اجلاس وزرای دادگستری «بریکس» با هدف توسعه همکاری‌های حقوقی و قضایی بین کشورهای عضو در مسکو برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس از مسکو، نشست وزیران دادگستری ۱۰ کشور عضو بریکس شامل روسیه، ایران، چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی، امارات و عربستان با هدف دستیابی به توافقاتی در زمینه توسعه همکاری‌های حقوقی و قضایی از عصر چهارشنبه در مسکو آغاز شد.  

«امین‌حسین رحیمی» وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران با همراهی کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران و جمعی از معاونین این وزارتخانه به نمایندگی از کشورمان در اجلاس امسال شرکت کرده است.

وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران پیش از آغاز این نشست گفت: تشکیل مرکز داوری گروه بریکس از دستور کارهای این اجلاس است.

امین حسین رحیمی با بیان اینکه ایران باید از مزایای عضویت در گروه بریکس بهره‌مند شود افزود: استفاده از ابزارهای نوین فناوری در مباحث حقوقی و قضایی، در نشست امسال مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وزیر دادگستری، حل و فصل مسائل و اختلافات مربوط به سرمایه‌گذاری را یکی از دستور کارهای نشست وزیران دادگستری بریکس. عنوان کرد و افزود: فعالان اقتصادی ایرانی در کشورهای عضو و یا سرمایه‌گذاران سایر کشورهای عضو این  گروه که در ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند، ممکن است قراردادهای فیمابین دچار مشکلات و اختلاف‌نظرهای مواجه شود که باید سازو‌کار حل و فصل این مشکلات در اجلاس بریکس ترسیم شود. 

وی به ضرورت تبادل تجربیات بین کشورهای عضو در راستای استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه قضایی و حقوقی اشاره و تاکید کرد: در این راستا جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورهای. عضو بریکس پیشرفت‌های چشمگیری را تجربه کرده‌اند.

وزیر دادگستری موضوعاتی همچون انتقال محکومین، استرداد مجرمین و معاضدت قضایی را از دستور کارهای مذاکرات گروه بریکس برشمرد و گفت: ایران با تعدادی از اعضای بریکس موافقتنامه‌های دوجانبه در این زمینه‌ها را ندارد و لازم است از فرصت حضور این نشست استفاده شود تا تفاهم‌های مورد نیاز با این کشورها ایجاد شود.

وی ردیابی و شناسایی اموال ناشی از فساد مالی و استرداد این اموال را یکی از موضوعات مهم عنوان کرد و گفت: این موضوع  اهمیت به‌سزایی دارد، چراکه اموال ناشی از فساد وقتی از کشور خارج شود، به راحتی قابل شناسایی نیست، اما در صورت همکاری کشورهای عضو و استفاده از ابزارهای نوین می‌توان به شناسایی و استرداد اموال کمک کرد.

وزیر دادگستری کشورمان، تبیین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مختلف را از جمله مزایای حضور در این نشست ها برشمرد و افزود: تبیین گفتمان عدالت که از آمال و آرزوهای بشری است، می‌تواند مطرح شود.

وی به ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه اشاره و تصریح کرد: اقدامات صهیونیست‌ها نقص صریح تمام اصول و قواعد بین‌المللی و ضد اقدامی عدالت است و اینگونه نشست های بین‌المللی، فرصتی برای تببین این ظلم آشکار و رساندن صدای مردمی مظلوم و بی‌پناه به گوش جهانیان است.

وزیر دادگستری کشورمان پیش از اغاز رسمی این اجلاس جداگانه با وزیران دادگستری روسیه، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی دیدار و درباره راههای افزایش مناسبات حقوقی و قضایی رایزنی کرد.

116

بیشتر بخوانید:

سفر وزیر دادگستری و هیات شهرداری تهران به مسکو برای شرکت در اجلاس بریکس