پرایس درباره ادعاهای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و دخالت صریح و آشکار او در امور داخلی ایران که با عقب نشینی کاخ سفید مواجه شد، ادعا کرد بایدن در اظهارات خود به احساسی که از ابتدای این اعتراضات در ایران داشتیم، یعنی ابراز همبستگی با معترضان اشاره می کرد.
این مقام آمریکایی با اذعان به اینکه ما از همان روزهای اول حمایت خود را اعلام کردیم، نقش آمریکا در این ناآرامی ها را رد کردند. پرایس مداخله آمریکا و نقش عوامل خارجی در آشوب ها را منکر شد و ادعا کرد نقش آمریکا فقط این است که سرکوبگران و کسانی که با مردم با خشونت رفتار و اینترنت را قطع میکنند، وادار به پاسخگویی کند.
این مقام آمریکا مدعی شد، ایران دوست دارد این ناآرامی ها را به ما ربط دهد تا بتواند ایالات متحده را سرزنش کند .این در حالی است که نقش مستقیم واشنگتن در حمایت از اغتشاشگران غیر قابل انکار است.
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی دولت ترامپ که همواره رویکردی خصمانه و جنگ طلبانه در ایران داشته است ضمن ابراز امیدواری برای تغییر نظام در ایران گفته است که اپوزیسیون ایران در حال مسلح شدن است.
تاکید دوباره آمریکا بر حمایت از ناآرامی ها و آشوب در ایران در راستای سیاست مداخله جویانه واشنگتن که یکی از مشخصه های اصلی سیاست خارجی آمریکا است صورت گرفته است.
بروز اغتشاشات اخیر در ایران به بهانه مرگ مهسا امینی، بار دیگر موجب شد تا واشنگتن از آن به مثابه فرصتی برای مداخله در امور داخلی ایران و نیز تحریک هر چه بیشتر آشوب ها استفاده نماید.
آمریکا تلاش کرد تا با دادن وعده هایی در باره رفع تحریم ها علیه فضای مجازی و اینترنت و نیز موضع گیری های مداخله جویانه به زعم خود به این اغتشاشات دامن بزند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز از زمان روی کار آمدن به رغم شعارهای قبلی خود ، کارزار فشار حداکثری را تداوم بخشیده و هر از چند گاهی تحریم های جدیدی را به بهانه های مختلف علیه ایران اعلام می کند.
آمریکا اکنون با بهانه بروز اغتشاشات در ایران رسما مذاکرات وین را کنار نهاده و بر همراهی و حمایت از اغتشاشگران تاکید کرده است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در توئیتی به اظهارات اخیر جو بایدن درباره ایران پاسخ داد و نوشت: آقای بایدن، رفتار ریاکارانه و حمایت از داعش را متوقف کنید. کاخ سفید که به شکل فزایندهای در اعتشاشات اخیر ایران ، مروج خشونت و ترور شد، هم زمان برای توافق هسته ای تلاش می کند.
جو بایدن طی مداخله ای آشکار در امور داخلی ایران در میانه کارزار انتخابات میان دوره ای کنگره این کشور و در حالی که حتی رسانه های آمریکایی در باره سلامت روانی وی ابراز تردید کرده است، با وعده آزادسازی ایران مدعی شد که مخالفان، به زودی موفق به رهاسازی خود خواهند شد.
واشنگتن از آغاز اغتشاشات اخیر در ایران نه تنها بارها مواضع مداخلهجویانهای علیه ایران مطرح کرده، بلکه تحریمهایی را نیز علیه مقامات و نهادهای ایران اعمال کرده است.
سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور با طرح این سوال از دولتمردان آمریکایی که چند بار می خواهند ایران و ایرانیان را تجربه کنند و چرا از تجربههای شکستخوردهشان درس نمی گیرند، می گوید: آمریکاییها تصور کردند نسخهای مثل آنچه در کشورهایی همچون سوریه، لیبی و برخی کشورها و مناطق دیگر اجرا کردند، میتوانند در ایران هم اجرا کنند؛ زهی خیال باطل.
آمریکا به عنوان سرکرده بلوک غرب نه فقط با اعمال انواع تحریم ها در قالب کارزار فشار حداکثری از دوره ترامپ رویکرد فقر وآشوب یعنی دامن زدن به ناآرامی های اجتماعی با اعمال فشار های اقتصادی به ایران را دنبال کرده ، بلکه هر از چند گاهی که بهانه ای برای مداخله در امور داخلی ایران یافته است مانند ناآرامی آبان 1398 به بهانه گران شدن بنزین و یا ناآرامی های سال 1388به بهانه اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ، حداکثر سعی خود برای تشویق و حمایت از آشوبگران و کسانی که دست به اقدامات خشونت آمیز و یا تخریب اموال عمومی می زنند را به کار برده است.
نکته شگفت انگیز اینکه ایالات متحده که بیش از چهل سال است که ایران را مورد تحریم قرار داده و کارزار فشار حداکثری را شدیدترین و ظالمانه ترین تحریم ها را علیه مردم ایران به مورد اجرا گذاشته اکنون مدعی دلسوزی برای ایرانیان شده است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
112