«راهول کبیر ریزوی» دبیر کل حزب مخالف «ناسیونالیست بنگلادش» (بی ان پی BNP) بازداشت بیش از11 هزار تن از رهبران و فعالان این حزب را از ماه نوامبر2018 از سوی نیروهای امنیتی این کشور محکوم کرد.
این حزب که ریاست آن را «خالده ضیاء» برعهده دارد پیش ازاین نیز کمیسیون انتخابات بنگلادش را به جانبداری از حزب حاکم عوامی لیگ متهم کرده بود.
وی به علت فساد مالی در زندان بسر می برد.
از دیدگاه محافل سیاسی در بنگلادش بازداشتهای گسترده رهبران حزب مخالف ملی گرای این کشور می تواند از هم اکنون نتایج انتخابات پارلمانی بنگلادش را که امروز 30 دسامبر برگزار شده با چالش جدی روبرو نماید.
زیرا برخوردهای امنیتی و قضایی با رهبران احزاب مخالف می تواند بی طرفی و سلامت انتخابات را مخدوش کند.
اظهارات دبیر کل حزب ملی گرای بنگلادش مبنی بر بازداشتهای گسترده رهبران و فعالان آن در سراسر کشور از سوی نیروهای امنیتی اگر چه دیر هنگام تلقی می شود اما به نظر می رسد سران این حزب درصدد افزایش فشارهای داخلی و بین المللی بر حزب حاکم عوامی لیگ به رهبری خانم «شیخ حسینه واجد» نخست وزیر بنگلادش هستند.
وی که با تشکیل دولت موقت برای برگزاری انتخابات مخالفت کرد اکنون با اتهام انحصارگرایی و ایجاد فضای بسته سیاسی در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی روبهرو است که میتواند مشروعیت نتایج آنرا زیر سوال ببرد.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در واکنش به ادامه مناقشه سیاسی در بنگلادش، ازهمه طرف های سیاسی دراین کشور خواست برای برقراری آرامش و ایجاد فضای عاری از خشونت، قبل و حین انتخابات و برگزاری مسالمتآمیز، قابل اعتماد و فراگیر آن کمک کنند.
حزب ناسیونالیست بنگلادش که انتخابات قبلی پارلمانی را تحریم کرده بود اکنون با این امید که با حضور گسترده ناظران داخلی و بینالمللی انتخابات سالم در بنگلادش برگزارشود پذیرفت که در انتخابات 30 دسامبر شرکت نماید.
این حزب امید وار است زندانی بودن رهبران یعنی خانم «خالده ضیا» و بازداشتهای گسترده رهبران آن در سراسر بنگلادش به تحریک احساسات مردم این کشور به نفع حزب ناسیونالیست کمک کند.
در این حال با توجه به روابط سنتی این حزب با چین و توسعه نفوذ این کشور در سالهای اخیر در بنگلادش، رهبران حزب ناسیونالیست بنگلادش امیدوارند این امر به گشایش سیاسی در این کشور نیز بیانجامد.
«عطا الرحمن» کارشناس سیاسی بنگلادش در ارزیابی از سیاستهای دولت داکا در مورد روند انتخابات این کشور معتقد است، دولت بنگلادش نگران نتایج انتخابات عمومی است به همین دلیل با بازداشت مخالفان در نظر دارد فعالیت احزاب مخالف را تحت تاثیر قرار دهد، این در حالی است که شبکههای اجتماعی تهدیدی بالقوه تلقی میشوند.
ادامه تنشهای سیاسی در بنگلادش در یک دهه گذشته نه تنها وجهه این کشور را در سطح منطقهای و بینالمللی مخدوش کرده، بلکه مشکلات بسیاری را نیز در این کشور لاینحل کرده است. از اینرو مردم بنگلادش امیدوارند انتخابات 30 دسامبر پارلمانی این کشور به تفاهم ملی و تقویت وحدت ملی در این کشور کمک کند. 139/120
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
انتخابات پارلمانی بنگلادش؛ 2 نفر کشته شدند
نگرانی سازمان ملل از افزایش خشونت های انتخاباتی در بنگلادش