مینسک - ایران پرس: همزمان با روز بزرگداشت حکیم عمرخیام نیشابوری، مراسمی به ابتکار سفارت جمهوری اسلامی ایران و با همکاری موزه  یاکوب کولاس  برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این برنامه که با استقبال شایسته اصحاب فرهنگ و هنر مواجه شد، مقاماتی از وزارت فرهنگ، رئیس اتحادیه موزه های بلاروس، شهرداری مینسک و همچنین سفرا و دیپلمات‌هایی از جمهوری آذربایجان، ارمنستان، هند، تاجيکستان، سوریه و... حضور داشتند.

سعید یاری، سفیر کشورمان  در بلاروس، در این مراسم از عمر خیام  به عنوان محبوب ترین و شناخته شده ترین شاعر ایرانی در بلاروس، روسیه و کشورهای آسیای مرکزی نام برد و چند رباعی از خیام را برای حضار قرائت کرد.

سفیر کشورمان افزود عمر خیام، نه تنها شاعر، بلکه ریاضیدان، فیلسوف، ستاره شناس و موسیقی دانی پرآوازه در جهان است. 

یاری در ادامه سخنان خود به برنامه مشترک سفارت و مجموعه انتشاراتی دولتی "زویازدا" برای ترجمه اشعار خیام به زبان بلاروسی اشاره و ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری این مهم به سرانجام برسد.

وی ترجمه و انتشار اشعار "یاکوب کولاس" شاعر پرآوازه بلاروسی را از دیگر برنامه های مشترک سفارت و مجموعه انتشاراتی " زویازدا" عنوان کرد.

در این برنامه، معاون وزیر فرهنگ بلاروس و معاون موسسه انتشاراتی دولتی "زویازدا"، در خصوص شخصیت عمرخیام و نفوذ اشعار او در جان مردم بلاروس سخنرانی و به نقش و جایگاه شعرا در ایجاد پیوندهای فرهنگی بین ملت ها و حفظ آنها برای انتقال به نسل های بعدی اشاره کردند. 

در ادامه این مراسم، یکی از نوادگان "یاکوب کولاس" شاعر شهیر بلاروسی، سخنرانی و هنرمندان بلاروسی ضمن نواختن موسیقی محلی، اشعار "خیام" و "یاکوب کولاس" را به زبان بلاروسی برای حضار دکلمه و تعدادی از دانشجویان زبان فارسی دانشگاه های بلاروسی اشعاری از خیام را برای حضار قرائت کردند و در ادامه، کلیپی در خصوص خیام به زبان روسی به نمایش در آمد.

 

لازم به ذکر است، "یاکوب کولاس" ، شاعر بسیار محبوب بلاروسی است که دارای چندین جایزه مهم دولتی بوده و به دلیل تلاش های گسترده برای حفظ و احیاء زبان بلاروسی مورد توجه مردم و دولت بلاروس قرار دارد. 
این شاعر بزرگ در سال ۱۹۵۶ زندگی را بدرود گفته و منزل مسکونی او به موزه ای بسیار دیدنی از کتب، دست نوشته ها، وسایل شخصی، نقاشی ها و جوایز او در شهر مینسک مبدل شده است.

112

 بیشتر بخوانید:

به پاسداشت شعر و علم و اندیشه حکیم خیّام نیشابوری