علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در ژنو با ایراد سخنانی در کنفرانس خلع سلاح هشدار داد که برنامه‌های نظامی اتمی رژیم صهیونیستی تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت جهان بشمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی بحرینی روز پنجشنبه در این کنفرانس با اشاره به ایده ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای که توسط ایران در سال ۱۹۷۴ به سازمان ملل ارایه شد، تاکید کرد: رژیم صهیونیستی تنها مانع شکل گیری چنین منطقه‌ای است که با برنامه های نظامی هسته ای خارج از نظارت بین المللی تحت حمایت آمریکا و متحدان غربی خود، تهدیدی جدی علیه صلح و امنیت منطقه و جهان محسوب می شود.

وی ضمن تاکید بر عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد هدف دنیای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی و اشاره به ایده ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته ای در غرب آسیا، آمریکا و متحدان غربی‌اش را به خاطر حمایت و تجهیز رژیم صهیونیستی به سلاح‌های هسته‌ای و ناکام گذاشتن هر ابتکاری جهت تحقق ایده مذکور، مقصر دانست و برنامه تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و تاسیسات هسته‌ای خارج از پادمان این رژیم را مانع اصلی تحقق چنین منطقه ای در غرب آسیا عنوان کرد.

سفیر ایران در این نشست با بیان اینکه ایران به عنوان قربانی سلاح‌های کشتار جمعی که همچنان از زخم‌های سلاح‌های شیمیایی رژیم صدام که کشورهای غربی بویژه آلمان در اختیارش قرار دادند رنج می برد، تاکید کرد که تنها تضمین علیه استفاده یا تهدید به استفاده از چنین تسلیحاتی نابودی کامل و غیر قابل بازگشت آنها توسط کشورهای دارنده این تسلیحات است.

بحرینی در ادامه ادعای کشورهای غربی در مورد برنامه موشکی ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ را نیز مردود اعلام و اظهار کرد که برنامه دفاعی موشکی ایران هیچ ارتباطی با متن و روح قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد چرا که موشک‌های ما برای حمل سلاح‌های هسته ای طراحی نشده اند. وی تصریح کرد: ما سلاح هسته ای نداریم که نیاز به موشک برای حمل آن وجود داشته باشد.

بحرینی همچنین در پاسخ با اتهامات مطروحه در خصوص مشارکت ایران در جنگ اوکراین اظهار کرد که بسیار مایه تاسف است که برخی برای پیگیری اغراض سیاسی خود اتهامات بی اساس به ایران می زنند.

دیپلمات ارشد ایران در ژنو با تاکید بر اینکه ایران از هرگونه تلاشی برای یافتن راه حل مسالمت آمیز برای این بحران حمایت می کند، اتهامات و ادعاهای بی پایه در خصوص انتقال پهپاد برای استفاده در جنگ اوکراین را رد کرد.125