تهران- ایران پرس: کلیات گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد «لایحه پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» بیستم فروردین ماه با رای موافق ۱۹۰ نماینده در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید؛ پیش از این نمایندگان یک فوریت این لایحه را در ۲۹ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ تصویب کرده بودند.

انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایران پرس از ابعاد مختلف این لایحه می گوید.

او در خصوص مفاد لایحه حمایت از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر خشونت گفت: در این لایحه چندین هدف مدنظر بوده است که از جمله به پیشگیری از هرگونه جرم و سو رفتار با بانوان، آموزش و مهارت آموزی و تحکیم خانواده، حمایت از زنانی که در معرض آسیب و بزه قرار گرفته اند و همچنین تعیین مجازات و کیفر برای کسانی که نسبت به بانوان سو رفتار دارند می توان اشاره کرد.

معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: البته باید گفت این بند مربوط به رفتارهای سویی است که در خانواده یا اجتماع نسبت به بانوان صورت می گیرد. لذا این قانون تصویب شده تا امنیت آنان را در محیط های مختلف تامین کند. همچنین این بخش پاسخگویی به مطالبات رهبری در حوزه بانوان است که ایشان تاکید دارند قوانین در خصوص بانوان باید محکم و قابل اتکا باشد تا بر اساس آن در هیچ محیطی به زنان ظلم نشود و خانواده محیطی امن و آرام برای آنها باشد.

خزعلی ضمن توضیح هدف از تصویب این لایحه و تاثیر آن در کاهش نرخ طلاق در کشور بیان کرد: این لایحه دستگاه های مختلف اجرایی مانند وزارت خانه های آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم را موظف می کند تا سبک زندگی اسلامی ایرانی و سبک تعامل زوجین و خانواده را آموزش دهند.از طرف دیگر و در حوزه پیشگیری این لایحه و مفاد آن برای زنان محیط امنی را در خانواده و اجتماع فراهم میکند که همین امر برای بانوان از لحاظ روانی می تواند تامین کننده آرامش و پایبندی به خانواده باشد.

او با اشاره به اینکه نوع ارتباطات همکاران در محیط های اداری باید به گونه ای باشد که حریم زنان حفظ شود، تصریح کرد: در سال های اخیر فضای مجازی یکی از عوامل ازدیاد طلاق بوده، که در این راستا سالم سازی فضای مختلف از جمله فضای کاری و مجازی می تواند به مستحکم تر شدن، صمیمیت و مودت خانواده کمک کند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تاکید کرد: براساس این لایحه با برخی از مسائلی که در سراسر دنیا به عنوان آسیب های مورد نظر برای بانوان مورد توجه قرار گرفته است، مانند قاچاق و سو استفاده از زنان به شدت برخورد می شود.

خزعلی تصریح کرد: با تکیه بر این لایحه شکایات بانوان خارج از نوبت و سریع رسیدگی میشود و همه اینها برای پیشگیری از جرم و آسیب‌دیدگی زنان موثر است.

خزعلی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه و رسیدگی به امور زنان گفت: قوانین باید به شکلی باشند که با سوء رفتار و ظلم به زنان برخورد شود.

ادامه مصاحبه را اینجا بخوانید:

نقش مثبت اولین کنگره بین المللی بانوان تاثیرگذار در آشنایی جامعه جهانی با دستاوردهای بانوان ایرانی