ژنرال «هنری اویای نیاجو» و سرهنگ «خالد اونو لوکی» از مسئولان ارشد قضایی سودان جنوبی، نیز استعفا داده اند.
این مقامات علت استعفای خود را دخالت مقامات عالی رتبه کشور در کار خود اعلام کرده و گفته اند که این دخالت ها، بازخواست نظامیان متهم به تجاوز و کشتار را در جنگ داخلی سودان جنوبی، غیرممکن ساخته است.
یک ژنرال ارتش سودان جنوبی نیز دراعتراض به نقض گسترده حقوق بشر درارتش، از سمت خود استعفا کرد. چندی پیش ژنرال «جابریل دوب لام»، وزیر کار دولت سودان جنوبی نیز از دولت جدا شد و به شورشیان پیوست.
اگرچه سودان جنوبی از دسامبر سال 2013 تاکنون صحنه درگیری های مسلحانه میان نیروهای دولتی هوادار«سالوا کر»، رئیس جمهوری با هواداران «ریک ماچار»، سرکرده شورشیان این کشور است اما اکنون به نظر می رسد وضعیت در این کشور پر آشوب تغییر کرده است.
امضای توافق آتش بس میان طرفین درگیر در اوت 2015 با پیش بینی برقراری صلح در این کشور صورت گرفت اما رعایت نشدن مفاد آن بار دیگر آتش جنگ را در این کشور شعله ور ساخت.
این جنگ نه تنها کشتار صدها تن از غیر نظامیان را به دنبال داشت بلکه با گریز ماچار سرکرده مخالفان از کشور معادلات سیاسی در سودان جنوبی سویی دیگر گرفت.
ماچار لغو توافق صلح را اعلام کرد و گفت نیروهایش همچنان با نظامیان دولتی خواهند جنگید.
موضعگیری ماچار هشدار جدی برای شدن بخشیدن به جنگ داخلی در این کشور بود در عین حال ماچار از سازمان ملل خواست برای حل بحران این کشور به طور جدی و با طرحی جدید اقدام کند. در همین حال سالواکر رییس جمهوری این کشور از برقراری صلح و ثبات در سودان جنوبی و ایجاد کمیته ای از همه گروه های سیاسی برای سامان دادن به اوضاع داخلی این کشور خبر داد.
ایجادچنین کمیته ای اگرچه امید به بهبود شرایط را افزایش داد اما عدم حضور گروه های مخالف از یکسو و از سوی دیگر حضور شخص سالواکر در آن انتقادات بسیاری در پی داشت.
با وجود این تمهیدات کشتارها در این کشور ادامه یافته است به ویژه گزارش های بین المللی حاکی از تجاوز و کشتار نیروهای نظامی در بسیاری از مناطق این کشور است به طوری که از آن به عنوان نسل کشی نام برده می شود. تاکنون اقدامات منطقه ای و بین المللی برای حل بحران این کشور موفق نبوده است.
این وضعیت در حالی است که کمبود مواد غذایی و دارویی نیز بحران انسانی در سودان جنوبی را تشدید کرده است.
با توجه به گستردگی بحرانی کنونی به نظر می رسد اکنون موازنه سیاسی در این کشور در حا ل تغییراست.
استعفای برخی مقامات ارشد دولت نشان از آن می دهد سالواکر سیاست ارعاب را حتی علیه دولتمردانش نیز به کار برده است.
رسیدگی به گزارش تجاوز نظامیان این کشور به شهروندان این کشور از جمله خواست های اصلی شهروندان این کشور و سازمان های بین المللی است اما فشارهای سالواکر بر قضات و نظامیان تاکنون این امر را غیر ممکن کرده است.
استعفای چند قاضی، مقام ارشد نظامی و وزیر اکنون نشان دیگری از اجرای سیاست های استبدادی سالواکر و به کار بردن خشونت و ارعاب علیه مردم و فشار بر مسوولان حکومتش است. 113/110
بیشتربخوانید:
ادامه استعفاها در سودان جنوبی
سازمان ملل خواستار محاکمه جنایتکاران در سودان جنوبی شد
جدایی وزیر سودان جنوبی از دولت و پیوستن به شورشیان
سرنوشت نامعلوم 20 هزار آواره در سودان جنوبی