به گزارش پارستودی؛ علاءالدین بروجردی درخصوص ابعاد لوایح چهارگانه مربوط به مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و ارتباط آنها با برجام، گفت: با توجه به وجود اختلاف نظر نمایندگان درخصوص FATF کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این مهم را به صورت کامل بررسی خواهد کرد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه FATF ارتباط مستقیمی با برجام پیدا نمیکند، اظهار کرد: اما باید اذعان کرد بهانه همکاری نکردن با سیستم مالی و بانکی را رقم خواهد زد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه ایران اسلامی همواره مبارزه جدی در زمینه پولشویی انجام داده است، ادامه داد: اما در این خصوص اختلاف نظر جدی در راستای تعریف تروریسم توسط کشورمان و غربیها وجود دارد؛ به عنوان مثال داعش را دست پروده آمریکاییها میدانیم و گروهی تروریستی محسوب میشود اما این گروه تروریستی به راحتی به فعالیت خود ادامه میدهد و ایالات متحده به آنها توجه نمیکند.
این نماینده مردم در مجلس دهم در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت، تصریح کرد: در عین حال تشکلهای سیاسی- نظامی مانند حزب الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی و غیره دفاع مشروع از سرزمینهای اشغالی خود دارند لذا اختلاف نگرش این مشکل را بوجود خواهد آورد که اگر سازمان ملل یا آمریکا یکی از این تشکلها را تروریست اعلام کند، معضل تفسیر بوجود میآید.
بروجردی افزود: بنابراین اگر قرار باشد FATF در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، حتما حق تحفظ برای بندهایی که مغایر با نظر جمهوری اسلامی ایران است درنظر گرفته خواهد شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بر این اساس باید گفت ایران ضمن اعتقاد عملی و جدی برای مبارزه با تروریسم، تشکلهای نظامی- سیاسی که وظیفه دفاع مشروع از کشورشان را دارند، تروریسم نمیداند.
بروجردی روز گذشته هم با اشاره به عضویت 188 کشور جهان در کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم گفته بود: آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و خیلی طرفهای دیگر به دنبال اعمال محدودیتهای بیشتری برای ما از این طریق هستند اما در عین حال جمهوری اسلامی ایران کشوری است که براساس قانون اساسی خود از نهضتهای آزادی بخش دنیا حمایت میکند.
بروجردی گفت: این اختلاف نظرها در قالب شرایط کشورهای عضو تعریف میشود لذا تصویب الحاق ایران به این کنوانسیون در کمیسیون امنیت ملی و صحن علنی مجلس مشروط به گنجاندن حق شرط ایران است.
گروه ویژه اقدام مالی FATF یک سازمان بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه جی- 7 با توجه به سیاستهای توسعه برای مبارزه با پولشویی تأسیس شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به عمل در مبارزه با تأمین مالی تروریسم گسترش یافت. 134/120
بیشتر بخوانید:
بروجردی: تصویب الحاق ایران به کنوانسیون مربوط به FATF، مشروط به گنجاندن حق شرط است
FATF باز هم به نفع ایران رأی داد
معادله چند مجهولی FATF
FATF برای ایران سودی ندارد