به گزارش خبرگزاری ایران پرس، با ادامه درگیری ها میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ، تاکنون بیش از یکصد تن از نیروها و غیرنظامیان ارمنی کشته و تعداد بیشتری زخمی شده اند.
دولت جمهوری آذربایجان هنوز آمار دقیقی از تلفات نیروها و غیرنظامیان خود در درگیریهای چهار روز گذشته در قره باغ اعلام نکرده است.
در همین راستا، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد، ارتش این کشور روز چهارشنبه با سلاح های سنگین و توپخانه مواضع نظامیان ارتش ارمنستان را در مناطق «آغ دره - ترتر» و «گورانبوی» قره باغ، هدف قرار دادند و عملیات پاکسازی ادامه دارد.
نیروهای جمهوری آذربایجان همچنین ضرباتی را به مقر فرماندهی گردان ویژه 41 هنگ 18 ارتش ارمنستان وارد کردند و نیروهای نظامی ارمنی مستقر در «توناشن» نیز ناگزیر به ترک مواضع خود شدند.
این در حالی است که رئیسجمهور آذربایجان عقبنشینی ارمنستان از منطقه قرهباغ کوهستانی را شرط توقف فعالیت های نظامی کشورش در منطقه عنوان کرد.
«الهام علیاف» روز چهارشنبه در جریان عیادت از سربازان آسیبدیده در بیمارستانی در باکو گفت: در صورت عقبنشینی کامل و بیقید و شرط نیروهای ارمنستان از منطقه قرهباغ، کشورش فعالیت نظامی در این منطقه را متوقف خواهد کرد.
در ادامه تلاش های بین المللی برای برقراری آتش بس در قره باغ، وزارت امور خارجه روسیه از آمادگی این کشور برای میانجیگری بین جمهوری های آذربایجان و ارمنستان خبر داد.
وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان و «زهراب مونتساکانانیان» وزیر خارجه ارمنستان را از آمادگی کرملین برای میانجیگری بین دو کشور در مورد درگیری ها در منطقه قره باغ و برگزاری نشستی برای گفت و گوهای طرفین در مسکو آگاه کرده است.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که مسکو برای حل و فصل درگیری ها در منطقه قره باغ با استفاده از روش های سیاسی و دیپلماتیک تلاش خواهد کرد و جلوگیری از به کار گرفتن مزدوران خارجی در این درگیری ها را خواستار شده است.
همچنین «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و لاوروف در یک گفتوگوی تلفنی بر آتش بس سریع بین دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و ارمنستان تاکید کردند.
دور جدید درگیریها بین ارتش ارمنستان و جمهوری آذربایجان از صبح یکشنبه در منطقه قره باغ آغاز شد.
مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان که برسر منطقه قره باغ در سال 1988 آغاز و در سال 1991 به درگیری نظامی تبدیل شد، بار دیگر تشدید شده است.
تلاشهای گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، برای حل این مناقشه به دلیل دخالتهای خارجی و جانبداری های یکسویه برخی کشورها از هریک از طرفین درگیری تاکنون ناکام مانده است.
117
بیشتر بخوانید:
ادامه درگیریهای مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان
درخواست اروپا برای آتشبس فوری در قرهباغ
قره باغ، صحنه درگیری نظامی ارمنستان و جمهوری آذربایجان