاری افشار در سال 1338 در تهران متولد شد. وی تحصیلات متوسطه خود را با نمرات عالی به پایان رساند. پس از آن در دانشگاه شهید بهشتی در رشته پزشکی مشغول به تحصیل شد و در سال 1371 تخصص خود را در رشته جراحی زنان و زایمان اخذ نمود.

این بانوی توانمند ایرانی بلافاصله پس از اتمام تحصیلات، برای فراگیری دوره لاپاراسکوپی (جراحی میکروسکوپی) عازم فرانسه شد.

خانم شهریاری پس از اتمام این دوره و بازگشت به ایران، به عنوان بانویی متخصص در حوزه سلامت فعالیت اش را آغاز کرد. 

خانم دکتر شهریاری به عنوان بانویی موفق و پرکار سوابق کاری و علمی فراوانی را در پرونده خود به ثبت رسانده است. وی از سال 1381 تا 1385  به عنوان اولین مدیر دفتر سازمانهای مردم نهاد وزارت بهداشت و درمان مشغول به کار بود.

او نه تنها درحوزه تنظیم خانواده فعالیتهای چشمگیری دارد، بلکه درحوزه سلامت و ورزش و حوزه های دیگر نیز فعالیت داشته است.

۲۵ سال فعالیت داوطلبانه اش  در حوزه سلامت و بهداشت باروری، او را داوطلب نمونه جهان کرده است؛ داوطلبی که در کنار جراح و متخصص و رئیس انجمن سلامت خانواده ایران بودن، لحظه ای زنان و جوانان مناطق محروم کشور را فراموش نکرده است.

فدراسیون بین المللی سلامت باروری خانواده که در سال ۱۹۵۲ تاسیس شده است هر سه سال یکبار به انجمن های داوطلبانه ۱۶۲ کشور عضو، پنج جایزه بزرگ در سطح جهانی اعطا می کند؛  که دکتر شهریاری از میان کاندیداهای ۱۶۲ کشور، نفر اول جهان در سال ۲۰۱۹ شد.

دکتر شهریاری  در کارنامه خود به عنوان بانویی فعال در زمینه بهداشت، خانواده و مبارزه با ایدز نیز جایزه های مختلفی را در مجامع بین المللی دارد.

وی در سال 2004 به عنوان نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران، به خاطر فعالیتهای خود در زمینه سلامت، از سازمان ملل لوح تقدیر دریافت کرد.

همچنین دکتر شهریاری در یک سال بعد، از ریاست کنگره بین المللی زنان و مامائی لوح تقدیر کسب نمود. در این سال دکتر شهریاری جایزه روبان قرمز (مبارزه با ایدز) در حوزه جوانان و در سال 2011 در حوزه زنان آسیب پذیر را از سازمان ملل کسب کرد. به سبب فعالیتهای این بانوی ایرانی در زمینه بهداشت باروری نیز، وی موفق شد در سال 2010 از نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل لوح تقدیر بگیرد.

دکتر شهریاری مهمترین علت موفقیت خود را لطف خداوند می داند و می گوید:

«احساس می کنم خداوند از کودکی به من نظر داشته است. خواست خداوند این بوده که من در آینده فرد مفیدی برای کشورم باشم . در حال حاضر احساس می کنم فرد موثری برای ملت و کشورم ایران هستم. در کودکی  مربی ورزشم به من می گفت فرصت کم است بکوش؛ تو آن زمان موفق هستی که پرچم کشورت را در جهان برافرازی. پدرم نیز همیشه می گفت کاری کن که تا آخر عمرت پرچم کشورت را به اهتراز درآوری .خوشحالم که توانسته ام با تلاشم پرچم ایران را در جهان بالا ببرم  »

زنان ایرانی خود دارای شاخصه هایی هستند که آنها را از دیگران متمایز می کند. احساس مسئولیت، مهرورزی، شجاعت، توجه به وظیفه دختری، همسری، مادری و ایثار در خانواده از شاخصه های زن ایرانی است. 

از نگاه این بانوی فعال ایرانی ، خانواده رکن اصلی است.

