خانم محمدزاده از سال ۱۳۸۴ در دفتر روزنامه اقتصاد پویای شهرستان آمل فعالیت خود را شروع کرد و تا امروز با تمام سختی های کار و با وجود اینکه این حرفه جزو مشاغل سخت و زیان آور به شمار می آید، همچنان با امید مشغول است.
ربابه محمدزاده که از ناحیه دو پا معلول است، می گوید در سن دو سالگی تب کردم و در گهواره دو پای من بی حس شد. تشخیص فلج اطفال بود. بر حسب دست تقدیر روزگار از دو سالگی محروم از راه رفتن شدم.
او می گوید: به همت پدر و مادری وظیفه شناس که تمام زندگی شان را به پای وی ریختند، توانستم بر مشکلات غلبه کنم و از همان کودکی همپای همسن و سالان به فعالیت اجتماعی ادامه دهم.
در مقطع ابتدایی با راهنمایی و توصیه معلم به یک پزشک با تجربه معرفی و چند عمل جراحی طاقت فرسا و پرهزینه شدم اما پس از عمل جراحی وقتی که عصا دست گرفتم، توانستم دنیا و آدم هایش را از بالا ببینم، همقدشان شوم. همه چیز برای من یک شکل دیگر شد. انگار تازه چشم باز کرده بودم.
ربابه همیشه عاشق نوشتن بود. در دوران تحصیل مقام های منطقه ای و استانی در نویسندگی دارد. او می گوید: برای من آرزوی بزرگی بود که روزی بتوانم نویسندگی و خبرنگاری کنم. درسم که تمام شد، نخست قالیبافی یاد گرفتم و به خاطر علاقه ای که داشتم طولی نکشید که استاد فرشبافی شدم.
وی هم اکنون خبرنگاری توانمند و استاد فرش دستبافت ابریشم است و توانست، قالیچه های نفیس ابریشمی هم ببافد. او می گوید: همان موقع بود که برای کار به دفتر یکی از روزنامه ها رفتم. سردبیر آن روزنامه به من گفت من سالم و معلول نمی شناسم، ملاک من توانمندی و خلاقیت است.
اولین پیشنهاد کاری او، گرفتن گزارش از معلولان بود. من در جمع معلولان رفتم و گزارش را نوشتم. گزارشی که مورد پسند قرار گرفت و شروع کارم شد.
پشتکار و انگیزه بالای این خبرنگار معلول آملی، او را هنرمندی مجرب کرده که سال ها پای درد دل های مردم و حرف های مسئولان نشسته است و در صحنه های مختلف حتی سیلاب ها در میان مردم سیل زده در چادرها حضور یافته است.
ربابه محمدزاده که عصا بدست همچون سرو راست قامت، گزارشگری می کند، در کارنامه حرفه ای خود صاحب رتبه های برتر در جشنواره های مختلف رسانه ای در منطقه و کشور شده است.
انتخاب به عنوان خبرنگار نمونه استان مازندران در مرداد ۱۳۸۹ ، رتبه دوم جشنواره مطبوعات مازندران مرداد ۱۳۹۶ ، رتبه اول و برتر جشنواره بین المللی رسانه در اصفهان شهريور ۱۳۹۷ ، رتبه اول و برتر جشنواره ملی رسانه در اصفهان آذر ۱۳۹۸ ، رتبه اول و برتر اشکواره ملی حسینی آبان ۱۳۹۹ ، رتبه اول و برتر جشنواره ملی رسا تیر ۱۳۹۹ ، رتبه اول و برتر جشنواره ملی رسانه در اصفهان آذر ۱۴۰۰ و رتبه اول و برتر اشکواره ملی حسینی شهریور ۱۴۰۰ از افتخارات خانم محمدزاده در کار خبرنگاری است.
خانم محمد زاده از سختی کارش می گوید: خبرنگاران وقتی برای گرفتن مصاحبه و یا گزارش می خواهند جایی بروند، تمام هم و غمشان این است که سوال هایشان را کامل بپرسند و گزارش شان خوب از کار درآید، اما من باید به خیلی چیزهای دیگر فکر کنم. فکر می کنم آنجایی که می روم پله دارد یا آسانسور، اگر پله دارد آیا نرده دارد؟ کف سالن اش سرامیک است یا پارکت؟ گاهی به خاطر کارم ناچارم روزی ۲۰۰ پله را بالا و پایین بروم. حتی جاهایی که سخت است با عصا بروم، چهار دست و پا خودم را روی زمین کشانده ام. تمام لباس هایم خاکی شده اما کارم را انجام داده ام.
این معلول توانمند در زمینه علوم قرآنی نیز تبحر خوبی دارد و توانست در این زمینه افتخارات زیادی کسب کند. منتخب جشنواره های قرانی در استان مازندران و کشور ، منتخب چهره برتر قرانی مازندران در خرداد ۱۳۹۶ ، نخبه قرانی کشور و عضویت در بانک نخبگان، رتبه اول و برتر جشنواره آیات تیر ۱۳۹۶ ، رتبه اول و برتر جشنواره ملی هزار سنگر اسفند ۱۳۹۷ و رتبه اول و برتر جشنواره سه استان شمالی «طاها ستاره شمالی» سال ۱۴۰۱ از افتخارات این خبرنگار معلول آملی است.
زادگاه ربابه محمدزاده روستای زیبا و دیدنی اسپیارین در ۴ کیلومتری شهرستان آمل است و حضور پرافتخار و موفقیت هایش در فعالیت های حرفه ای، برای مردم خون گرم این روستا مایه غرور و الگوی مثال زدنی تلاش و کوشش در همه عرصه های زندگی است.
نویسنده: قاسم روح الله زاده
/ 114