سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان دوشنبه شب هم سو با آمریکا، ایران را مسئول حمله به تاسیسات نفتی عربستان معرفی کردند.

به گزارش ایران پرس، بریتانیا، فرانسه و آلمان در این بیانیه بدون ارائه هیچ گونه سند و مدرکی ادعا کردند،  تهران پشت عملیات پهپادی یمنی ها علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی بوده است.

یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن شنبه هفته گذشته (14 سپتامبر) در پاسخ به جنایات ائتلاف سعودی در یمن، با 10 فروند پهپاد بومی،  پالایشگاه های "بقیق" و "خریص" وابسته شرکت ملی نفت عربستان (آرامکو)  را هدف قرار داد.

پس از این عملیات، آمریکایی ها و سعودی ها  اما با تکرار ادعا‌های بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران، مدعی شدند تهران پشت عملیات پهپادی یمنی‌ها بوده است.

ادعاها و اتهام‌زنی‌های بی اساس آمریکایی ها و سعودی ها  علیه ایران در حالی است که نیرو‌های مسلح یمن در بیانیه‌ای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

بریتانیا، فرانسه و آلمان در این بیانیه همچنین خود را حامی برجام معرفی کردند و از ایران خواستند تا به اجرای کامل تعهدات برجامی‌اش بازگردد.

تروئیکای اروپایی در ادامه  تاکید کردند، «زمان آن فرا رسیده که ایران مذاکرات بلندمدت درباره برنامه هسته‌ای و همچنین موضوعات امنیتی از جمله برنامه موشکی خود را بپذیرد.»

آلمان، بریتانیا و فرانسه بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام (8 می 2018) وعده دادند با تضمین منافع اقتصادی ایران، این توافق را حفظ کنند اما پس از گذشت بیش از یک سال، این کشورها نه تنها به تعهدات برجامی خود عمل نکرده‌اند بلکه پا را فراتر نهاده و هم راستا با آمریکا خواستار گفت وگو و توافق جدید درباره برنامه دفاع موشکی ایران شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران 8 می 2019، یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای و پس از اثبات ناکارآمدی راهکارهای پیشنهادی اروپا برای جبران تبعات اقتصادی خروج آمریکا از برجام، اعلام کرد، بخشی از تعهدات برجامی خود را بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق معلق می‌کند.

ایران تاکنون در 3 گام از تعهدات برجامی‌اش کاسته است.

بر اساس بندهای 26  و 36  برجام، در صورت پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی چهارشنبه 26 ژوئن در دیدار رئیس، مسئولان و جمعی از قضات و کارکنان قوه قضاییه، هدف اصلی پیشنهاد آمریکا برای مذاکره را «خلع سلاح ملت و حذف عوامل اقتدار ایران» خواندند و خاطرنشان کردند: آمریکایی‌ها اکنون با وحشت از عوامل اقتدار ملت ایران، می‌ترسند جلو بیایند بنابراین می خواهند با مذاکره، این اسلحه و عامل اقتدار را از دست ایران بگیرند تا هر بلایی می خواهند سر ملت بیاورند.

117

موسوی: انگلیس به جای فرافکنی، فروش سلاح به عربستان را متوقف کند

وزیر دفاع آمریکا: ترامپ با اعزام نیرو جهت محافظت از عربستان موافقت کرده است

چرایی اتهام زنی عربستان به ایران در ماجرای حمله به آرامکو/ تحلیل

روحانی در دیدار پوتین: کاهش تعهدات برجامی ایران گامی در راستای حفظ برجام است