به گزارش ایران پرس، «محمد رفیعی» سرکنسول ایران در کویته در این نشست ضمن ارائه گزارشی از پنجمین جلسه کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان که در ماه گذشته (اوت) در شهر زاهدان برگزار شده بود، گفت، دو کشور جهت برقراری تسهیلات برای تجار، به دنبال ایجاد معبر، گذرگاه گمرکی مشترک و همچنین ارائه تسهیلات به کامیون های حمل بار هستند که نتیجه آن در آینده نزدیک مشهود خواهد بود.
رفیعی به تجار عضو اتاق مشترک ایران و پاکستان اطمینان داد که با توجه به مذاکرات انجام شده میان بانک های مرکزی دو کشور، به زودی ارتباط بانکی شروع خواهد شد که این مسئله علاوه بر حل بسیاری از مشکلات بازرگانان، باعث ایجاد زمینه لازم برای نهایی شدن و اجرای موافقتنامه های تعرفه ترجیحی و تجارت آزاد میان تهران و اسلام آباد خواهد شد.
«طفیل زبیر» رئیس فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع پاکستان نیز در این نشست ابراز امیدواری کرد، به زودی با رفع موانع، ایران و پاکستان شاهد افزایش مبادلات تجاری خواهند بود.
در پنجمین نشست کمیته مشترک مرزی ایالت بلوچستان پاکستان و استان سیستان و بلوچستان ایران در روز چهارشنبه 11 مرداد بر تشکیل کمیتههای مرزبانی و تجاری توافق شد.
همه ارتباطات زمینی، ریلی و دریایی پاکستان با ایران از سیستان و بلوچستان میگذرد که روابط تجاری این دو استان مرزی در تعیین سیاستهای کلی دو کشور برای رسیدن به اهداف تجاری، تاثیرگذار است.
افزایش قطارهای باربری بین دو استان مرزی ایران و پاکستان
موافقت برای افزایش قطارهای باربری بین دو استان مرزی ایران و پاکستان از چهار قطار در هفته به شش قطار و ایجاد سرمایهگذاری بازرگانان پاکستان در منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه از مفاد تفاهمنامه مرزی ایران و پاکستان است.
ارزش مبادلات تجاری ایران و پاکستان
ارزش مبادلات تجاری ایران و پاکستان در سال 2016، به بیش از یک میلیارد و 150 میلیون دلار رسید.
در ماههای اخیر نیز گروههای اقتصادی ایران و پاکستان بارها با یکدیگر دیدار و گفتگو کرده اند و به نظر میرسد در آیندهای نزدیک شاهد تحولات فراوانی در میزان واردات و صادرات در حوزه پاکستان باشیم.
بازار 200 میلیونی پاکستان برای ایران مکمل تلقی میشود به این معنا که هم توان وارد کردن بسیاری اجناس ایرانی از قبیل سیمان و مواد پتروشیمی را دارد و هم امکان تامین نیاز بازار ایران در خصوص مواردی مثل میوه و محصولات کشاورزی را دارد.
قرار است روابط تجاری میان دو کشور سالانه 5میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
ایران و پاکستان 904 کیلومتر مرز مشترک دارند و امکان نقل و انتقال اجناس تجاری از طریق زمینی و دریایی برای دو کشور فراهم است.
133/112
بیشتر بخوانید:
تفاهم ایران و پاکستان در پنجمین کمیته مشترک مرزی دو کشور
سفیر ایران در اسلام آباد: ایران جایگاهی ویژه برای روابط با پاکستان قائل است
رئیس مجلس ملی پاکستان: ایران مهمترین کشور در نظر دولت و ملت پاکستان است
تاکید ایران بر ضرورت اقدامات موثر پاکستان برای مقابله با تحرکات تروریستی در مرز ایران/ تحلیل