عکس آرشیوی

ایران پرس: حزب راست افراطی رژیم صهیونیستی با نام «نوام» با خروج از ائتلاف سیاسی اعلام کرد که به طور مستقل در انتخابات آتی این رژیم شرکت می‌کند.

قرار است انتخابات زودهنگام پارلمانی اسرائیل در نوامبر آینده برگزار شود. انتخابات آتی پنجمین انتخابات پی در پی رژیم صهیونیستی در سه سال گذشته است. چهار انتخابات گذشته نیز، انتخابات زودهنگام بود که منجر به خروج این رژیم از بن‌بست سیاسی نشد.

انتخابات مارس سال گذشته با پیروزی حزب لیکود همراه بود، اما «بنیامین نتانیاهو» موفق به تشکیل کابینه جدید نشد و «نفتالی بنت» و «یائیر لاپید» با ائتلاف موفق شدند کابینه جدید را تشکیل داده و نتانیاهو را پس از 12 سال از قدرت برکنار کنند. با این حال، کابینه ائتلافی بنت - لاپید هم تنها یک سال دوام آورد.

با فروپاشی کابینه ائتلافی، قرار است انتخابات جدید پارلمانی نوامبر آینده برگزار شود. احزاب راست همچنان شانس اصلی برای پیروزی در انتخابات و تشکیل کابینه جدید هستند، اما در درون این جریان مانند سال‌های گذشته اجماع وجود ندارد و اختلاف و واگرایی هر روز علنی‌تر می‌شود.

به گزارش جورزالیم پست، «مائوز» که رئیس فراکسیون تندرو در پارلمان رژیم صهیونیستی است، شامگاه یکشنبه اعلام کرد: "حزب او با عنوان «نوام» در انتخابات پیش رو به طور مستقل شرکت خواهد کرد." اگرچه وزن این حزب جدید در صحنه سیاسی اسرائیل مشخص نیست، اما روند رو به رشد شکاف و واگرایی در میان احزاب راست‌گرا را نشان می‌دهد. 

در چند انتخابات گذشته نیز شکاف میان راست‌گرایان عامل اصلی بروز بن بست سیاسی در اراضی اشغالی بود. کابینه ائتلافی بنت و لاپید نیز از طرق اجماع برخی جریان‌های راست‌گرا با چپ‌گرایان، سکولارها و اعراب شکل گرفت و در مدت کوتاهی نیز دچار فروپاشی شد.

اکنون در آستانه انتخابات جدید که با هدف خارج کردن این رژیم از بن بست سیاسی برگزار می‌شود، بار دیگر شکاف میان راست‌گرایان اسرائیلی علنی شده است. 

آمارها نشان می‌دهد راست‌گرایان بیش از 70 درصد از جامعه یهودی اسرائیل را تشکیل می‌دهند، اما میان آنها برای تشکیل کابینه اجماع وجود ندارد. در انتخابات آینده، بخشی از راست‌گرایان بازگشت نتانیاهو به قدرت را پیگیری می‌کنند و بخشی نیز همچنان مخالف وی هستند.

تلاش نتانیاهو برای بازگشت به قدرت در شرایطی است که شخص نتانیاهو عامل شکاف در اردوگاه راست‌گرایان است زیرا برخی از احزاب راست‌گرا معتقد هستند نتانیاهو با حضور طولانی مدت در قدرت ضمن اینکه به سمت دیکتاتوری حرکت می‌کند از قدرت سوء استفاده گسترده‌ای نیز کرده است. 

با ادامه بن‌بست سیاسی و فروپاشی مکرر کابینه‌ها، برخی از تحلیل‌گران اسرائیلی روش برگزاری انتخابات و همچنین روش‌های در نظر گرفته شده برای تشکیل کابینه را زیر سوال بردند.

«آمنون ابراموویچ» تحلیلگر شبکه 12 رژیم صهیونیستی معتقد است: "با روش انتخاباتی کنونی، اسرائیل عملاً گام به گام به سمت از بین رفتن حرکت می‌کند." برخی عنوان می‌کنند انتخابات پنجم هم نتیجه نخواهد داشت و کابینه جدید خیلی زود منحل شده و باید انتخابات ششم نیز برگزار شود و این یعنی تکرار یک دور باطل و هدر رفتن منابع اقتصادی این رژیم.

نکته مهم دیگر این است که انتخابات متعدد زودهنگام و فروپاشی کابینه‌ها سبب شد جامعه صهیونیستی دچار سردرگمی و از هم پاشیدگی شود. با این حال، شکاف میان راست‌گرایان نشان می‌دهد که اساساً نمی‌توان انتظار داشت با برگزاری انتخابات جدید، بن بست سیاسی موجود در اراضی اشغالی پایان یابد.

نویسنده: سيدرضی عمادی

117