با خروج نیروهای امریکایی و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از افغانستان و مسلط شدن طالبان بر این کشور در ماه اوت سال گذشته، روند پروازهای عادی از فرودگاه های افغانستان به استثنای فرودگاه کابل پایتخت متوقف شده و با گذشت بیش از ۸ ماه این روند به حالت عادی برنگشته است. با اینکه فرودگاه کابل با کمک ترکیه و قطر به روی برخی پرواز های داخلی و بین المللی باز است، اما این فرودگاه برای از سرگیری پروازهای بزرگ شرکت های بین المللی نیاز به بازسازی و کمک خارجی دارد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مقام های طالبان امروز یکشنبه گفتند: مذاکرات میان مقامات این دولت و نمایندگان قطر و ترکیه در مورد قرارداد مدیریت ۵ فرودگاه افغانستان از جمله فرودگاه کابل پایتخت پس از آن با بن بست مواجه شد که نمایندگان طالبان اصرار کردند که نیروهای افغان مسئولیت امنیتی این فرودگاه ها را به عهده خواهند گرفت.
وزارت حمل و نقل و هوانوردی کابینه موقت طالبان پیشتر اعلام کرده بود که هرگاه روند سپردن این فرودگاه ها براساس منافع ملی نباشد، هیچ قراردادی با شرکتهای ترکی و قطری امضا نخواهد شد.
افغانستان در حال حاضر ۲۵ فرودگاه دارد اما در گذشته بیشتر پروازهای بین المللی در فرودگاه های کابل، هرات، مزارشریف و قندهار صورت می گرفت.
با وجود مذاکرات امیر خان متقی وزیر خارجه طالبان با مسئولان قطری در هفته گذشته برای مدیریت فرودگاه بین المللی کابل اما این گفت وگو ها که شامل بازسازی فرودگاه های قندهار، هرات، مزار شریف و خوست نیز می شود، با بن بست مواجه شده است.
در حال حاضر تنها شرکت های هوایی افغانستان، آریانا و کام ایر، از کابل به دوبی، دوحه، اسلام آباد، تهران و مسکو پرواز دارند، اما از پرواز های شرکت های خارجی تا کنون هیچ خبری نیست. / 114