محمدرضا عسگری: سعیدالله عرف خراسانی ، یک عضو القاعده که به تازگی توسط نیروهای پلیس پاکستان بازداشت شده است اعتراف کرد، به همراه تعدادی دیگر از اعضای القاعده پس از گذراندن دوره چهار ماهه آموزش ترور در افغانستان ، برای شروع عملیات‌ به پاکستان اعزام شد.

اعضای این تیم القاعده چندی پیش توسط پلیس پاکستان در کراچی مرکز ایالت سند بازداشت شدند.این عضو القاعده همچنین به برنامه‌ریزی و مشارکت در قتل "خرم زکی" فعال حقوق بشر و معترض به افراط‌گری در پاکستان اعتراف کرد.

به گفته نیروهای امنیتی پاکستان،اعضای این گروه طرح ترور چند شخصیت مهم سیاسی شیعی را نیز در دستور کار داشتند.اعترافات عضو تیم بازداشت شده گروه القاعده در پاکستان، نشان می دهد با وجود کاهش تحرکات القاعده در پاکستان در پنج سال اخیر، این کشور همچنان از مقاصد اقدامات تروریستی این گروه است.

پس از کشته شدن اسامه بن لادن سرکرده سابق گروه القاعده در عملیات نیروهای ویژه ارتش آمریکا در شهر ابیت آباد پاکستان در سال 2011، به تدریج فعالیت های القاعده در این کشور کاهش یافت.دلیل اصلی کاهش عملیات تروریستی گروه القاعده در پاکستان ، بحران رهبری در این گروه و پیامد های آن بود.

پس از کشته شدن اسامه بن لادن و خلاء نقش کاریزمایتک وی در رهبری گروه القاعده ، این گروه دچار انشعاب شد و برخی از اعضای القاعده به گروه ترویستی داعش پیوستند.

این پیامد،مشابه وضعیتی است که برای گروه طالبان در افغانستان پس از مرگ ملا محمد عمر سرکرده پیشین طالبان در سال 2015 به وجود آمد . البته گروه طالبان به دلایل مختلف از جمله تلاش جناح اصلی طالبان برای حفظ ساختار گذشته ، فعالیتش در افغانستان کاهش نیافته است.چنین شرایطی ، موجب شد اقدامات تروریستی القاعده در پاکستان تا حد قابل توجهی کاهش یابد.

برخی از نزدیکان بن لادن تلاش دارند از طریق بازسازی القاعده به لحاظ نیروی انسانی، تسلیحات و منابع مالی، این گروه را برای عملیات خرابکارانه سازماندهی کنند که البته آنان روی کمک برخی کشورهای عربی از جمله عربستان ، حساب ویژه ای باز کرده اند.

اعتراف عضو تیم بازداشت شده القاعده درباره گذراندن آموزش های چهارماه در افغانستان و اعزام به پاکستان برای انجام عملیات تروریستی در حالی است که به طور معمول دولت کابل مدعی است که القاعده و طالبان در پاکستان آموزش می بینند و سپس برای تروریستی به افغانستان اعزام می شوند.

با توجه به این اعترافات می توان گفت تروریسم، مرز نمی شناسد و افغانستان و پاکستان به جای متهم کردن یکدیگر به حمایت ازتروریستم، باید با رعایت شفافیت و صداقت در مبارزه با تروریسم، برای مصون ماندن از عملیات خرابکارانه و کمک به تامین امنیت منطقه ، در مقابله با افراط گرایی همکاری کنند.