در پی انتشار اخباری مبنی بر قرار دادن پنج بانک عراقی در لیست سیاه از سوی بانک مرکزی آمریکا با ادعای تعامل مالی با جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی عراق هرگونه نظارت آمریکا را بر بانک های عراقی رد کرد.

به گزارش ایران پرس، سخنگوی بانک مرکزی عراق روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد؛ اخبار مربوط به صدور لیست هایی مبنی بر نظارت بر تعدادی از بانک های عراقی از سوی طرف های خارجی (آمریکا) صحت ندارد.

«باسم عبدالهادی» خاطرنشان کرد: برخی از رسانه ها در طول دو روز گذشته مدعی شده بودند لیست هایی مبنی بر نظارت بر تعدادی از بانک های عراقی صادر شده که ممکن است این بانک ها را در معرض مجازات های برخی طرف های خارجی (آمریکا) قرار دهد.

سخنگوی بانک مرکزی عراق هدف از انتشار این گونه اخبار را تزلزل در بازار عراق و تضعیف ارزش پول ملی عراق در برابر ارز خارجی (دلار) عنوان کرده است.

عبدالهادی تاکید کرد: تنها طرفی که بر فعالیت های موسسه های مالی و بانکی عراق نظارت دارد، بانک مرکزی عراق است و نهادهای مالی و بانکی عراقی فقط از بخشنامه های بانک مرکزی عراق تبعیت می کنند.

رسانه های منطقه ای و بومی عراق که این خبر را منتشر کرده اند، مدعی شده بودند شاید این پنج بانک عراقی که اسامی آنها منتشره نشده، همانند بانک «البلاد اسلامی» عراق در لیست سیاه آمریکا قرار گیرند.

بانک «البلاد اسلامی» به ریاست «آراس حبیب کریم» دبیر کل حزب کنگره ملی عراق یکی از بانک های عامل عراقی است که وزارت خزانه داری آمریکا در 25 اردیبهشت ماه 97 در لیست تروریستی قرار دارد و علت آن را تعاملات مالی این بانک با جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان اعلام کرده بود.

بانک مرکزی عراق دو روز بعد متعاقب این اقدام آمریکا، در بخشنامه ای به همه بانک ها و نهادهای مالی در کشورش ابلاغ کرد، از هرگونه تعامل مالی با بانک البلاد الاسلامی تا اطلاع ثانوی خودداری کنند.

این درحالیست که آراس حبیب کریم رئیس هیات امنای بانک البلاد الاسلامی اتهامات آمریکا را باطل دانست و وعده داد این ادعاهای وزارت خزانه داری آمریکا را با دلیل قاطع ابطال کند.

آراس حبیب که در فهرست انتخابی «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق به نام 'النصر' موفق به راهیابی به پارلمان آینده عراق شده است، ادعای وزارت خزانه داری آمریکا علیه شخص خود و بانک البلاد الاسلامی را دارای ابعاد سیاسی دانست.

برخی گزارش ها در همان زمان، صدور این ادعای وزارت خزانه داری آمریکا همزمان با اعلام نتائج اولیه انتخابات و پیروزی فهرست انتخاباتی النصر با 42 کرسی به عنوان سومین فهرست پیروز انتخابات پارلمانی عراق را نوعی تحت فشار گذاشتن نخست وزیر عراق برای پاره ای امتیازات دانستند.

«حیدر العبادی» در پی اجرایی شدن تحریم های یکجانبه اقتصادی دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا علیه ایران اولین رئیس دولتی  بود که پایبندی خود را به این تحریم ها اعلام کرد.

امری که باعث بهت و شگفتی در عراق شد و باعث شد که نخست وزیر عراق در معرض انتقادات گسترده داخلی قرار گیرد.

شورای امنیت ملی، عالی ترین مرجع تصمیم گیری دولتی در عراق، شب گذشته اظهارات یک هفته قبل نخست وزیر عراق را تعدیل کرد و گفت: اظهارات العبادی به اشتباه تفسیر شده است.

متعاقب این موضع شورای امنیت ملی عراق که به ریاست العبادی برگزار شد، بانک مرکزی عراق بعد از دو روز از اخبار منتشر شده در خصوص تلاش بانک مرکزی آمریکا برای تحت نظارت قرار دادن پنج بانک عراقی، امروز در بیانیه ای، تحت نظر بودن صرف این بانک ها از طرف بانک مرکزی عراق و نه طرف خارجی را اعلام کرده است.

اکنون مشخص نیست آیا انتشار خبر نظارت آمریکا بر چند بانک عراقی نیز در راستای اعمال فشار به دولت العبادی برای کسب امتیازات است و یا هدف دیگری را دنبال می کند، اما به هر روی، اقدام اخیر بانک مرکزی عراق نشان می دهد بغداد تاکید دارد خود را از قرار دادن در مظان این گونه اقدامات دور نگه دارد.«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دوشنبه گذشته طی فرمانی برخی تحریم های غیرقانونی این کشور علیه ایران را بازگرداند.

ترامپ سپس در بیانیه ای دوباره برجام را توافقی «وحشتناک» خواند و اعلام کرد؛ کشورهایی که روابط اقتصادی شان را با ایران قطع نکنند در معرض آنچه وی«عواقب سنگین» خواند، قرار خواهند گرفت.

ترامپ 8 می خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد.

این اقدام رئیس جمهور آمریکا با انتقادات گسترده جهانی بویژه دیگر طرف های امضا کننده برجام روبرو شد.

بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و اتحادیه اروپا اعلام کردند به برجام پایبند بوده و از آن حمایت می کنند.

117/110

بیشتر بخوانید:

تاکید شورای امنیت ملی عراق بر اهمیت روابط ممتاز با ایران 

حکیم: تحریم ایران به نفع عراق و دیگر کشورهای منطقه نیست

انتقاد گروه‌های سیاسی عراق از اقدامات ضدایرانی امریکا

حمایت دولت و ملت عراق از ایران