در این دیدار همچنین وضعیت مسلمانان روهینگیا در میانمار بررسی و سفیر ایران خواهان توجه دولت این کشور به وضعیت آنان و پایان دادن به خشونت های خونین ضد مسلمانان روهینگیا شد. خشونت هایی که کمیسر حقوق بشر سازمان ملل آنرا در حد جنایات جنگی دانسته و خواستار تحقیق بین المللی در این خصوص شده است.
یکی از رسالت ها و اهداف جمهوری اسلامی ایران، همواره کمک به مظلومان جهان است و هیچگاه در برابر ظلم و ستم هایی که ضد آنان اعمال می شود سکوت نکرده است.
از این رو جمهوری اسلامی ایران با انتشار گزارش ها و اخبار مربوط به مشکلات و مصائب مسلمانان روهینگیا در میانمار تلاش کرده است. ضمن آگاه کردن افکار عمومی جهانی از وضعیت آنان، از طریق فشارهای منطقه ای و بین المللی به خشونتهای خونین ضد مسلمانان روهینگیا پایان داده شود.
ایران خواهان حل ریشه ای بحران مسلمانان روهینگیا است
با توجه به اینکه مسلمانان روهینگیا عمدتا دراستان راخین میانمار و در چارچوب حاکمیت ملی این کشور زندگی می کنند جمهوری اسلامی ایران خواهان حل ریشه ای بحران و پایان دادن به مشکلات مسلمانان روهینگیا از طریق دولت میانمار است.
نامه اخیر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به دبیر کل سازمان ملل مبنی بر تلاش این سازمان برای همکاری با دولت میانماربرای پایان دادن به کشتارمسلمانان روهینگیا از سوی نظامیان و بوداییان افراطی این کشور، در همین راستا صورت گرفت.
دولت میانمار مسلمانان روهینگیا را از حقوق شهروندی محروم کرده وآنان را مهاجران بنگالی می داند و این در حالی است که قوم روهینگیا پیش از ظهور اسلام در منطقه آراکان، راخین فعلی حضور داشتند و پس از گرویدن به اسلام در قرن هفتم میلادی، به مدت 350 سال با 48 سلسله «سلیمان شاه» در آراکان حکومت کرده اند.
تاکید بر تحکیم وحدت مسلمانان روهینگیا، سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران
بنابراین حل ریشه ای بحران مسلمانان روهینگیا با درک این واقعیت از سوی دولت و نظامیان میانمارقابل حل است تا آنان بتوانند در سرزمین آبا و اجدادی خود همچون گذشته با بوداییان به زندگی مسالمت آمیز خود ادامه دهند.
دیدار سفیر اکردینه ایران در میانمار با مسلمانان این کشور در شهر ماندلای و تاکید بر تحکیم وحدت آنان چه شیعه و چه سنی و ادامه زندگی در کنار بوداییان بیانگر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در برخورد با بحران اقلیتها در میانمار است.
این کشور از اعضای اتحادیه کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا (آ.سه آن) و دارای موقعیت راهبردی در منطقه است. دولت میانمار برای حل بحرانهای اجتماعی و اقتصادی این کشور برنامه توسعه با جذب سرمایه گذاری های خارجی را در دستور کار خود قرار داده است که لازمه تحقق ان برقراری امنیت و ارامش پایدار در میانمار است.
به همین دلیل دولت حزب حاکم لیگ ملی برای دمکراسی به رهبری سوچی تلاش برای امضا توافق با گروههای قومی را در دستور کار خود قرار داد.
با این حال لازمه بهبود وجهه میانمار و اعتماد جهانی به دولت این کشور برای سرمایه گذاری، حل همه بحرانهای داخلی از جمله مشکلات و معضلات مسلمانان روهینگیا است.
موضوعی که از سوی کشورهای مختلف به مقامات دولتی میانمار همواره گوشزد می شود.118/110
بیشتر بخوانید:
درخواست ایران برای توقف جنایت ضد مسلمانان روهینگیا
تاکید ظریف بر لزوم همکاری کشورهای اسلامی برای کمک به مسلمانان روهینگیا
عراقچی: دولت میانمار باید تابعیت اقلیت روهینگیا را تامین نمایدش