تحلیل:

ایران پرس: بیش از ۳۰۰ روز از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه می‌گذرد. طی این مدت، اقشار مختلف مردم غزه به شهادت رسیده‌اند، اما این نسل‌کشی شهدای بین‌المللی نیز داشته که خبرنگاران از جمله این شهدا هستند.

رژیم صهیونیستی در مدت بیش از ۳۰۰ روز از تجاوز و جنایت و نسل‌کشی در غزه، از هیچ اقدام غیر قانونی و مجرمانه‌ای فروگذاری نکرده است. یکی از ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رساندن ۱۶۵ خبرنگار است که بر اساس قوانین بین‌المللی و مقررات جنگی از مصونیت برخوردار هستند و در چارچوب انتقال شفاف اخبار و اطلاعات و تحولات عرصه میدانی باید از تجاوز طرف‌های درگیر در امان باشند. 

جنایت رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران از جمله جنایت‌های عمدی است. نظامیان صهیونیستی تعمدا برای خاموش کردن صداهای مخابره‌ای از غزه به افکار عمومی جهان، به خبرنگاران حمله می‌کنند. صهیونیست‌ها تلاش دارند با شهادت خبرنگاران مانع انتقال واقعیت‌های جنایت‌های این رژیم در غزه شود. در واقع، اشغالگران هیچ تفاوتی بین انسان‌های عادی با بیماران و مجروحان و خبرنگاران قائل نیستند و عمداً به دنبال کشتار خبرنگاران هستند، چرا که از انتقال واقعیت‌های غزه به افکار عمومی دنیا و شنیده شدن صدای مردم غزه در دنیا می‌ترسند.

خبرنگارانی که برای روایت یک جنایت بی‌سابقه در تاریخ در غزه حاضر شده بودند تا صدای مردم مظلومی که در سخت‌ترین شرایط به شهادت می‌رسیدند را به جهان برسانند، با جنایت صهیونیست‌ها مواجه شدند. بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه (کنوانسیون‌های ژنو مورخ ۱۲ آگوست ۱۹۴۹ و پروتکل الحاقی)، هدف قرار دادن عمدی روزنامه نگاران و غیرنظامیان، جنایت جنگی تلقی می‌شود و باید به خبرنگاران اجازه داده شود که از آزادی و حمایت برای انجام کار خود بدون دخالت ناروا در هر درگیری برخوردار باشند. 

جنایت صهیونیست‌ها علیه خبرنگاران و ممانعت از پوشش نسل‌کشی در غزه سبب شکل‌گیری اعتراض‌های گسترده‌ای در سطح جهانی شده است. با این حال، ارتش این رژیم در پاسخ به اعتراض جوامع بین‌المللی نسبت به هدف قرار دادن خبرنگاران و مراکز رسانه‌ای به خبرگزاری‌های بین‌المللی ارسال و اعلام کرد که نمی‌تواند امنیت خبرنگاران آن‌ها را که در نوار غزه فعالیت می‌کنند، تضمین کند.

واقعیت این است که شهدای خبرنگار غزه در سمت درست تاریخ ایستادند و خون شان را جوهر قلم شان قرار دارند تا صدای مظلومیت مردم غزه را به دنیا مخابره کنند. خبرنگاران هراسی نیز از مرگ و کشته شدن ندارند. خبرنگارانی که در غزه به شهادت می‌رسند قهرمانان رسانه‌ای هستند، قهرمانانی که برای رسالت مهم خود یعنی رساندن صدای مظلوم به مردم جهان، حتی از جان خود نیز گذشته‌اند. 

«محمود بسام» خبرنگار ساکن غزه می‌گوید: "با اینکه می‌دانیم در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه شهید می‌شویم، همچنان به وظیفه خود عمل می‌کنیم و با وجود امکانات بسیار کمی که داریم از جمله در زمینه فقدان جلیقه‌های ضد گلوله، در مناطق خطرناک حاضر می‌شویم." البته جلیقه‌های ضد گلوله نیز نمی‌تواند از خبرنگاران در برابر خطرات موجود محافظت کند، همانطور که شهید سعید الطویل و تعداد دیگری از خبرنگاران در حالی که این جلیقه‌ها را بر تن داشتند، به شهادت رسیدند.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117