ایران پرس: ششمین نشست سران کشورهای عضو تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا - (CICA امروز (پنجشنبه - 13 اکتبر) با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در آستانه پایتخت قزاقستان آغاز به کار کرد. 

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران ، در مراسم ششمین اجلاس سران سیکا در آستانه ، در سخنانی تاکید کرد:

جهان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند نقش‌آفرینی موثرتر ساز و کارهای منطقه‌ای است. فرایند تحول و گذار در نظام بین‌الملل نیز به مرحله خاصی رسیده و در باز توزیع جدید قدرت ، رویکردهای سلطه‌ طلب ، مطرودند. به همین دلیل ، صدا و نقش کشورهای مستقل ، بیشتر شنیده و مشاهده می‌شود.

در نشست آستانه ، رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین تصریح کرد:

مبارزه موفق با تروریسم ، افراط‌ گرایی ، یاری مستمر آوارگان و مهاجرین افغانستان ، دفاع از ملت‌های مظلوم از فلسطین تا یمن ، حمایت از حاکمیت ملی و تمایت ارضی کشورها از جمله در عراق و سوریه ، مقابله با یکجانبه‌گرایی و سلطه‌گری در همه اَشکالِ آن و یاری همسایگان در روزهای سخت مسیرِ اقتدار و راهبرد همیشگی ایران در دهه های اخیر بوده است.

اهمیت برگزاری نشست سران سیکا در قزاقستان

برگزاری ششمین نشست سران سیکا در آستانه ، از اهمیت زیادی برای اعضا ، کشورهای منطقه و حتی جامعه جهانی برخوردار است. به ویژه که بسیاری از کشورهای مهم و سازنده و تاثیرگذار قاره پهناور آسیا ، به این تشکیلات مهم درون قاره ای پیوسته اند. در ششمین اجلاس سیکا ، یازده کشور از جمله ایران ، روسیه ، ترکیه ، پاکستان ، قطر ، عراق ، ازبکستان ، قرقیزستان ، جمهوری آذربایجان ، فلسطین و تاجیکستان در عالی ترین سطح و در سطح سران در نشست آستانه شرکت کرده اند.

برخی از کشورها نظیر چین و ویتنام نیز در سطح معاونان رئیس جمهوری در ششمین نشست سران سیکار مشارکت دارند. برخی کشورهای عضو این سازمان آسیایی نیز در سطح وزیران مشارکت کرده اند. حضور این تعداد مقام های بلندپایه از کشورهای مختلف آسیایی در نشست آستانه ، نشان دهنده اهمیت و تاثیرگذاری این نشست بر کشورهای عضو است.

در حال حاضر 27 کشور عضو اصلی و هشت کشور به همراه  پنج  سازمان منطقه‌ای و بین المللی عضو ناظر سیکا هستند. علاوه بر جمهوری اسلامی ایران ، روسیه ، چین ، هند ، پاکستان ، کره جنوبی ، ترکیه ، قزاقستان ، افغانستان،  فلسطین ، مغولستان ، قرقیزستان ، ازبکستان ، تاجیکستان ، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.

سیکا یک مجمع بین المللی با هدف تقویت همکاری به منظور تضمین صلح ، امنیت و ثبات در قاره پهناور آسیا

در واقع ، باید گفت: سیکا یک مجمع بین المللی با هدف تقویت همکاری به منظور تضمین صلح ، امنیت و ثبات در قاره پهناور آسیا است. دلیل اهمیت و توجه سران کشورهای عضو سیکا به این تشکیلات مهم آسیایی همین اهدافی است که برای این تشکیلات مهم بر شمرده شده است.

حفظ صلح و ثبات در قاره پهناور آسیا از اهمیت بسیار زیادی برای کشورهای این قاره برخوردار است. در مقابل این اهداف مقدس و ارزشمند ، برخی از کشورهای سلطه گر غربی به رهبری آمریکا و انگلیس تلاش می کنند این قاره پهناور را به یکی از ناامن ترین مناطق جهان تبدیل کنند.

سیاست های تفرقه افکنانه دولت های غربی به ویژه آمریکا و انگلیس در آسیای مرکزی ، جنوب و جنوب شرقی آسیا تنها نمونه هایی از سیاست های نامطلوب در قاره پهناور آسیا است. به همین دلیل ، رسانه های وابسته به جریان غرب و صهیونیسم بین الملل همواره ناراضایتی خود را در زمینه برگزاری نشست های منطقه ای در آسیا ابراز می دارند. در همین ارتباط ، به عنوان یک نمونه ، تارنمای صهیونیستی جی پست با انتقاد از نشست های آسیایی ، به دولت های غربی یادآوری کرده است:

دو نشست اخیر سازمان همکاری های شانگهای و تعامل و اعتماد سازی آسیا که در قرقیزستان و تاجیکستان با حضور سران 30 کشور و نمایندگان سازمان های بین المللی ناظر برگزار شد ، از تضعیف قدرت و نفوذ آمریکا در این منطقه حکایت دارد.

به نوشته این تارنمای صهیونیستی ،

اگر می‌خواهید ببینید دنیا بدون نفوذ آمریکا چگونه خواهد شد، می‌توانستید به عنوان ناظر برای شرکت در کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا در تاجیکستان شرکت می کردید. 

این واکنش های صهیونیست ها به نشست های مستقل از آمریکا در سازمان های همکاری شانگهای و سیکا ، از ضعف و ناتوانی موقعیت آمریکا در قاره پهناور آسیا حکایت دارند. همین اظهارنظرها خشم و کینه دشمنان کشورهای مستقل جهان در قاره پهناور آسیا را معرفی و ثبات می کند. با افشا و معرفی این واقعیت ها ، کشورهای آسیایی به جای همکاری و همگرایی با غرب و رژیم نژادپرست اسرائیل ، می توانند به همکاری های آسیایی متمایل شوند.  

نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی

113

بیشتر بخوانید:

آغاز بکار نشست سران سیکا در قزاقستان

برای حضور در اجلاس سیکا؛ رئیس جمهوری وارد آستانه شد