به گزارش ایران پرس به نقل از شبکه الجزیره، در انتخابات میان دوره ای آمریکا که روز سه شنبه برگزار شد، «ایلهان عمر» از ایالت مینه سوتا و «رشیده طلایب» از ایالت میشیگان، در این دور از رقابت ها از طرف حزب دموکرات برای مجلس نمایندگان نامزد شدند و توانستند «انتخاب تاریخی» لقب بگیرند.
طلایب، مهاجر فلسطینی است که پیش از این گفته بود که حضورش در کنگره آمریکا به معنای «نمایش اسلام از طریق موثرترین راه» خواهد بود.
ایلهان عمر هم که یک تبعه سومالیایی- آمریکایی است، جایگزین «قیس الیسون» اولین مرد مسلمان عضو مجلس آمریکا شد.
ایلهان نخستین بانوی باحجابی است که وارد کنگره می شود.
در همین حال، شبکه تلویزیونی المیادین نیز گزارش داد: خانم شاریس دیویدز به عنوان اولین نماینده از ساکنان بومی آمریکا به کنگره این کشور وارد شد.
پیش از این روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده بود که برای انتخابات میان دوره ای آمریکا، حدود صد مسلمان نامزد شده اند که شمار این افراد در انتخابات قبلی، فقط 12 نفر بود.
به گفته کارشناسان، سیاستهای نژادپرستانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در ورود مسلمانان به رقابتهای انتخاباتی تاثیرگذار بوده است.
ترامپ با صدور فرمان مهاجرتی، ورود اتباع برخی کشورهای اسلامی به آمریکا را منع کرده بود؛ اقدامی که مورد اعتراض مردم آمریکا و نهادهای حقوق بشری قرار گرفت.
انتخابات میاندورهای کنگره آمریکا روز سهشنبه از ایالتهای شرقی آمریکا آغاز شد.
در انتخابات روز سه شنبه امریکا تمام 435 کرسی مجلس نمایندگان، 35 کرسی مجلس سنا و ٣٦ کرسی فرماندار به رای گذاشته شد.
نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا حاکی از پیشتازی دموکرات ها در مجلس نمایندگان و جمهوریخواهان در مجلس سنا است.
به گزارش ایران پرس، رسانه های آمریکایی بامداد چهارشنبه اعلام کردند؛ تاکنون 27 نماینده از حزب دموکرات و 25 نماینده از حزب جمهوریخواه توانسته اند به مجلس نمایندگان این کشور راه یابند.
در مجلس سنا، نتایج رقابت بر سر هشت کرسی از میان 35 کرسی معلوم شده؛ در حال حاضر، دموکراتها مجموعا 31 کرسی و جمهوریخواهان مجموعا 42 کرسی در اختیار دارند.
135/110
بیشتر بخوانید:
استقبال آمریکایی ها از فعالیت نامزدهای مسلمان در انتخابات میان دوره ای
ادامه کاهش محبوبیت ترامپ در آستانه انتخابات میان دورهای
نارضایتی53 درصدی مردم آمریکا از عملکرد ترامپ