به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری یونهاپ، «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا ابتدا در منطقه غیرنظامی دو کره موسوم به "دی ام زد" در روستای پانمونجوم واقع در نقطه صفر مرزی با یکدیگر دیدار کردند و بعد از دست دادن و احوالپرسی، کیم از ترامپ دعوت کرد وارد خاک کره شمالی شود.
رهبر کره شمالی در صحبت با ترامپ اظهار امیدواری کرد، این دیدار کوتاه منجر به بهبود روابط آمریکا و کره شمالی شود.
دونالد ترامپ نیز در این دیدار با بیان اینکه افتخار میکند وارد خاک کره شمالی شده است، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را به کاخ سفید دعوت کرد.
بعد از دقایقی که کیم و ترامپ با یکدیگر صحبت کردند، «مون جائه این» رییس جمهوری کره جنوبی نیز به آنها پیوست و هر سه نفر آنها به داخل ساختمان مستقر در پانمونجوم برگشتند تا نشستی با یکدیگر برگزار کنند.
خبرنگاران حاضر در محل گفته اند که این ملاقات حدود 10 دقیقه طول کشیده است.
دونالد ترامپ اولین رئیس جمهور آمریکا است که وارد خاک کره شمالی شده است.
رئیس جمهوری آمریکا صبح روز گذشته (شنبه) در ژاپن توئیت کرد: "مایل است در سفرش به کره جنوبی، در مرز بین دو کره، حتی اگر برای فقط دو دقیقه هم که باشد با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ملاقات کند."
معاون وزیر خارجه کره شمالی ساعتی بعد از انتشار این پیام ترامپ اعلام کرد: "کره شمالی این دعوت را یک «پیشنهاد بسیار جالب» میداند اما دعوتنامه رسمی در این مورد دریافت نکرده است."
دیدار صبح امروز روسای جمهوری کره جنوبی و آمریکا از منطقه مرزی دو کره
رییس جمهور آمریکا در حالی امروز صبح (یکشنبه) با رهبر کره شمالی دیدار کرد که واشنگتن اخیرا تحریم های کره شمالی را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
کره شمالی به آمریکا یک سال فرصت داده است تا در مواضع غیرمنطقی و یکجانبه خود در مورد آن کشور بازنگری کند.
گفتنی است، سران آمریکا و کره شمالی در دوسال گذشته دو بار با هم دیدار کردند که این دیدارها به علت زیاده خواهی های آمریکا بدون نتیجه پایان یافت.
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یکبار در 12 ژوئن 2018 در سنگاپور و بار دیگر 27 و 28 فوریه 2019 در هانوی پایتخت ویتنام با یکدیگر دیدار کردند.
در نخستین نشست اون و ترامپ، دو طرف سندی را امضا کردند که بر اساس آن پیونگ یانگ را به خلع سلاح کامل هسته ای و آمریکا را به ارائه تضمین های امنیتی برای کره شمالی متعهد کرد.
با این حال آمریکا گامی عملی در چارچوب توافقات سنگاپور برنداشت و این موضوع انتقادات پیونگ یانگ را برانگیخت.
دومین نشست ترامپ و کیم جونگ اون نیز بدون نتیجه پایان یافت؛ کره شمالی، زیاده خواهی و وفادار نبودن آمریکا به تعهدات خود را عامل اصلی شکست مذاکرات دو کشور اعلام کرده است.
116
بیشتر بخوانید:
گزارش: پایان رویای مذاکره با کره شمالی
ترامپ فرمان «وضعیت اضطراری ملی» درباره کره شمالی را تمدید کرد
شرط کره شمالی برای بازگشت به مذاکرات با آمریکا/ تحلیل