به گزارش خبرگزاری ایران پرس، این نشست با عنوان میراث فرهنگی کتابخانه عمومی غازی خسروبیگ سارایوو در قالب سلسله وبینارهای آشنایی با کتابخانه های عمومی جهان اسلام برگزار شد.
در این وبینار عثمان لاویچ رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ سارایوو، محمدیان مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش نهاد کتابخانه های عمومی ،انصاری رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و سعید هاشمی کارشناس توسعه روابط فرهنگی بوسنی وهرزگوین شرکت داشتند. در ابتدا انصاری رایزن کشورمان ضمن تشکر از حاضرین گفت:امیدوارم این نشست آغاز همکاری گسترده ی کتابخانه ای بین دو کشور باشد.
عثمان لاویچ رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ ضمن تشکر بابت برگزاری وبینار به معرفی تاریخچه و منابع این کتابخانه و همچنین خدمات آن به جامعه علمی بوسنی و هرزگوین پرداخت. در ادامه نشست محمدیان مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش نهاد کتابخانه های عمومی ایران با اشاره به اهمیت کتابخانه های عمومی در جهان اسلام گفت: بر اساس اسناد تاریخی کتابخانه برای استفاده عموم در تمدن اسلامی شکل گرفت و اولین کتابخانه برای استفاده عموم در بغداد راه اندازی شد.
ایشان همچنین توضیحاتی در مورد کتابخانه های عمومی در ایران بیان کردند. سعید هاشمی نیز در این نشست به مواردی در خصوص اهمیت و ضرورت کارکرد و ارزش های کتابخانه های عمومی و همچنین غنای فرهنگی واجتماعی کتابخانه قاضی خسرو بیگ به عنوان حافظه تاریخی منطقه بالکان اشاره کرد. در پایان سوالات مخاطبین مطرح و توسط رئیس کتابخانه غازی خسرو بیگ پاسخ داده شد.
کتابخانه ی غازی خسروبیگ ۸ ژانویه ۱۵۳۷ در شهر سارایوو تاسیس شد و در تمام طول دوران حکومت عثمانی بر بالکان مهمترین نهاد از نوع خود در این منطقه از اروپا بوده است. در سرمایه ی این کتابخانه حدود ۸۰ هزار کتاب، مجله و سند به زبان بوسنیایی، زبان های مشرقی و اروپایی وجود دارند. در نشریات ادواری این کتابخانه کهن ترین متون مجلاتی چاپ شده در بوسنی و هرزگوین، برخی روزنامه های سارایوو و اکثر تیترهای مجلات اسلامی که پیش تر در بوسنی و هرزگوین چاپ شده یا هنوز به چاپ می رسند، نگهداری می شوند.
در حال حاضرتفاهم نامه همکاری کتابخانه ای بین دو کشور برقرار نیست و این نشست مقدمه ای برای انعقاد تفاهم نامه و گسترش همکاری های کتابخانه ای بین دو کشور خواهد بود.
113