به گزارش ایران پرس، "ظریف" در این نشست به روابط خوب سیاسی و دیدگاههای مشترک دو کشور در بسیاری از موضوعات منطقه ای و بین المللی از جمله در مورد مسئله فلسطین، حقوق بشر، ضرورت بازنگری در ساختار سازمان ملل و شورای امنیت، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای و همکاریهای جنوب-جنوب و همکاری در سازمانهای بین المللی و تلاش های ارزشمند دو کشور برای صلح و ثبات جهانی اشاره کرد.
وزیر خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد با حضور فعال بخش های دولتی و خصوصی، روابط اقتصادی و تجاری، فنی و علمی میان ایران و آفریقای جنوبی تقویت شده و دستارودهای خوبی در جهت توسعه روابط محقق گردد.
ظریف همچنین با اشاره به مذاکرات پیچیده و حساس هسته ای کشورمان و گروه 1+5 ، خروج آمریکا از این توافق را نقض صریح قعطنامه 2231 شورای امنیت و برخلاف خواست و اراده تمامی اعضای ملل متحد دانست که نظام عدم اشاعه و دیپلماسی چندجانبه را تضعیف کرده است.
وزیر خارجه کشورمان با تشریح پایبندی ایران به تعهدات خود وفق برجام تا یک سال پس از خروج آمریکا از این توافق بین المللی و فرصت دادن ایران به اروپا برای عمل به تعهدات خود برای جبران این خروج تاکید کرد، متاسفانه شاهد اقدام موثری نبودیم و اروپا نشان داد از اجرای تعهداتش ناتوان است. از این رو صبر راهبردی ایران به پایان رسید و تهران دقیقا بر اساس مفاد برجام و با استناد به بندهای 26 و 36 آن اجرای بخشی از تعهدات خود را در سه گام به صورت کاملا قانونی متوقف کرد و در صورت عدم بازگشت توازن به اجرای تعهدات از سوی طرف ها، سایر اقدامات لازم در گام های بعدی نیزمحقق خواهد شد.
ظریف همچنین دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص امنیت منطقه خلیج فارس و طرح پیشنهادی رئیس جمهور کشورمان موسوم به ابتکار صلح هرمز و دعوت "حسن روحانی" از کشورهای منطقه برای پیوستن به ائتلاف امید را تشریح کرد.
وزیر روابط و همکاریهای بین المللی آفریقای جنوبی نیز در این نشست با یادآوری حمایت های ارزشمند و قابل تقدیر ایران از مبارزات مردم کشورش در مقابله با رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی ، دیدگاه کشورش در خصوص مخالفت با یکجانبه گرایی، به رسمیت شناختن حق کشورها در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای، مخالفت با تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورمان و همچنین استمرار همکاریهای دوکشور در زمینههای مختلف اقتصادی، علمی و انرژیهای تجدید پذیر را مورد تاکید قرار داد.
طرفین همچنین بر ضرورت استمرار همکاریها در چارچوب جنبش عدم تعهد، مبارزه با تروریسم و خشونت گرایی و ادامه رایزنیها و تلاشهای دیپلماتیک برای ثبات و صلح جهانی تاکید کردند.
در این نشست، اسناد همکاریهای بین المللی میان ایران و آفریقای جنوبی به امضا رسید.
117
بیشتر بخوانید:
توسعه همکاریهای دفاعی؛ محور مذاکرات ایران و آفریقای جنوبی/ تحلیل
توسعه بلندمدت و راهبردی روابط دفاعی ایران و آفریقای جنوبی
تبریک روحانی به مناسبت روز ملی آفریقای جنوبی