«مایتریپالا سیریسنا» Maithripala Sirisena این تصمیم را پس از آن اتخاذ کرد که 16تن ازاعضای حزبش که جزو کابینه بودند، ماه گذشته از حزب حاکم "ازادی" خارج و به حزب مخالف "اتحاد ملی" متعلق به نخست وزیر پیوستند.
این دسته از مقامات به این دلیل ازحزب حاکم خارج شدند که گفته می شود، حزب ازادی نتوانسته بود از طریق رای عدم اعتماد به «رانیل ویکرمسینگه» Ranil Wickremesinghe نخست وزیر در پارلمان، وی را برکنار کند.
بحران سیاسی در سریلانکا
بحران سیاسی در سریلانکا به نظر می رسد متاثر از اختلافات میان رئیس جمهوری و رانیل ویکرام سینکه نخست وزیر این کشور است .
"مایتریپالا سیریسنا"رییس جمهوری سریلانکا پیشتر خواهان کاهش قدرت نخست وزیر بود و در همین راستا برخی نهادها همچون اداره بانک مرکزی، اتاق عملیاتی سیاست گذاری ملی و چندین مرکز دیگر را از دسترس نخست وزیر سریلانکا خارج کرد و خواستار استعفای وی شد .
اما نه تنها نخست وزیر حاضر به پذیرش درخواست رئیس جمهوری نشد بلکه تلاش کرد با جذب وزرای کابینه مایتریپالا سیریسنا، حزب وی را در پارلمان تضعیف کند.
برخی محافل در سریلانکا پیروزی رانیل ویکرام سینکه در انتخابات اخیر پارلمانی را ضربه ای به رئیس جمهور می دانند که ممکن است برنامه اصلاحات اقتصادی وی را با دردسر مواجه کند .
به همین دلیل براساس اصل 70 قانون اساسی سریلانکا رئیس جمهوری فعالیت پارلمان را به مدت یک ماه به حالت تعلیق در اورد تا بتواند اوضاع سیاسی این کشور را به نفع خود مدیریت و کنترل کند .
یکی از نمایندگان پارلمان سریلانکا
" تصمیم رئیس جمهوری در تعلیق فعالیت پارلمان ما را شوکه کرده است. وی می خواهد یک فرد دلخواه خود را به عنوان نخست وزیر سریلانکا انتخاب کند."
یکی از مسایل اخیر که به روند بحران سیاسی سریلانکا دامن زد حمله بوداییان افراطی به مسلمانان سریلانکا بود که برخی از نمایندگان پارلمان نخست وزیر را به بی کفایتی در مدیریت اوضاع متهم کردند.رئیس جمهوری سریلانکا با اعلام وضعیت اضطرای تلاش کرد مانع از تداوم حملات به مسلمانان شود.با توجه به اینکه سریلانکا حدود سه دهه درگیر جنگ میان ارتش و ببرهای شورشی تامیل بود .مردم این کشور دیگر از هیچ درگیری و بحرانی استقبال نمی کنند .
«رووان گوناسکرا» r.g.skar کارشناس مسایل نظامی در سریلانکا
"در خشونتهای اخیر نیروهای امنیتی سریلانکا ضمن دخالت برای کنترل اوضاع مجبور به استفاده از گاز اشکآور شدهاند. ناآرامیها در این کشور «سازماندهی» شده بود و عاملان ان باید مجازات شوند. شورشیان با استفاده از رسانههای اجتماعی از جمله فیس بوک خشونتها و حملات خود را سازماندهی میکنند."
در هر حال، سریلانکا در حالی وارد بحران سیاسی مجدد شده است که این کشور برای بازسازی مناطق جنگی باقی مانده از درگیری های نژادی به ادامه حمایت های بین المللی وجذب سرمایه گذاری های خارجی نیازدارد. این بدان معنا است که احزاب حاکم باید با در نظرگرفتن منافع ملی به تنش و درگیری های سیاسی پایان دهند .در غیر این صورت تروریستها و افراط گرایان از ان در جهت ناامن کردن سریلانکا و دامن زدن به جنگ داخلی بهره برداری خواهند کرد .135/112
نویسنده : مجيد وقاری
بیشتر بخوانید :
رئیس جمهوری سریلانکا، پارلمان این کشور را تعلیق کرد/ تحلیل
لغو وضعیت فوقالعاده در سریلانکا