سخنگوی دولت گفت: ۲۴۰۰ پروژه به ارزش ۴۱۰ هزار میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به پرسش خبرنگار ایران پرس درباره برنامه دولت برای بهره‌برداری از پروژه‌ها در «دهه فجر»، اظهار کرد: ۲۴۰۰ پروژه به ارزش ۴۱۰ هزار میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح می‌شود.

وی افزود: بخشی از این طرح‌ها و پروژه‌ها افتتاح شده و بقیه نیز تا پایان دهه فجر افتتاح خواهند شد.

به گفته بهادری جهرمی از این میان، ۱۵ طرح مربوط به وزارت نفت با مجموع سرمایه‌گذاری ۲.۲ میلیارد دلاری است که موجب افزایش تولید گاز و نفت و گازرسانی به شهرها و روستاها خواهد شد و تمامی اعضای هیئت وزیران نیز در دهه فجر حداقل به یک استان سفر می‌کنند.

وی افزود: در عموم حوزه ها، اعم از بهداشت و سلامت، راه و شهرسازی، ترابری، مسکن، و انرژی اقداماتی خوبی صورت گرفته است. به طور مثال در حوزه انرژی طرح های بزرگی به ارزش ۲.۲ میلیارد دلاری صورت گرفته است. تولید نفت خام به ۵۰ هزار بشکه در روز را افزایش خواهیم داد. تولید گاز خام به هشت میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت. ظرفیت پتروشیمی به ۳.۴ میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.

سخنگوی دولت همچنین گفت: قرار است به بیش از ۱۰۰۰ روستا، ۱۳ شهر گاز رسانی ، و ۲۵۱۸ مرکز صنعتی به چرخه تولید الحاق خواهد شد.

دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای رفع ناترازی در مصرف بنزین، گفت: استاندارد مصرف ما در حوزه‌های مختلف انرژی مقداری بالاست. برای حل این ناترازی، سیاست دولت غیرقیمتی بوده است و در همین راستا با جدیت پیش می‌رود. اولین سیاست افزایش عرضه یا تولید بنزین است.

وی افزود: مثلاً فقط فاز ۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری ۲.۷ میلیارد دلاری، به بهره‌برداری رسید و ۵۰ میلیون مترمکعب در روز به افزایش تولید رسید. با سرمایه‌گذاری‌های متعدد در خوراک نفت و میعانات گازی پالایشگاه‌ها به ۵ درصد افزایش در طول سال گذشته رسیدیم.

بهادری جهرمی یادآور شد: تولید بنزین در دو سال گذشته افزایش داشته است اما سرعت یا نرخ رشد مصرف هم در دولت بالاست. همزمان دولت هم مسیر افزایش تولید را با سرعت پیش می‌برد و هم مسیرهای کنترل غیرقیمتی از جمله جلوگیری از قاچاق که به کشف و برخورد ۳۰ میلیون لیتر بنزین منجر شده را پیش می‌برد.

دبیر هیئت دولت گفت: در عموم ایام سال ترازی در تولید و مصرف دارند. مگر زمانی که در اوج مصرف باشیم یا زمانی که پالایشگاه در اورهال قرار دارد، نیاز می‌شود از روش‌های مختلفی برای پرکردن مخازن، ذخیره‌سازی یا جبران تولید آن پالایشگاه، استفاده شود.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی در باره تغییرات مجلس در لایحه بودجه و ایجاد ناترازی در آن بیان کرد:طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه که منتشر شد و مکاتباتی که با مقامات رسمی کشور داشته اند ناترازی هایی که به واسطه، تغییراتی که در مجلس در لایحه بودجه اتفاق افتاده بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است، که این عدد بسیار بالا و چشمگیری است و به نوعی شاکله بودجه را تحت تاثیر قرار داده است و حدود یک پنجم کل بودجه کشور مصارفی اضافه شده که منابعی برایش پیش بینی نشده است. 

