به گزارش ایرنا، «راملان ابراهیم» دبیر کل وزارت امور خارجه مالزی امروز (پنجشنبه) در آیین گشایش این نشست، از دولت میانمار خواست به تبعیض علیه این اقلیت پایان دهد و برای بهبود وضعیت آنها اقدام فوری انجام شود.
ابراهیم تصریح کرد، مساله روهینگیا با توجه به پیامدهای منطقه ای دیگر نمی تواند یک موضوع داخلی میانمار محسوب شود و باید برای جامعه بین الملل جای نگرانی داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد، این نشست فوق العاده که عصر امروز با اجلاس وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی ادامه می یابد، راه حل پایداری برای این موضوع بیابد.
این مقام مالزیایی هدف اصلی این نشست فوق العاده را درخواست از اعضای سازمان همکاری اسلامی و جامعه بین الملل برای تلاش های متمرکز به منظور ارائه نگرانی به دولت میانمار جهت متوقف کردن اقدامات تبعیض آمیز علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در ایالت راخین اعلام کرد.
وی گفت، امیدواریم دولت میانمار اقداماتی برای بهبود شرایط انجام دهد و اجازه ورود کمک های بشردوستانه سازمان همکاری های اسلامی و جامعه بین الملل را صادر کند.
«عبدالله عالم» معاون دبیر کل سازمان همکاری های اسلامی نیز در این نشست با انتقاد از کشتار مسلمانان روهینگیا، خواستار اقدام دولت میانمار برای پایان بحران این اقلیت و ارائه مجوزبرای کمک رسانی کشورهای اسلامی به آنها شد.
بر اساس این گزارش، در این نشست، «عباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه ایران و «مرضیه افخم» سفیر ایران در کوآلالامپور پایتخت مالزی حضور دارند.
قطعنامه های مورد بررسی برای پایان دادن به بحران مسلمانان روهینگیا در سازمان همکاری اسلامی
کارشناسان ارشد سازمان همکاری اسلامی در پشت درهای بسته قطعنامه ها و بیانیه پایانی اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو این سازمان را که عصر امروز در کوالالامپور برگزار می شود مورد بررسی قرار داده و به این اجلاس ارائه می کنند تا مورد تصویب قرار گیرد.
وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در این نشست، سه قطعنامه و یک بیانیه با هدف پایان دادن به بحران مسلمانان روهینگیا صادر می کنند.
در نخستین قطعنامه، مالزی خواستار همکاری دولت میانمار با هدف کسب مجوز ارسال کمک های بشردوستانه برای مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین می شود.
سازمان همکاری اسلامی قطعنامه دیگری نیز با هدف تلاش برای به رسمیت شناختن اقدامات انجام شده توسط دولت میانمار در توسعه شرایط گروه های آسیب پذیر از جمله مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین صادر می کند.
در سومین قطعنامه تلاش می شود، نگرانی در مورد اقدامات خشونت آمیز و نقض حقوق بشر نسبت به اقلیت مسلمان میانمار و تاثیرات آن بر منطقه بیان شود.
در بیانیه پایانی نیز قرار است، بر مسائل مختلف از جمله بازگشت ایمن آوارگان روهینگیایی تاکید شود.
برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشور عضو سازمان همکاری اسلامی
اجلاس وزرای خارجه 57 کشور عضو سازمان همکاری های اسلامی عصر پنجشنبه با حضور دکتر محمدجواد ظریف، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان برگزار می شود.
نقض گسترده حقوق بشر در میان اقلیت مسلمانان روهینگیا
ایالت راخین میانمار، که محل زندگی مسلمانان روهینگیا است، از اکتبر سال گذشته تحت کنترل نظامیان دولتی بوده است.
سرکوب نظامی در راخین پس از حملهای مرگبار به پاسگاهی در این استان آغاز شد.
دولت میانمار مدعی است مسلمانان روهینگیا این حمله را انجام دادند.
حضور نظامیان میانماری باعث شده است دهها هزار نفر از اقلیت مسلمان این کشور به مناطق مجاور، از جمله ایالت کاچین یا مرز بنگلادش، پناه ببرند.
میانمار مانع از دسترسی خبرنگاران خارجی و محققان مستقل به مسلمانان روهینگیا شده و مدعی است بدرفتاری و خشونتی علیه آنها صورت نگرفته است.
دولت میانمار از اعطای حق کامل شهروندی به مسلمانان این کشور که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت میانمار را تشکیل میدهند، خودداری میکند.
مسلمانان روهینگیایی از سال 1982 و در پی تصویب قانونی جدید از حق تابعیت میانمار محروم هستند.
بیشتر بخوانید:
نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی: مسئله میانمار یک نگرانی بین المللی است نه مسئله داخلی
درخواست ایران برای توقف جنایت ضد مسلمانان روهینگیا
تداوم جنایت ضد روهینگیا در سکوت جامعه جهانی
درخواست ظریف از سازمان ملل در مورد مسلمانان روهینگیا / تحلیل
116/112