نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی درباره اوکراین به درخواست آمریکا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل در این نشست اظهار داشت که تشکیل این نشست به درخواست آمریکا نمونه ای از بالابردن هیجانات پیرامون روسیه و اوکراین است.

سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، برگزاری نشست علنی شورای امنیت را نمونه دیپلماسی پرهیاهو و مداخله در امور داخلی روسیه و تلاشی برای گمراه کردن جامعه بین المللی در مورد وقایع واقعی در منطقه توصیف کرد.

وی خاطرنشان کرد که آمریکا تاکنون هیچ مدرکی برای حمایت از ادعای حمله برنامه ریزی شده روسیه به اوکراین ارائه نکرده  و اظهارات در مورد احتمال وقوع جنگ تخیلی است.

سفیر روسیه در سازمان ملل با ابراز نگرانی از اینکه که آمریکا به دنبال آغاز جنگ است، افزود: به نظر می رسد کشورهای غربی قصد دارند اوکراین را مانند سایر کشورها قربانی منافع مخرب خود کنند.

نماینده روسیه در سازمان ملل از همه خواست صبور باشند و از تریبون شورای امنیت برای اتهام افکنی و بیان ادعاهایشان استفاده نکنند.

این مقام ارشد وزارت خارجه روسیه همچنین گفت که نظامیان روسیه در مرز اوکراین مستقر نیستند.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا  در سازمان ملل نیز ادعا کرد که شورای امنیت باید خطرات ناشی از رفتار تهاجمی و بی ثبات کننده روسیه را در سراسر جهان جدی بگیرد.

نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد روسیه قصد دارد تا اواسط ماه فوریه نیروهای خود در بلاروس را به ۳۰ هزار نفر افزایش دهد.

سفیر  آمریکا در سازمان ملل همچنین از اعضای شورای امنیت  خواست به اظهارات روسیه محدود نشده و اقدامات این کشور را ارزیابی کنند.

"ژانگ جون" نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد هم گفت: دلیل نماینده آمریکا برای برگزاری این نشست علنی این است که استقرار نیروهای روسیه در مرز اوکراین تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی است؛ پکن با چنین ادعایی مخالف است.

"ژانگ جون" تصریح کرد همه طرفها باید اختلافات خود را  از طریق گفت و گو و مذاکره حل کنند.

نماینده چین در سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران نیز با تاکید بر اینکه ما خواهان دیپلماسی بدون هیاهو هستیم،  درباره نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین گفت که اکنون زمان دیپلماسی فعال و در سکوت است نه دیپلماسی رویارویی پشت میکروفون.

نماینده چین در سازمان ملل تاکید کرد تمام اعضای شورای امنیت از جمله چین در تلاش هستند تا از یک رویارویی عمومی جلوگیری کنند.

روابط آمریکا و غرب با روسیه از سال ۲۰۱۴ به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به آن کشور متشنج شد؛ غرب به بهانه دخالت روسیه در اوضاع داخلی اوکراین، روسیه را بارها تحریم کرده است؛ اما مسکو این ادعای غرب را رد می‌کند.

در ماه‌های اخیر نیز به دلیل ادعای غرب درباره صف‌آرایی نظامی روسیه در مرزهای اوکراین، روابط ناتو با روسیه دچار تنش شده است.

آمریکا و ناتو که همواره به دنبال سلطه‌جویی هستند، سالیان درازی است که نیروهای خود را در کشورهای اطراف روسیه مستقر کرده‌اند و اخیرا هم با لفاظی های تحریک کننده، در حالیکه مقامات مسکو به صراحت اعلام کرده‌اند برنامه‌ای برای حمله به اوکراین ندارند، به شدت بر حضور خود و همچنین ارسال جنگ‌افزارهای ساخت خود به این منطقه افزوده‌اند.125