او می گوید:« محور اصلی خانواده است. خانواده مثل سلول است اگر سلول سالم نباشد ، یک بافت نمی تواند سالم باشد و حمایت خانواده در رشد هر فردی موثر است. »

خانم شهریاری به عنوان بانویی که تخصصهای متعددی دارد، معتقد است که همه افراد باید در عرصه های مختلف و مورد نیاز تخصص داشته و فعال باشند. وی می گوید: « من اگر یک پزشک صرف بودم نمی توانستم در عرصه های دیگر تلاش کنم و یا بتوانم به بانوان آسیب پذیر کمک نمایم یا نمی توانستم با ورزش ارتباط خوبی برقرار کنم.»

خانم شهریاری هم اکنون 16 بچه بی سرپرست و 700 زن آسیب پذیر را تحت پوشش خود دارد و خدمات رایگانی را به آنها تقدیم می کند.

این بانو با فعالیت درانجمن سلامت خانواده ایران، هنگام بحران نیز یاور زنان در سراسر ایران بوده است. وی می گوید: «در هنگامه بحران هم در تمام مواردی که بحران در ایران ایجاد شد، از جمله در شهر بم، استان گلستان و زلزله کرمانشاه برای سلامتی زنان خدماتی در زمینه آموزش، مشاوره و خدمت رسانی به عنوان متخصص زنان و سیاستگذار بهداشتی انجام دادیم.»

انجمن سلامت خانواده ایران هم به عنوان یکی از سازمان های مردم نهاد و خیرخواهانه در مناطق محروم نزدیک به ۲۰ هزار خدمت رایگان در ماه ارایه می دهد که شامل آموزش، مشاوره و ارایه خدمات سلامتی از جمله مامایی، زنان، دارو، واکسیناسیون است.

ضمن این که گشت های سیار در منطقه هم روزانه دو وعده غذای گرم به زنان آسیب پذیر ارایه می دهند. پیگیری هم از دیگر کارهای انجمن است به این معنا که در صورت نداشتن امکانات کامل، افراد آسیب پذیر را به مراکز دیگر معرفی می کند تا مشکلاتشان به صورت کامل حل و فصل شود.

شهریاری افشار خاطرنشان کرد: «این انجمن در زمان بحران هم با موبایل کلینیک در خدمت رسانی به مردم دریغ نمی کند ضمن این که در سیاستگذاری برای سلامت زنان و جوانان هم در کنار مسئولان گام های موثری برداشته است. چرا که اعتقاد داریم خدمات بهداشتی و سلامتی برای خانواده ها و زنان به خصوص زنان و افراد آسیب پذیر باید بدون هیچ نوع تبعیضی در دسترس آنان قرار داشته باشد.» 

خانم شهریاری زن ایرانی را به جهت داشتن اعتقادات مذهبی و اعتماد به نفس شاخص می داند و می گوید: «واقعاً زن شرقی، بخصوص زن مسلمان ایرانی اعتماد به نفس بالایی دارد. زن ایرانی تابع سنت ها، فرهنگ و تاریخ خودش است. زن ایرانی مسلمان است و با اعتقاداتش ، کلام قرآن و پیامبران آشنا است و همین مساله به او اعتماد به نفس بالایی میدهد.»

او موفقیت زنان را در تلاش و کوشش مستمر دانسته و سختی های راه را چاشنی این مسیر می داند . وی می گوید: « به نظر من اگر زنان درزندگی با یک نقطه منفی روبرو شوند نباید سرخم کنند . موفقیت آن است که آدم راه خودش را پیدا کند و آن را ادامه دهد. زنان باید بدانند که با تلاش و کوشش است که انسان می تواند موفق باشد . ما زنان باید نشان بدهیم که خواستن توانستن است. هرگز این کلمه را از یاد نبرید: ما می توانیم، نمونه این توانستن را زنان ایرانی هم اکنون با حضور خود در عرصه های مختلف علمی، رده های مدیریتی، مسئولیتهای سیاسی، نمایندگی مجلس و غیره به جهان نشان دادند. به نظرمن اگر یک زن بتواند زندگی خودش را با برنامه ریزی حفظ کند و در عرصه های علمی، فرهنگی، اقتصادی فعال باشند؛ زن نمونه و موفقی است.»