شانزده اکتبر، «روز جهانی غذا» است؛ در این گزارش وضعیت وخیم گرسنگی در سطح جهانی به‌خصوص در یمن بررسی شده است.

به گزارش پارس‌تودی؛ مراسم روز جهانی غذا در سال 2018 با شعار «تلاش برای دستیابی به گرسنگی صفر» در مقر «فائو» در رم برگزار شد.

گزارش‌‌های «فائو» حاکی از این است که میزان گرسنگی در سطح جهان پس از یک دوره کاهش بار دیگر رو به افزایش گذاشته است.

«پاپ فرانسیس» در یک پیام ویژه گفت: «مبارزه علیه گرسنگی به کمک مالی سخاوتمندانه، لغو موانع تجاری و بالاتر از همه، انعطاف‌پذیری بیشتر در برابر تغییرات آب و هوایی، بحران‌های اقتصادی و جنگ‌های فوری، نیازمند است.»

اکنون بیش از 815 میلیون نفر از سوء تغذیه مزمن رنج می‌‌برند.

45 درصد از مرگ و میر در کودکان بخاطر سوء تغذیه است. گرسنگی در جهان حتی بیشتر از بیماری ایدز قربانی دارد. حدود 736 میلیون نفر در جهان با درآمدی کمتر از 2 دلار در روز با فقر شدید مواجه هستند که 10 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. جنگ، شرایط آب و هوایی وخیم ناشی از تغییرات اقلیمی و رکود اقتصادی از علل افزایش گرسنگی در جهان است. 

بدون شک، وخیم‌ترین وضعیت گرسنگی و سوء تغذیه را مردم یمن تجربه می‌کنند.

روزی نیست که نهادهای بین‌المللی درباره وضعیت وخیم گرسنگی مردم یمن هشدار ندهند، اما گوش عربستان سعودی و متحدانش بدهکار هیچ هشداری نیست و همچنان بمب‌هایی را که از انبارهای تسلیحاتی غرب به خصوص آمریکا دریافت کردند، بر سر مردم یمن آوار می‌کنند.

تلخ‌ترین گزارش را آسوشیتدپرس چندی پیش منتشر کرد، مبنی بر اینکه شمار زیادی از خانوارهای یمنی به دلیل گرسنگی و دسترسی نداشتن به غذا مجبور هستند  برگ درختان را برای تغذیه حداقلی و نجات خود از مرگ ناشی از گرسنگی برگزینند.

کودک یمنی

در همین راستا؛ «هرو ورهوسل»، سخنگوی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه به مناسبت روز جهانی غذا درخصوص گرسنگی مردم یمن هشدار داد، که یمن در حال حاضر با بدترین بحران گرسنگی در جهان رو به‌روست؛ به طوری که تقریباً 18 میلیون نفر در سراسر این کشور نمی‌دانند وعده بعدی غذایی‌شان را از کجا تامین کنند.

بیش از هشت میلیون یمنی در معرض قطحی

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از هشت میلیون نفر در یمن در مرز قطحی هستند، تاکید کرد چنانچه شرایط امنیتی به همین منوال ادامه یابد، شاهد افزوده شدن سه میلیون و 500 هزار نفر دیگر به بحران ناامنی غذا در یمن خواهیم بود و در مجموع نزدیک به 12 میلیون نفر به کمک غذایی برای جلوگیری از سقوط به ورطه مشابه با قحطی، نیازمند خواهند بود.

نکته پایانی این است که صلح در جهان امروزی صرفاً به معنای نبود جنگ نیست، بلکه حتی نبود گرسنگی و فقر وزن بیشتری از نبود جنگ دارد.

با وجود اینکه گرسنگی و فقر یکی از مهمترین ابعاد ناامنی در جهان است، اما قدرت‌های بزرگ که اعضای دائم شورای امنیت هستند و مهمترین وظیفه آنها نیز ایجاد صلح و امنیت در جهان است، نه تنها اقدام جدی برای مبارزه با گرسنگی و فقر انجام نمی‌دهند، بلکه یکی از مهمترین دلایل افزایش گرسنگی و فقر در جهان نیز، سیاست‌های جنگ‌طلبانه این قدرت‌ها به‌خصوص آمریکا و حمایت آنها از جنگ‌هایی نظیر جنگ عربستان علیه یمن است.  139/120

بیشتر بخوانید:

وزیر بهداشت یمن: 3 میلیون کودک یمنی از سوء تغذیه شدید رنج می برند

یونیسف: 400 هزار کودک زیر 5 سال یمنی از سوء تغذیه رنج می برند

سوء تغذیه؛ بلای جان کودکان یمنی 

قطع کمک‌های حیاتی سازمان ملل به یمن 

18 میلیون یمنی امنیت غذایی ندارند