از زمان ظهور اولین رمز ارز در سال 2008، یعنی بیت کوین، بازار کریپتو به یکی از جذاب‌ترین بازارهای مالی جهان تبدیل‌شده است. این فرآیند که در سال 2015 و بدون رقابت به اوج خود رسید، با ورود شبکه اتریوم به صحنه، توسعه و گسترش بیشتری پیدا کرد.

اتریوم، با ارائه یک بستر برنامه‌نویسی قدرتمند، فرصت مناسبی را برای پروژه‌های جدید ارز دیجیتال فراهم کرد. اما در این زمان، خبری از ارزهای دیگر همچون، ریپل یا دوج کوین نبود و مفاهیمی مانند قیمت ریپل یا قیمت لحظه ای دوج، وجود نداشت. سال 2017، شاهد فعالیت فزاینده‌ای از سوی پروژه‌های ارز دیجیتال بودیم که از زیرساخت اتریوم، برای راه‌اندازی فعالیت‌های خود، بهره گرفتند. با افزایش حجم بازار و ظهور ارزهای دیگر، نیاز به دسته‌بندی مجدد این ارزها وجود داشت. به همین دلیل، تمامی ارزهای دیجیتال، به‌غیراز بیت کوین، به‌عنوان "کوین‌های جایگزین" یا "آلت کوین" شناخته شدند.

آلت کوین چیست و چرا به وجود آمد؟

یکی از اصطلاحاتی که در بازار ارز دیجیتال رایج است، آلت کوین (Altcoin) است. مفهوم این اصطلاح برای کاربران تازه‌وارد، ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد. آلت کوین، به‌طورکلی به رمز ارزهایی اشاره دارد که از نوعی متفاوت از بیت کوین هستند و در تلاش هستند تا به‌عنوان جایگزینی برای بیت کوین، مطرح شوند. اما سؤال اصلی این است که چرا آلت کوین‌ها به وجود آمدند؟! پاسخ این سؤال را می‌توان در معایب و محدودیت‌هایی که ارز بیت کوین دارد، جست‌وجو کرد. برخی از این معایب، شامل مسائلی مانند، محدودیت‌های قابل‌توجه در سرعت تراکنش‌ها است. همچنین، قابلیت تنوع بخشی به بازار ارزهای دیجیتال، یکی دیگر از دلایل به وجود آمدن آلت کوین‌ها است. درنتیجه، آلت کوین‌ها، به‌عنوان گزینه‌هایی بهبودیافته نسبت به بیت کوین، ظهور کردند و توانستند برخی از مشکلات موجود در رابطه با بیت کوین را رفع کنند و امکانات بیشتری را به کاربران، ارائه دهند.

انواع آلت کوین‌ها

آلت کوین‌ها، امروزه انواع مختلفی دارند. این دسته از ارزهای دیجیتال، در ۴ گروه اصلی قرار می‌گیرند که شامل گروه‌های زیر هستند:

استیبل کوین‌ها: توکن‌هایی که ارزششان ثابت است و پشتوانه مالی دارند مانند تتر یا دای.

امور مالی غیرمتمرکز (DeFi): پروژه‌هایی که به‌منظور ارائه خدمات مالی به‌صورت دیجیتال و غیرمتمرکز، به وجود آمدند. اکثر پروژه‌های ارز دیجیتال، در این دسته قرار می‌گیرند که از میان آن‌ها، می‌توان یونی سواپ (Uniswap) را نام برد.

توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT): این توکن‌ها، درواقع نماینده یک دارایی فیزیکی یا دیجیتال دیگر هستند و تنها یک نسخه از آن‌ها وجود دارد.

گیم فای (GameFi): بازی‌های بلاکچینی که ساختار آن‌ها شبیه به توکن‌های NFT است و آیتم‌های بازی، در قالب توکن، خریدوفروش می‌شوند تا بازیکنان در حین بازی، کسب درآمد کنند (Play-to-Earn). دیسنترالند (Decentraland) و اکسی اینفینیتی (Axie Infinity)، از محبوب‌ترین توکن‌های این دسته هستند.

علاوه بر این موارد، توکن‌های حوزه املاک مانند، پراپی (Propy)، توکن‌های ورزشی همچون، توکن‌های هواداری باشگاه‌های مختلف، توکن‌های بازاریابی مانند، بیسیک اتنشن توکن (BAT) و توکن‌های مبادلاتی همچون، بایننس (BNB)، نمونه‌هایی از انواع دیگر آلت کوین‌ها هستند.

