ایران پرس- آمریکا دورتازه‌ای از فشارها را به بهانه آزمایش موشکی ایران آغاز کرده است. در این فضا سازی برخی کشورهای اروپایی نیز همسو با آمریکا اظهاراتی را مطرح کرده‌اند.

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه در واکنش به اظهارات مقامات برخی از کشورهای غربی برای تشکیل جلسه شورای امنیت درخصوص برنامه موشکی ایران، در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: سوءاستفاده مضحک آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل، نمی‌تواند کوتاهی این کشور را در پایبند نبودن به تعهداتش بپوشاند.

برنامه دفاع موشکی ایران هیچگونه مغایرتی با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد ندارد. مقام‌های دولت آمریکا در حالی آزمایش موشکی ایران را نقض قطعنامه 2231 می‌دانند که «برایان هوک»، مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای در تاریخ ۲۰ سپتامبر اذعان کرده بود: «مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که رسماً توافق هسته‌ای ایران را تأیید و قطعنامه ۱۹۲۰ را لغو کرد؛ از ایران صرفاً "خواسته شده هیچ فعالیتی مرتبط با موشک‌های بالستیک دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای انجام ندهد."

در سیاست‌های مدون و شفاف موشکی و دفاعی ایران هیچگونه طراحی و برنامه‌ریزی برای داشتن موشک‌هایی که بتواند از کلاهک هسته‌ای استفاده کند وجود نداشته و نخواهد داشت.

آمریکا و اروپا در شرایطی برروی پارامترهای امنیتی و دفاع موشکی ایران حساسیت نشان می‌دهند که چشم خود را بر روی  تهدیدهای واقعی در محیط امنیتی منطقه بسته‌اند. اگر بنا بود ایران در منطقه ایجاد ناامنی کند امروز نه تنها منطقه بلکه شهرهای اروپایی و حتی آمریکا جولانگاه داعش و تروریست‌هایی بود که با حمایت عربستان، آمریکا و اسرائیل و اشتباهات برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه به‌وجود آمده بودند تا منطقه و جهان را ناامن کنند.

زمانیکه آمریکایی‌ها به بهانه واهی مقابله با تهدیدهای ایران طرح استقرار سپر موشکی در اروپا را مطرح  کردند؛ آمریکا اعلام کرد به‌رغم توافق در موضوع هسته‌ای ایران سپر موشکی ناتو در اروپا باقی خواهد ماند چه با توافق چه بی‌توافق.

سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه آن زمان در مقاله‌ای؛ "این گونه تناقضات کلامی و رفتاری آمریکا را گواه آن دانست که تهدید ایران از ابتدا هم تنها یک مستمسک بوده است."

دمیتری روگوزین، معاون نخست وزیر روسیه در یاداشتی با کنایه به آمریکا گفت که "سپر موشکی بر جای خواهد ماند چرا که این سیستم اصولا برای مقابله با تهدید ایران نبود."

آمریکا بعد از خروج از برجام به‌دنبال دو هدف راهبردی ضد ایران است.

هدف اول، موثر نشان دادن تحریم‌های آمریکا بر اقتصاد ایران است. آمریکا برای حفظ اعتبار خود نیاز به حمایت اروپا  دارد اما حتی با وجود همسویی کلامی اروپا، آمریکا بازهم قادر نیست به هدفش برسد.

«حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه درجمع مردم شاهرود، تصریح کرد: "ملت ایران هرگز در برابر دشمن سر فرود نیاورده و نخواهند آورد. ملت بزرگ ایران ثابت کرد که پیروز نهایی در نبرد با آمریکا است.

هدف دوم، آمریکا روی گزینه تضعیف توان دفاعی ایران متمرکز شده است اما برخورد گزینشی و تبعیض‌آمیز علیه توان نظامی ایران معنایی  جز مداخله‌جویی و نقض آشکار حقوق‌بین الملل ندارد.

113/120

نویسنده: جمشید امین‌زاده 

بیشتر بخوانید:

نمایندگی ایران در سازمان ملل: قطعنامه 2231، برنامه مشروع موشکی ایران را ممنوع یا محدود نمی کند

محدود سازی برنامه موشکی ایران رویایی است که هرگز محقق نخواهد شد/تحلیل 

در پی ادعای موشکی پمپئو؛ فرانسه و بریتانیا خواستار برگزاری نشست شورای امنیت درباره ایران شدند