چرا مهم است:
قطعنامه حقوق بشری علیه ایران که با پیشنهاد انگلیس و آلمان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تصویب شد، آشکارا استانداردهای دوگانه رفتارهای این کشورها در زمینه حقوق بشر را نشان داد.
زمینه خبر:
شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه ۱۴ فروردینماه با تصویب قطعنامهای، مأموریت گزارشگر ویژه این شورا در امور ایران را تمدید و نسبت به فعالیت کمیته حقیقتیاب بدون محدودیت زمانی رأی داد. این قطعنامه در جریان پنجاه و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با ۲۴ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۵ رأی ممتنع به تصویب رسید.
او چه میگوید:
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (جمعه) ۱۵ فروردینماه با ابراز تاسف از تداوم سوءاستفاده انگلیس، آلمان و برخی دیگر از کشورهای غربی از سازوکارهای حقوق بشری برای اعمال فشار سیاسی علیه کشورهای در حال توسعه، اقدام این دو کشور در پیشگامی برای صدور قطعنامهای ضد ایرانی در شورای حقوق بشر را محکوم کرد.
وی محتوای این قطعنامه را به دلیل سوءنیت طراحان آن، خلاف واقع بودن ادعاهای مورد استناد، تعمیمها و نتیجهگیریهای کلی بر اساس یک یا چند نقض ادعایی، تناقضگویی و ادعاهای غیرمستند منتسب به افراد بینام و نشان، فاقد ارزش و اعتبار حقوقی خواند.
نکات کلیدی:
- انگلیس از بزرگترین حامیان سیاسی و مالی و تسلیحاتی رژیم صهیونیستی است که در نسلکشی در غزه نقش داشته است.
- آلمان دومین تامینکننده تسلیحات مورد استفاده در نسلکشی اسرائیل است و وزیر خارجهاش صراحتا کشتار کودکان و زنان بیگناه فلسطینی را مجاز اعلام کرده است.
- انگلیس و آلمان هیچ جایگاه اخلاقی برای درسآموزی به دیگران در مورد حقوق بشر برخوردار نیستند.
- استفاده ابزاری برخی کشورهای غربی بهویژه انگلیس و آلمان از شورای حقوق بشر برای تحمیل دیدگاههای سیاسی خود علیه ایران موجب خدشهدارشدن جایگاه و اعتبار این شورا و اخلال در روندهای مبتنی بر همکاری و همافزایی بین کشورها در مورد حقوق بشر میشود.
- انگلیس و آلمان و دیگر بانیان غربی قطعنامه ضدایرانی برای اثبات صداقت خود در ابراز نگرانی نسبت به وضعیت حقوق بشر در ایران، تبعیت از آمریکا در اعمال تحریمهای غیرقانونی و ضد انسانی علیه ملت ایران، که جملگی مصداق جنایت علیه بشریت است، را متوقف کنند.
/114
سیدرضی عمادی