ایران پرس- پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا ) از عقد قرارداد با شرکت «لاکهید مارتین» برای ساخت و ارسال شانزده فروند جنگنده پیشرفته «اف-16» به نیروی هوایی بحرین خبر داد.

دولت بحرین در اکتبر سال گذشته از نهایی شدن قراردادی با آمریکا به ارزش حدود چهار میلیارد دلار برای خرید جنگنده‌های اف 16 خبر داده بود. «ناجی ملاعب»،  تحلیلگر امور نظامی در این‌ باره اظهار داشت که جدیدترین خرید جنگنده از سوی بحرین که قبلا در قیاس با عربستان کمتر هزینه نظامی می‌‌کرد نشانه این است که این کشور اینک به طور کامل در مسیر متحدانش قرار گرفته است. نکته قابل تامل آنکه رئیس جمهور کنونی آمریکا، گوی سبقت را از سایر روسای جمهور آمریکا در انعقاد بیشترین قراردادها با رژیم‌های سرکوبگر بویژه حکام عربی از جمله بحرین ربوده است. 

«دونالد ترامپ» با تبانی با حکام عربی و انعقاد قراردادهای کلان با آنان بر چپاول منابع کشورهای عربی درچارچوب طرح توطئه‌آمیز موسوم به «معامله قرن» افزوده است. تدارکات دونالد ترامپ برای گسترش فروش تسلیحات بیانگر آن است که تجارت سلاح بیش از پیش در دستور کار مقامات آمریکایی قرار گرفته است و ترامپ درصدد به راه انداختن دور جدیدی از رقابت‌های تسلیحاتی در عرصه بین‌المللی است. در چنین شرایطی برخی ناظران سیاسی نیز براین باورند، خرید سلاح ازسوی کشورهای عرب منطقه، راهی برای نجات اقتصاد بحران‌زده غرب بویژه آمریکا است. ضمن آنکه شرکت‌های تسلیحاتی آمریکایی که از جمله حامیان ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری بودند از این وضعیت منتفع خواهند شد.

سیاست‌های ترامپ مبنی بر جهانی‌سازی جنگ، گسترش ناامنی‌ها در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای را درپی داشته است. انتشار گزارش‌ها درباره خریدهای میلیاردی تسلیحاتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درحالی است که موسسات و نهادهای مالی همچون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در گزارش‌های اخیر خود اعلام کرده‌اند که این کشورها با بحران مالی و دهها میلیارد دلار کسری بودجه روبه‌رو شده‌اند. این درحالی است که موقعیت جغرافیایی و استراتژیک و منابع نفتی بحرین باعث شده که قدرت‌های سلطه‌جوی غربی نیز درصدد سیطره و حفظ نفوذ خود در آن باشند. 

مسابقه تسلیحاتی عربستان و بحرین

معاهدات دولت منامه با آمریکا طی دو دهه گذشته که موجب شده است تا بحرین مقر پایگاه پنجم دریایی آمریکا شود به روشنی بیانگر آن است که آمریکا از بحرین به عنوان سکوی پرش نظامی و مداخله جویانه‌اش در منطقه استفاده کرده است. درچنین شرایطی است که دولت‌های غربی درچارچوب منافع خود جهت سیطره بر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بجای انتقاد از نقض گسترده حقوق بشر به حمایت‌های سیاسی نظامی و دیپلماتیک از حکام عرب از جمله رژیم آل‌خلیفه در بحرین ادامه می‌دهند که این موضوع رژیم حاکم بر بحرین را در سرکوب بیشتر مردم گستاخ‌تر کرده است. دراین چارچوب قیام مردمی در بحرین نیز با پشتیبانی نظامی و سیاسی عربستان و آمریکا از رژیم آل‌خلیفه، به خون کشیده شده است. 

روزنامه الاخبار چاپ لبنان در این زمینه نوشت: اقدامات سرکوبگرانه رژیم آل خلیفه علیه مردم خود، فقط با چراغ‌سبز آمریکا صورت می‌گیرد. تحولات بحرین بیانگر آن است که آل خلیفه، رژیمی با ماهیت استبدادی است و نقض حقوق بشر و تبعیض فرقه‌ای و نژادی را در بحرین با حمایت آمریکا و عربستان ادامه می‌‌دهد. 114/120

نویسنده: بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

خریدهای تسلیحاتی آل خلیفه از آمریکا /تحلیل

رژیم آل خلیفه از آمریکا بالگرد تهاجمی خرید

تداوم فروش تسلیحاتی سوئد به عربستان و امارات :دوگانگی در شعار و عمل/ تحلیل

 

مسابقه تسلیحاتی عربستان و بحرین