مزایای سرمایه گذاری روی آلت کوین‌هایی مانند ریپل

سرمایه‌گذاری بر روی آلت کوین‌ها در بازار ارز دیجیتال، مزایا و معایبی دارد که در ادامه، به آن‌ها اشاره می‌کنیم. برخی از مزایای آلت کوین‌ها در بازار ارز دیجیتال، به شرح زیر هستند:

پردازش سریع‌تر تراکنش‌ها: یکی از مهم‌ترین مزایای آلت کوین‌ها، قابلیت پردازش تراکنش‌ها با سرعت بیشتر است. بیت کوین، با سرعت پردازش ۷ تراکنش بر ثانیه، نمی‌تواند به‌عنوان رمز ارزی برای تراکنش‌های روزمره مورداستفاده قرار بگیرد؛ درحالی‌که بسیاری از آلت کوین‌ها مانند، ترون، می‌توانند تا ۲ هزار تراکنش بر ثانیه را پردازش کنند.

رقابتی کردن بازار رمز ارزها: حضور آلت‌ کوین‌ها، باعث شده است که فضای بازار رمز ارزها رقابتی‌تر شود. این رقابت، به کاربران انگیزه بیشتری برای سرمایه‌گذاری و کسب سود می‌دهد. به‌عنوان‌مثال، قیمت ریپل نسبت به بیت کوین، بسیار پایین‌تر است و نوسانات کمتری را تجربه می‌کند.

کاهش کارمزد تراکنش‌ها: آلت کوین‌ها نسبت به بیت کوین، کارمزد کمتری برای انجام تراکنش‌ها دارند. افزایش قیمت بیت کوین و افزایش ترافیک شبکه، باعث شده است که پرداخت کارمزد تراکنش بیت کوین برای کاربران، عملاً به‌صرفه نباشد.

ارز ریپل؛ آلت کوین محبوب برای سرمایه‌گذاری

ریپل، یکی از محبوب‌ترین و بهترین آلت کوین‌ها در دنیای ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود. ریپل، فعالیت خود را در سال ۲۰۲۴ شروع کرد. این شرکت، در اواخر سال ۲۰۱۱ موفق شد برخی از محصولات خود را بر بستر بلاک چین، ارائه دهد. همچنین، شرکت رپیل، خود را با عنوان XRP، در ژانویه ۲۰۱۳ معرفی کرد و باقیمت هر واحد ۰.۰۰۵ دلار، به صرافی‌ها عرضه شد. قیمت رپیل در ژانویه ۲۰۱۸، به ۳.۸ دلار رسید و رشد بیش از ۷۰,۰۰۰ درصدی را تجربه کرد. اما پس‌ازاین اوج، XRP در یک سقوط آزاد طولانی‌مدت، بیش از ۹۴ درصد ارزش خود را از دست داد. امروزه، قیمت ریپل، به ۰.۵۳ دلار رسیده است. این رمز ارز به دلیل جهش‌های ناگهانی در قیمت خود، یکی از پرطرفدارترین رمز ارزها است، اما نقطه قوت و ضعف آن، به‌طور متناوب، توسط تغییرات بازار مشخص می‌شود. برای مشاهده قیمت ریپل میتوانید به سایت و اپلیکیشن بیت 24 مراجعه کنید.

خرید آلت کوین از صرافی بیت 24

باوجود بیش از ۱.۸ میلیون آلت کوین که تاکنون به بازار کریپتوکارنسی معرفی‌شده‌اند، دنیای رمز ارزها، به یک دنیای بی‌پایان تکنولوژی و سرمایه‌گذاری تبدیل‌شده است. این آلت کوین‌ها، در انواع و اقسام مختلفی به وجود آمدند و از میان آن‌ها، می‌توان به ارز ریپل اشاره کرد. برخی از این ارزها، دارای بلاکچین اختصاصی خود هستند؛ درحالی‌که بسیاری دیگر، بر بستر بلاکچین‌های معروفی مانند، ترون و اتریوم، فعالیت می‌کنند.

حضور و پذیرش آلت کوین‌ها در بازار ارز دیجیتال، باعث شد که این بازار به‌سرعت گسترش یابد و درنتیجه، قیمت بسیاری از ارزها مانند، قیمت ریپل، بالا رفت. اما یکی از شروط اساسی موفقیت هر آلت کوین، پذیرش و قبولی توسط کاربران است. این پذیرش، تنها زمانی رخ می‌دهد که آلت کوین‌ها بتوانند کاربردی باشند و مشکلاتی را در بلاکچین، حل کنند.

بیت کوین، با اثبات کاربردی بودن خود، توانسته است اعتبار و پذیرش فراگیری در بین فعالین بازار کریپتوکارنسی به‌دست آورد. رقابت بین آلت کوین‌ها، برای جایگاه برتری نسبت به بیت کوین، دنیایی پر از فرصت‌ها و چالش‌ها را به وجود آورده است که تأثیر عمیقی بر آینده بازار رمز ارزها خواهد داشت. اگر شما نیز قصد خرید آلت کوین‌هایی مانند، ریپل را دارید، می‌توانید برای مشاهده قیمت ریپل و خرید آن، به وب‌سایت بیت 24 مراجعه کنید.

سیما مشتاقان