ابعاد فاجعه‌بار استفاده از تسلیحات اتمی در سایه جنایت ایالات متحده آمریکا در هیروشیما و ناکازاکی ژاپن روز دوشنبه در اجلاسی با حضور نمایندگان ارشد دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در وین بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، یکی از موضوعات اصلی که در نشست امروز مورد اشاره قرار گرفت، ماجرای بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی بود که در جنگ جهانی دوم به دستور «هری ترومن» رئیس‌ جمهوری وقت آمریکا علیه ژاپن انجام گرفت.

این جنایات که تنها مورد استفاده جنگی از سلاح هسته‌ای در جهان است، باعث ویرانی و کشتار گسترده شهروندان این دو شهر شد. حدود 220 هزار نفر بر اثر این دو بمباران اتمی جان باختند. بیش از صد هزار نفر بلافاصله هنگام بمباران کشته شدند و بقیه تا پایان سال 1945 بر اثر اثرات مخرب تشعشعات رادیو اکتیو جان خود را از دست دادند.

در این نشست علاوه بر حضور نمایندگانی از جامعه علمی و نهادهای غیردولتی در کنار نمایندگان ارشد دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی، یکی از بازماندگان بمباران اتمی ناکازاکی در سال 1945، مشاهدات دردناک خود را از این جنایت به اشتراک گذاشت.

«کیچی کیدو» که در سن پنج سالگی شاهد این حادثه دلخراش بود گفت:‌ "آن موقع من در خیابان روبروی خانه ام بودم. صدای هواپیما را شنیدم. در آن لحظه در معرض نور «پیکادون» (بمب اتم) قرار گرفتم و بر اثر انفجار پرت شدم و از هوش رفتم."

کیدو افزود: "روز بعد انبوهی از اجساد انسان‌هایی را مشاهده کردم که روی هم انباشته بودند."

در ادامه جلسه، پژوهشگران نتایج آخرین مطالعات خود را در مورد تأثیر استفاده از سلاح های هسته‌ای بر جامعه بشری و محیط زیست گزارش دادند.

«محمد البرادعی» مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این نشست گفت: "ما اجازه نمی دهیم بشریت گروگان نیازهای امنیتی عده ای معدود باشد." البرادعی تصریح کرد: "صلح و امنیت باید به گونه ای فراگیر باشد."

در همین حال «کردلا دروژ» عضو ارشد کمیته بین المللی صلیب سرخ، خواستار تحقیقات بیشتر درباره تاثیرات بین نسلی ناشی از فاجعه اتمی شد.

در جلسه امروز «ماری اولسون» یک پژوهشگر مسائل هسته‌ای، تاثیر تشعشعات ناشی از سلاح های هسته ای را بر زنان و دختران مورد بحث قرار داد و تصریح کرد: احتمال ابتلای آن‌ها به سرطان بیشتر از مردان است.

هدف از برگزاری نشست امروز افزایش آگاهی جهان از تاثیرات فاجعه بار سلاح های هسته ای در راستای توقف استفاده، توسعه و برجسته کردن اهمیت «ان پی تی» (پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) بود.

گفته می‌شود که در حال حاضر حدود سیزده هزار و 100 سلاح هسته ای متعلق به 9 کشور در جهان وجود دارد. این درحالیست که با افزایش زرادخانه‌ها و فناوری هسته‌ای که به آسانی برای بازیگران غیردولتی در دسترس است، این تعداد ممکن است بیشتر شود.  خطرات مرتبط با سلاح های هسته ای نیز در حال افزایش است و اشتباه محاسباتی، انسانی یا فنی می تواند منجر به پیامدهای ویرانگر و جهانی شود.

بعد از آمریکا، به ترتیب روسیه، بریتانیا و فرانسه بیشترین کلاهک های اتمی را در اختیار دارند. موسسه بین‌المللی صلح استکهلم (سیپری) نیز در گزارشی اعلام کرد، تعداد بمب‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی به 90 عدد رسیده است.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) را امضا نکرده است.

117