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب برای جلوگیری از کسری بودجه که آن را ام الخبائث نامیدند و با توجه به نظرات متعدد و اجماعی کارشناسان که کسری بودجه را یکی از اصلی ترین علل ایجاد تورم در کشور  و ناترازی در سایر حوزه دانسته اند، طبیعتا انتظار می رود بتوان با همراهی و هم فکری و نگاه کارشناسی  کشور این مهم را در مراحل بعدی مورد بازنگری قرار دهیم. مراحل تصویب بودجه هنوز نهایی نشده است و بررسی سایر ابعاد و زوایا و جزئیات بودجه همچنان فرصت باقی است. 

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه تحقق رشد اقتصادی جز در گرو تامین هزینه های سرمایه گذاری و عمرانی ممکن نخواهد بود گفت: از همکارانمان در مجلس خواهش می کنم که نگاه و خط قرمز همه کنترل و مهار تورم باشد و بتوانیم رشد اقتصادی ۸ درصد را که در سیاست های کلی نظام  آمده است را محقق کنیم. تحقق رشد اقتصادی جز با جلوگیری از ریخت و پاش ها و جلوگیری از هزینه های غیر ضرور محقق نخواهد شد. کنترل و مهار تورم جز از طریق کنترل و مهار کسری بودجه محقق نخواهد شد. 

وی در تشریح راهکارهای دولت برای رفع ناترازی حوزه انرژی، گفت: استاندارد مصرف انرژی در کشور کمی بالاست، دولت برای حل مشکل ناترازی در تولید و مصرف انرژی، راهکارهای غیرقیمتی را در پیش می‌گیرد.افزایش عرضه و تولید و همچنین مبارزه با قاچاق از جمله راهکارهایی است که دولت برای رفع این ناترازی‌ها پیش‌بینی کرده است.

سخنگوی دولت ابراز امیدواری کرد که با تدابیر دولت در افزایش عرضه و مدیریت همگانی در اصلاح الگوی انرژی، کشور بتواند به تراز بهتری در حوزه مصرف دست پیدا کند.

بهادری جهرمی همچنین در این نشست خبری  با تاکید بر اینکه تلاش دولت مردمی در جهت عدالت در استخدام و جذب نیروی کار است، گفت: در راستای ایجاد اشتغال دولت ۶ مسیر را در پیش گرفته است. دولت روش‌های استخدامی بر مبنای آزموی‌های فراگیر و عمومی را در دستور کار خود قرار داده است. سه آزمون فراگیر و هشت آزمون نیز به صورت اختصاصی برگزار شده است که بیش از ۱۲۰ هزار نفر ظرفیت استخدام این آزمون‌های استخدامی بوده است.

وی تاکید کرد که گام دوم دولت برای ایجاد اشتغال، تسهیل شرایط خود اشتغالی است که مهمترین اقدام صورت گرفته در این راستا را می‌توان تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار عنوان کرد.

سخنگوی دولت از ایجاد سامانه جستجوی شغل در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به عنوان سومین اقدام دولت نام برد و افزود: در حوزه اشتغال بخش خصوصی و به منظور دسترسی آسان و برابر آحاد جامعه، سامانه جستجوی شغل در وزارت کار فعال شد، در این سامانه فرصت‌های شغلی کارآفرینان بخش خصوصی در معرض دید عموم کارجویان قرار می‌گیرد؛ به ویژه مجموعه‌هایی که دولت حمایت‌های تسهیلات از آنان داشته است از طریق این سامانه هدایت می‌شوند که جذب نیروی کار نیز به صورت عادلانه صورت گیرد.

بهادری جهرمی، بورسیه‌های شغلی و دولتی، جذب ویژه نخبگان در دستگاه‌های دولتی و حل مسائل پیش‌روی کسب و کارها را از دیگر اقدامات دولت در زمینه افزایش اشتغال برشمرد و افزود: در این راستا بیش از ۶۵۰۰ کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل به چرخه تولید بازگشته‌اند که در سفر هفته گذشته رئیس‌جمهور به استان هرمزگان بیش از ۶۰۰ کارخانه دیگر نیز فعال و به جمع صنایع خارج شده از رکود پیوستند.

به گفته سخنگوی دولت مجموع اقدامات دولت در این زمینه موجب کاهش نرخ بیکاری از ۱۰ درصد در ابتدای دولت به نرخ ۷.۶ درصد شده است که این میزان کمترین میزان نرخ بیکاری از سال ۱۳۸۴ تاکنون است.

112