تحلیل؛

ایران پرس: آمریکا پیش نویس قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده است که خواستار آتش بس موقت در جنگ غزه و مخالفت با حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح در جنوب غزه است.

دراین پیش نویس آشکارا با حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح مخالفت شده و در این باره تصریح شده که «در شرایط کنونی یک حمله زمینی بزرگ به رفح، منجر به آسیب بیشتر به غیرنظامیان و جابجایی بیشتر آنها از جمله به طور بالقوه به کشورهای همسایه خواهد شد».پیش‌نویس قطعنامه ایالات متحده آمریکا می‌گوید که چنین اقدامی «پیامدهای جدی برای صلح و امنیت منطقه خواهد داشت و تاکید می‌کند که چنین حمله زمینی بزرگی در شرایط کنونی نباید انجام شود.»

اسرائیل قصد دارد برای به اصطلاح تکمیل عملیات خود علیه حماس و دیگر گروه های مقاومت فلسطینی به رفح حمله کند، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی از ۲.۳ میلیون فلسطینی در غزه در آنجا سرپناه گرفته اند و این نگرانی بین‌المللی را برانگیخته است که چنین اقدامی به شدت بحران انسانی در غزه را وخیم تر می‌کند.

هر چند واشنگتن در ماههای نخست جنگ غزه که اکنون در پنجمین ماه خود است با آتش بس مخالف بوده است، اما متن پیش نویس ایالات متحده همان لحنی است است که جو بایدن رئیس جمهور این کشور هفته گذشته در گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از آن استفاده کرده است. کاخ سفید در بیانیه ای در این زمینه اعلام کرد که  بایدن در گفتگوی خود با نتانیاهو با اشاره به وضعیت رفح تاکید کرده که عملیات نظامی نباید بدون برنامه‌ای معتبر و قابل اجرا برای تضمین امنیت و حمایت از غیرنظامیان در این منطقه ادامه یابد.

جو بایدن، که اصلی‌ترین حامی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است چندی قبل نیز اعتراف کرد عملیات نظامی این رژیم در غزه در واکنش به عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر «زیاده از حد» بوده است.بایدن هم چنین در جریان دیدار با پادشاه اردن اذعان کرد که شمار بسیار زیادی از غیرنظامیان فلسطینی اعم از زن و کودک در نوار غزه کشته شده‌اند. بایدن این سخنان را در حالی مطرح کرد که فشارها روی او برای تلاش جهت ایجاد آتش‌بس در غزه شدت گرفته و او به ویژه، از تبعات این فشارها بر سبد رأی خود در میان حامیان حزب دموکرات آگاه است.

به رغم حمایت های کامل و همه جانبه آمریکا از رژیم صهیونیستی و ارائه کمک های گسترده سیاسی و نظامی و تسلیحاتی از این رژیم در جریان جنگ غزه ، اما اکنون اقدامات جنایتکارانه  اسرائیل علیه فلسطینی ها به ویژه نسل کشی مردم مظلوم غزه از یک سو و تصمیم نتانیاهو و کابینه امنیتی او برای حمله گسترده زمینی به رفح که مسلما منجر به برزو یکی از بزرگترین فجایع انسانی در قرن بیست و یکم خواهد شد موجب شده تا متحدان غربی تل آویو و حتی واشنگتن به مخالفت با آن بپردازند.

نکته مهم اینکه شرکای اروپایی رژیم صهیونیستی هم در مخالفت با حمله زمینی به رفح با آمریکا هم داستان شده اند. در این راستا جوزپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا تاکید کرد که ۲۶ کشور عضو این اتحادیه در بیانیه ای خواستار آتش‌بس فوری انسانی در غزه شده اند. در این بیانیه که به‌غیر از یک کشور (مجارستان)، مورد حمایت تمام اعضا قرار گرفته است از رژیم صهیونیستی خواسته شده که به شهر مرزی رفح حمله نکند.

هم چنین لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل  روز یکشنبه در جریان سی و هفتمین اجلاس اتحادیه آفریقا در شهر آدیس آبابا پایتخت اتیوپی، اسرائیل را به انجام نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه متهم و جنگ این رژیم در غزه را با اقدامات «آدولف هیتلر» برای نابودی یهودیان مقایسه کرد.رئیس‌جمهور برزیل با بیان اینکه «این جنگ سربازان علیه سربازان نیست»، افزود: این جنگی میان ارتش بسیار آماده و زنان و کودکان است.

رژیم صهیونیستی که پس از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر حمله گسترده هوایی و دریایی و در مرحله بعد حمله زمینی را علیه باریکه غزه آغاز کرد اکنون با وضعیت بغرنجی مواجه شده است.این رژیم که نتوانسته تا اهداف اعلامی خود از این تهاجم نظامی یعنی نابودی حماس و دیگر گروههای مقاومت فلسطینی و آزادی زندانیان صهیونیست را محقق نماید و صرفا مبادرت به تخریب بسیار گسترده غزه و نسل کشی ساکنان آن نموده اکنون به بهانه ریشه کن کردن حماس و آزادی زندانیان صهیونیست قصد حمله زمینی به رفح را دارد.

با توجه به تراکم جمعیتی در رفح ناشی از انتقال شمار قابل توجهی از ساکنان غزه از شمال به جنوب این منطقه به دلیل حملات اسرائیل ، مسلما حمله زمینی رژیم صهیونیستی می تواند تبعات هولناکی داشته باشد به ویژه اینکه برخی گزارش ها حاکی از عزم تل آویو برای اخراج ساکنان غزه به صحرای سینا است که در مجاورت غزه قرار دارد.بدین ترتیب نتانیاهو بر این گمان است که مساله غزه را با اخراج ساکنان آن به اصطلاح حل کرده و گروههای مقاومت فلسطینی را نیز نابود خواهد ساخت .با این حال افزایش فشارها و مخالفت جهانی با این طرح ضد انسانی و غیر قانونی رژیم صهیونیستی حتی از جانب شرکا و متحدان اجرای این طرح را برای مقامات تل آویو بسیار دشوار ساخته است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

 112

بیشتر بخوانید:

وضعیت بحرانی جنوب‎ ‌غزه و تلاش‌ها برای آتش‌بس