به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این تظاهرات به دعوت جنبش سیاسی «میاسین» برگزار شد و صدها نفر از مخالفان پاشینیان در میدان آزادی ایروان تجمع کردند.
«هرانت باگراتیان» نخست وزیر پیشین ارمنستان در این تظاهرات شرکت کرد و در سخنانی خواستار «استعفای پاشینیان در اسرع وقت» شد.
وی از سیاست خارجی پاشینیان انتقاد کرد و گفت که اگر رئیس جمهوری ارمنستان به رویکرد فعلی خود ادامه بدهد، «نه تنها برخی از روستاهای منطقه تاووش را به جمهوری آذربایجان خواهد داد بلکه ترکیه نیز مدعی منطقه آماسیه خواهد شد و ما مرز با گرجستان را نیز از دست خواهیم داد.»
پاشینیان سهشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی خبرها درباره درخواست جمهوری آذربایجان برای مالکیت بر چهار روستا در منطقه تاووش را تکذیب نکرد اما گفت: آنچه به ارمنستان تعلق دارد در اختیار ما خواهد ماند.»
درگیری درباره مناقشه قرهباغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیرهای معاصر در این منطقه از ابتدای سال ۱۹۹۰ و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میان جمهوریهای تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن حدود ۳۰ هزار نفر از دو طرف، متوقف شد.
مناقشه قرهباغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیهای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد که عمده جمعیت آن ارمنی هستند.
پس از جنگ دوم قرهباغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا شش هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند، ولی در ۳۳ ماه گذشته، این آتش بس بارها نقض شده است.
باکو در جریان درگیریهای نظامی ۴۴ روزه سال گذشته میلادی توانست قره باغ را به خاک جمهوری آذربایجان پیوند بزند.
درگیریهای نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان با امضای بیانیه سه جانبه دو کشور و روسیه به پایان رسید، ولی اظهارات گاه و بی گاه مقامات باکو در رابطه با مسائل ارضی، باعث شده تا تنش بین دو طرف همچنان باقی بماند.125