به گزارش خبرگزاری ایران پرس، چهلودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شامگاه چهارشنبه (۱۱ بهمن) رسما افتتاح و از روز پنجشنبه (۱۲ بهمن) اکران فیلمها در خانه جشنواره (برج میلاد تهران) و سینماهای مردمی آغاز شد.
۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۱۲ فیلم در بخش نگاه نو و چهار فیلم در بخش انیمیشن با یکدیگر رقابت کردند.
محمدهادی کریمی، پوران درخشنده، محمدحسین لطیفی، عبدالحمید قدیریان، شهاب اسفندیاری، مهدی فخیمزاده و بهرام عظیمی هیات داوران بخش ملی چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر این رویداد را تشکیل می دهند.
اجرای این آیین بر عهده «محمدرضا شهیدی فر» است.
وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی: در روزهای پررونق سینما هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در روزهای پررونق سینما هستیم و ساخت بزرگترین مجموعه فرهنگی و هنری به زودی آغاز می شود.
«محمدمهدی اسماعیلی» در مراسم پایانی جشنواره بین المللی فیلم فجر افزود: این مجموعه تا پیش از جشن ۵۰ سالگی انقلاب اسلامی تقدیم اهالی فرهنگ و هنر خواهد شد.
این مسئول همچنین گفت: امسال حدود ۲۷ میلیون نفر بیش از یک هزار و صد میلیارد تومان بلیت سینما خریده اند که نشان از رونق سینما دارد.
وزیر ارشاد درباره کیفیت جشنواره بین المللی فیلم فجر نیز گفت ، جشنواره فجر ۴۲ از جشنواره های قبلی به آرمان بزرگ مردم ایران نزدیک تر بود.
امینی، دبیر چهل و دومین جشنواره فیلم فجر اظهار داشت: چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، با همراهی گروهی بزرگ از فعالان حوزه های مختلف فرهنگی، مدیریتی و رسانهای، به پایان راه خود رسید
وی طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: به پایان ۱۰ روز خاطره انگیز و پر شور رسیدیم و پرونده چهل و دومین جشنواره فیلم فجر بسته شد و پیش از آغاز مراسم اختتامیه، از مسیری سخن میگویم که در کنار شما طی کردیم. در بخش ملی، در رقابتی نفس گیر و پر تب و تاب، ۳۳ فیلم اکران شد. با حضور سینماگران و نمایندگان رسانهها، نشست های نقد و بررسی پرچالشی داشتیم و بازار انتقاد و گاه گلایه، گرم بود.
وی ادامه داد: در بخش «نگاه نو»، که یکی از جذابترین بخشهای هر دوره و محل ظهور و بروز سینماگران جوان است، آثاری روی پرده رفت که امیدوارکننده و نویدبخش حضور نسل جوان است.
امینی تاکید کرد: مفتخرم که جشنواره امسال، تصویری از قهرمانان ملیمان، شهیدان بزرگوار، احمد کاظمی، علی اکبر شیرودی و مهدی زین الدین به یادگار گذاشت و خاطرات سالهای حماسه را زنده کرد. هر روز ِجشنواره چهل و دوم را به یاد هنرمندانِ عزیزِ از دست رفته، نامگذاری کردیم و به بزرگانی ادای احترام کردیم که نامشان با تاریخ سینمای انقلاب اسلامی گره خورده است.
وی گفت: چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، با همراهی گروهی بزرگ از فعالان حوزه های مختلف فرهنگی، مدیریتی و رسانهای، به پایان راه خود رسید. خاطرات باشکوه این دوره جشنواره، تجربهای گرانقدر برای همه ما و سینمای ایران است.
رئیس سازمان سینمایی: سینما احیا شده است
رئیس سازمان سینمایی هم در این مراسم گفت: در چند سال گذشته سینما با تنفس مصنوعی ادامه حیات می داد اما هم اکنون، سینما احیا شده است.
«محمد خزاعی» در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: تلاش برای برطرف شدن مشکلات معیشتی اهالی سینما در دستور کار است.
این مسئول یادآور شد: در دوران کرونا و پساکرونا سینمای ایران در آستانه تعطیلی قرار گرفت و با تنفس مصنوعی ادامه حیات داد اما هم اکنون سینما جان گرفته است و شرایط مطلوبی دارد.
خزایی افزود: مخاطبان با سینما آشتی کرده اند و احیای سینمای ایران را با فروش بلیت فیلم ها به خوبی رقم زدند.
117
بیشتر بخوانید:
اکران فیلم سینمایی "آبی روشن" در چهل و دومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر
استقبال پرشور مردم از اکران فیلمهای چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر